Abdellah heeft een visrestaurant op Strijp-S: ‘Er wordt al zoveel met vlees gekookt’

GoFish
Abdellah aan het werk Foto: Lieke Vermeulen

Sushi burrito tuna, fish ’n chips, pokebowl shrimp, pita kibbeling… klinkt goed hè? Het is slechts een kleine greep uit de menukaart van GoFish; het fast-casual restaurant van Abdellah Chajiä (29). Fast-casual? “Voor een restaurant zijn we te klein, dus deze term dekt beter de lading”, legt hij uit.

“We zitten een beetje tussen fastfood en restaurant in, zegt Abdellah. “Met kleine, kwalitatief goede gerechten en een service zoals in een restaurant.” Abdellah opende zijn zaak in januari 2020. Niet bepaald een gunstig jaar. Abdellah: “Als ik begin met werken is het: verstand op nul, frituur op honderdtachtig. Ik ga elke dag blij naar de zaak. Zo hou ik mezelf en mijn personeel gemotiveerd.”

Tekst loopt door onder de foto

GoFish
Abdellah Foto: Lieke Vermeulen

Uitdaging

In 2015 werkte Abdellah als kok bij restaurant Mood. “De eigenaresse was destijds bezig met het opzetten van restaurant Wynwood op Strijp-S”, zegt hij. “Ernaast was nog een klein plekje vrij en daar moest iets laagdrempeligs komen. Dat werd Fish & Chips. Toen me gevraagd werd of ik daar wilde gaan werken, zei ik meteen ‘ja’. Ik hou wel van een uitdaging.”

‘Een stabiel inkomen is leuk en veilig, maar ik heb liever vrijheid’

Hard werken

Vijf jaar later nam Abdellah de zaak over en veranderde de naam in GoFish. “Ik had bedacht dat ik de eerste drie maanden met één collega de zaak zou draaien. Dat betekende dus heel even zeven dagen per week keihard werken. Ik had het ervoor over, want op die manier kon ik een buffer opbouwen en later iemand extra aannemen. Tja, toen kwam corona. Uiteindelijk heb ik in juni tóch nog een collega erbij gevraagd. Dat moest ook wel, want ik was gesloopt en mijn vriendin was het een beetje zat.”

Tekst loopt door onder de Instapost

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door G O F I S H (@gofishnl)

Puur product

“Wat ik zo mooi en bijzonder vind aan vis is dat je er niet echt aan kunt rommelen”, zegt Abdellah. “Je hebt goede of slechte kwaliteit vis. Vlees kun je op allerlei soorten manieren bewerken om het lekker te maken. Van inferieur vlees maak je gewoon gehakt, of worst. Waarschijnlijk wordt daarom ook veel meer met vlees gekookt. Vis is puurder. Dat maakt het tegelijkertijd voor een kok een uitdaging om aan visgerechten creatief een eigen draai te geven. Tot nu toe gaat me dat goed af gelukkig.”

Tekst loopt door onder de foto

GoFish
Abdellah met collega Mercedes Foto: Lieke Vermeulen

Creativiteit

“Voor mij is niets leuker dan een idee dat in mijn hoofd ontstaat, te ontwikkelen tot iets concreets. De reden dat ik voor mezelf ging beginnen, was dan ook vooral om die creativiteit een plek te geven. Niet alleen door het bedenken van nieuwe recepten, maar ook de inrichting en uitstraling van de zaak en de marketing op social media horen daarbij. Dat gaat niet als je voor een baas werkt. Wanneer ik me geremd voel, kom ik in een sleur terecht. Een stabiel inkomen is leuk en veilig, maar ik heb liever vrijheid.”

Geen onderscheid

Hoe is het om baas te zijn na al die jaren in loondienst? “Ik en mijn twee collega’s hebben precies dezelfde functie bij GoFish. Iedereen kookt, bakt, rolt sushi, doet de afwas, maakt schoon, staat achter de kassa en neemt de telefoon op. Het werk achter de schermen doe ik natuurlijk, maar op de werkvloer maak ik geen onderscheid. Gelijkwaardigheid geeft mensen vertrouwen en alleen dan kunnen ze groeien. Ik heb dat zelf ook ervaren.”

Tekst loopt door onder de foto

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door G O F I S H (@gofishnl)

Voldoening

Een koksopleiding heeft Abdellah nooit gevolgd en grote dromen had hij als kind al evenmin. “Ik ben gewoon de horeca ingerold. En waarom ik dan bij koken ben uitgekomen? Tja, dat heeft misschien te maken een stukje voldoening: wanneer mensen genieten van gerechten die ik heb bedacht en gemaakt, dan ben ik oprecht gelukkig.”

Eén-op-één

Na een turbulent coronajaar is GoFish zoals alle horeca voorlopig nog gesloten voor gasten. Hoe is dat? “We mogen niet klagen wanneer je ons vergelijkt met anderen. Het scheelt dat we al vijf jaar de mogelijkheid hadden om eten af te halen en thuisbezorgen was ook al een optie. We hebben onze werkwijze niet echt hoeven aan te passen. Het één-op-één contact met gasten mis ik wel, maar laten we hopen dat over een tijdje de zaak én ons terras weer vol zit met blij mensen.”

Go Fish Eindhoven

Torenallee 40-08, 5617 BD Eindhoven

Nu gesloten

Meer informatie

Lees ook:

Go Fish Eindhoven

Torenallee 40-08, 5617 BD Eindhoven

Nu gesloten

Meer informatie

Go Fish Eindhoven

Torenallee 40-08, 5617 BD Eindhoven

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Eten & drinken

Ga naar “Afhalen of laten bezorgen: 5 x gezond eten in Eindhoven”

Afhalen of laten bezorgen: 5 x gezond eten in Eindhoven

Aanbiedingen van de week
Ga naar “Wijn- én bierspecialist Erwin: ‘Tof als mensen met jouw idee aan de haal gaan’”

Wijn- én bierspecialist Erwin: ‘Tof als mensen met jouw idee aan de haal gaan’

Bottle Shop Eindhoven
Ga naar “Restaurant gaat ondanks laatste waarschuwing toch open: ‘We zijn bezorgde ondernemers’”

Restaurant gaat ondanks laatste waarschuwing toch open: ‘We zijn bezorgde ondernemers’

de kiet

In onze gids

Ga naar “Dinner in Motion”

Dinner in Motion

  • Piazza 64
  • Restaurants en horeca
  • Gesloten
Dinner in Motion

Nu gesloten

Ga naar “Uitgekookt.nl”

Uitgekookt.nl

  • Bezorgrestaurants
  • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “McDonalds Best”

McDonalds Best

  • Eindhovenseweg Zuid 59
  • Restaurants en horeca
  • Gesloten
McDonalds Best

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Gratis welkomstpakket cadeau, bij BonneBella Shop Eindhoven!”

Gratis welkomstpakket cadeau, bij BonneBella Shop Eindhoven!

  • BonneBella Shop Eindhoven
  • Geldig t/m 31 januari 2021
BonneBella

Topper

Ga naar “Dekbedovertrek Veerle van € 34,99 voor € 17,40”

Dekbedovertrek Veerle van € 34,99 voor € 17,40

  • Leen Bakker
  • Geldig t/m 31 januari 2021
Ga naar “Sierkussen Felice van € 11,99 voor € 5”

Sierkussen Felice van € 11,99 voor € 5

  • Leen Bakker
  • Geldig t/m 31 januari 2021
Ga naar “Mora saté, balletjes of broodsnacks of Hebro saté van € 2,59 voor € 1”

Mora saté, balletjes of broodsnacks of Hebro saté van € 2,59 voor € 1

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 24 januari 2021
Ga naar “Lenor wasverzachters 20 wasbeurten van € 3,49 voor € 0,99”

Lenor wasverzachters 20 wasbeurten van € 3,49 voor € 0,99

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 24 januari 2021

Vacatures

Ga naar “De Pastorie”

De Pastorie

  • Actief Werkt! Uitzendbureau
  • Parttime
Ga naar “Fietskoerier voor Thuisbezorgd.nl”

Fietskoerier voor Thuisbezorgd.nl

  • Fulltime/Parttime
Ga naar “Bouwkundige – Eindhoven”

Bouwkundige – Eindhoven

  • NS
  • Fulltime/Parttime
Trein Eindhoven-Venlo
Ga naar “UX Designer”

UX Designer

  • FYGI
  • Fulltime
Ga naar “Optrekker vaccineren GGD”

Optrekker vaccineren GGD

  • Maandag Eindhoven
  • Fulltime/Parttime