Hoera! Deze Eindhovense ondernemer is onderscheiden

Aangeboden door Provincie Noord-Brabant 17 januari 2019

Hieperdepiep… Hoera! De champagne is ontkurkt bij het Eindhovense bedrijf Swinkels Glas. De eigenaar, Willy Swinkels, is woensdag namelijk onderscheiden als ambassadeur van Brabants Besten. Wat dat inhoudt? Nou, Willy is heel goed voor zijn personeel. 

Voor we overgaan naar deze topper, geven we je eerst even wat algemene info: elk jaar worden in januari de ambassadeurs van Brabants Besten bekendgemaakt. Dat zijn ondernemers die niet alleen goed zichzelf en het bedrijf zijn, maar ook voor hun werknemers en omgeving. De innovatieve manier waarop ze dat doen, is een inspiratie voor andere ondernemers. Willy is dat dus ook en daarom is hij door de provincie Noord-Brabant benoemd tot Ambassadeur Innovatief Werkgeverschap. Ofwel: Brabants Besten dus! We lichten nieuweling Willy Swinkels even uit.

Fijn werkklimaat

Willy heeft tal van bestuursfuncties vervuld en focust zich binnen zijn bedrijf op de thema’s vakmanschap, ondernemerschap en onderwijs. Hij vindt een fijn werkklimaat erg belangrijk binnen Swinkels Glas. “Dat we lekker kunnen werken en iedereen zijn ding kan doen”, zegt Willy. De ondernemer is onderscheiden omdat hij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst neemt. Zelf ziet Willy dat als een verrijking van de bedrijfscultuur, het geeft hem een goed gevoel.

Voldoening

“Degelijk vakmanschap wordt steeds zeldzamer”, zegt Willy. Dat hij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen geeft, is ooit eens uit nood geboren. Inmiddels geeft het hem ook voldoening: “Als iemand door bij ons te werken een nieuwe kans krijgt, geeft dat een fijn gevoel. Maar net als in het reguliere arbeidsproces leveren niet alle pogingen een succes op. Er is nog genoeg werk aan de winkel om bedrijven die sociaal ondernemen ook sociaal te ondersteunen. Vanuit sociale organisaties maar zeker ook vanuit de overheid.”

Koenraed

Willy is ook voorzitter van Koenraed in Eindhoven. Dat is een drijvende kracht achter sociaal ondernemen. “Met meer dan honderd bedrijven vormen we een collectief dat maatschappelijk ondernemen belangrijk vindt. Op eigen kracht, zonder subsidie, bieden we kansen,  geven we kennis door en werken we samen met partners om een zo goed mogelijk sociaal klimaat te creëren. Al honderden mensen hebben we met een baan, onderdak, onderwijs en kansen op weg geholpen naar een betere toekomst.” Wauw! Wij kunnen alleen maar zeggen: ga zo door.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Provincie Noord-Brabant Meer over Provincie Noord-Brabant ontdekken?

Provincie Noord-Brabant dienstverlening

Nu open09:00 - 17:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Brabantlaan 1 , Den Bosch

Bekijk meer:dienstverlening

adv.