Bier van Motörhead en Slayer-wijn in een grafkistje

Door Arno de Natris 12 januari 2018

Nou kun je gewoon een latte-nogiets of een colaatje drinken als je in het Blue Collar bent. Of, je past je aan en bestelt even een flesje Motörhead-bier en deelt een wijntje uit een Slayer-grafkist. Goei vocht voor bij goeie gitaarmuziek, zeker nu er triest nieuws uit de rockwereld komt.

Ze verkopen het sinds kort en ze zijn de enige in rockhoofdstad Eindhoven: Motörhead Road Crew, Motörhead Bastard Lager en Slayer Reign in Blood Cabernet Sauvignon (dat klinkt heel raar). Twee speciale biertjes en een flesje wijn in, ja echt, een grafkistje.

Motörhead?

Op het moment dat we wat dieper in de twee Motörhead-biertjes willen duiken, komt er heel slecht nieuws. Fast Eddie Clark, de oorspronkelijke gitarist van de rockband is bijna as we speak overleden. Hij was het laatste nog levende oorspronkelijke bandlid van de rockband.

Des te meer reden de band te eren met…bier! Toch?

Motörhead is onlosmakelijk verbonden met het Blue Collar. In de bar vind je een enorm portret van zanger Lemmy Kilmister, die overigens twee jaar geleden is overleden. Lemmy vind je ook achter het hotel, als kunstwerk op de muur met andere voor Eindhoven belangrijke muzikanten. Lemmy en ook Beethoven houden een beetje toezicht op de bar.

Drinken!

Enfin, tot zover de muziek. Nu de drank. “Er komen hier enorm veel mensen slapen of eten als er grote evenementen zijn in Eindhoven. Nu kunnen we ook een bijpassend biertje of wijn schenken”, legt hotelmanager Joost Willems uit. Het gaat natuurlijk om de naam en de verpakking. Joost moest zelf ook even checken wát voor bier en wijn het precies is.

Fruitig

Laten we er kort op ingaan: Motörhead Road Crew, genoemd naar een nummer van de band, “is een American pale, vol met de geur en smaak van citrusvruchten en zwarte bes, die een fruitige, frisse en mooie balans weergeeft. Het past perfect bij pittig eten”. En de Motörhead Bastard Lager “heeft een maltachtige en fruitige smaak met een mooie karakter van malt en een hint van citrus. Dit is een bier die voor rockers van alle leeftijden geschikt is, gaat goed met hamburgers, gegrild vlees of vis or met een pizza”.

En dan is er nog de Reign in Blood, dus in een vette grafkist en genoemd naar het album Reign in Blood van Slayer. “De Amerikaanse wijn heeft een zachte neus met smaken als donker fruit en kruidige aroma’s. Een imposante beleving.” Het bloed druipt bijna letterlijk van de fles en ja, dit ziet er hier op tafel veel beter uit dan een fles met één of ander truttig Frans kasteel.

Eren we Motörhead en Slayer met een proost! De een is deze week ingehaald door de dood en de ander komt in een grafkistje.  Op 23 februari staat er trouwens een Motörhead-coverband in het theater van het hotel. Dan is de keuze voor Motörhead-bier snel gemaakt.