Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Anne maakt gezonde sappen met haar slowjuicer: ‘Je kunt jezelf beter voeden dan vullen’

Door Rachèl Sloven 10 juli 2020

Ze was als kind altijd aan het knutselen. “Het was al vroeg duidelijk dat ik geen kantoorbaan moest gaan zoeken”, zegt Anne de Mol. Ze werd verpleegkundige, maar sinds juni 2020 runt ze daarnaast haar bedrijfje ‘Sap van Ann’, waarmee ze vier verschillende sappen verkoopt die ze perst in haar slowjuicer. “Het zou mooi zijn als ik er ooit van kan leven.”

Tussen 2017 en 2019 ging Anne met haar vriend twee keer een half jaar op reis. “Buiten Europa leven mensen zo anders dan wij”, zegt ze hierover. “Vooral het simpele leven heeft mij geïnspireerd. Het is supermooi om te zien hoe in andere delen van de wereld gebruik wordt gemaakt van producten die direct uit de natuur komen. Veel groenten en fruitsoorten groeien daar vaak in eigen tuin en mensen verwerken dit op een creatieve manier. Ik at al gezond, maar tijdens deze reizen is mijn passie voor gezond leven alleen nog maar groter geworden.”

Tekst loopt door onder de foto

Sap van Ann
Foto: Anne de Mol

Impulsief

Toen ik eind 2019 terugkwam van onze laatste reis naar Azië en Australië, besloot ik dat ik iets creatiefs naast mijn werk als verpleegkundige wilde gaan doen. Ik wilde positieve gezondheid, belang van gezonde voeding en beweging combineren en besloot sappen van honderd procent groenten en fruit, zonder toegevoegde stoffen of water, te gaan maken. Impulsief als ik ben, stond er in mei opeens een slowjuicer op het aanrecht. De hele keuken stond vol glazen flessen en mijn vriend moest opletten dat hij niet over de sapingrediënten struikelde.”

Afwisseling

Op vrijdag, zaterdag en zondag doet Anne boodschappen en juiced ze haar sappen. “Op deze dagen zijn ze bij mij thuis af te halen én ik breng ze op mijn fiets rond in Eindhoven”, vertelt ze. “Ik heb een krat voor op mijn fiets waar precies een koelbox in past. Die vul ik met koelelementen en flessen sap die mensen besteld hebben en dan doe ik mijn ronde. Sap van Ann is iets dat ik nu nog naast mijn baan doe. Op de andere dagen ben ik dus verpleegster. Leuk die afwisseling wel.”

Tekst loopt door onder de foto

Sap van Ann
Foto: Anne de Mol

Belangrijke voedingsstoffen blijven behouden

Zit er een filosofie achter Sap van Ann? Anne: “Zeker. Ik vind het belangrijk om balans in voeding te krijgen: dat je goed voor je lichaam zorgt. Ik denk dat het beter is dat je jezelf voedt en niet ‘vult’. Tegenwoordig wordt er veel gehaast geleefd nemen mensen niet altijd tijd om op de vitaminen te letten die ze nodig hebben. Met Sap van Ann kan iedereen op een gemakkelijke en lekkere manier de benodigde vitaminen en mineralen binnenkrijgen. De slowjuicer zorgt ervoor dat belangrijke voedingsstoffen behouden blijven. Eén sap bevat de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit. Supergemakkelijk dus om op deze manier in één keer aan je dagelijkse voedingsstoffen te geraken.”

Vier verschillende smaken

Op dit moment maakt en verkoopt Anne vier verschillende sappen: Oranje Opkikker (wortel, gember, sinaasappel, appel, citroen), ️Rode Rakker (biet, wortel, citroen, appel), Groene Groentesap (broccoli, komkommer, groene appel, citroen, munt) en Frisse Fruitsap (ananas, komkommer, sinaasappel, citroen, munt). De prijzen variëren van € 2,95 voor 250 ml en een fles van 500 ml kost € 4,95. Wil je ze alle drie proeven? Dat kan, want Anne heeft een proeverij van drie voor € 8,50. “Na het juicen blijft er veel pulp over”, zegt Anne. Zonde om weg te gooien dacht ik. Van de wortelpulp maak ik wortelcake. Die verkoop ik per partje voor € 0,75. Voor € 5,95 heb je een hele cake.”

Tekst loopt door onder de foto

Sap van Ann
Foto: Anne de Mol

Toekomstmuziek

“Het zou gaaf zijn als mijn sappen over een tijdje op meerdere plekken te verkrijgen zijn”, zegt Anne tenslotte. “In leuke, hippe gezonde tentjes bijvoorbeeld, of in koffiebars, sportscholen en ijssalons. Misschien dat ik ooit nog zelf leuk een tentje ga opzetten waar gezonde voeding – en sappen uiteraard – te koop zijn. Ik heb daar nog niet echt over nagedacht, maar ik zie de rijen slowjuicers al wel naast elkaar staan in mijn een eigen sapfabriekje.”

Wil jij ook zo’n Sap van Ann? Check dan Anne’s Facebook of Instagram.

Lees ook:

Bommel

Lekker goedkoop: 5 x budgetvriendelijk uit eten in Eindhoven

Geen zin om te koken maar ook geen zin om meteen een fortuin kwijt te zijn aan buiten de deur eten? ...
PHOOD Kitchen

Tim en Sabine van PHOOD Kitchen: ‘De gezondheid van de gasten staat bij ons voorop’

Ze waren eind maart helemaal klaar voor de grand opening. Maar na een maand proefdraaien konden Sabi...
Sugo Eindhoven

Probeer maar: dit is veel beter dan een broodje gezond!

Je wist al dat je voor de allerlekkerste Romaanse Pizza’s al Taglio bij Sugo op de Nieuwstraat moet ...
Nina Dapper

Internationaal model Nina: ‘Je hoeft geen superfoods te eten om gezond bezig te zijn’

Internationaal model Nina Dapper uit Eindhoven vliegt voor haar werk de hele wereld rond. “Gemiddeld...
Restaurant Orchidee

Dit is het gezondste Chinese restaurant van Eindhoven

Heb je zin in Chinees, maar dan écht lekker? Dan moet je naar restaurant de Orchidee gaan. Hier make...

adv.