Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Liesbeth van Lucky (67) blijft in de gordijnen: ‘Ik ga echt niet duimendraaien’

Aangeboden door Lucky Tapijten en Gordijnen 24 april 2018

Al járen is Lucky Tapijten en Gordijnen een bekend gezicht in Strijp. Heel grote kans dat je opa en oma daar hun bloemetjesgordijnen hebben gekocht. Sinds 1980 is de winkel van Liesbeth Nouwens te vinden in dat authentieke pand met die grote ramen aan de Johannes Voetstraat.

De man van Liesbeth was woningstoffeerder en wilde na een lange carrière bij V&D voor zichzelf beginnen. Zo gezegd, zo gedaan. Ze vonden een klein pand aan de Rozemarijnstraat met drie garageboxen als opslag. En précies in die tijd werden de woningen in de Kruidenbuurt gerenoveerd. Een goede timing, want met de vergoeding die bewoners kregen konden ze nieuwe vloerbedekking kopen. “Hadden we mooi geluk mee”, zegt Liesbeth.

Eigenlijk een noodwoning

Na drie jaar begon het winkeltje een beetje uit zijn voegen te barsten en verhuisden ze naar de Johannes Voetstraat. “Boven de winkel is een woning, dus dat was ideaal. De kinderen konden hier naar school, hadden er hun vriendjes en wij waren altijd in de buurt.” Leuk weetje: het pand in Strijp is oorspronkelijk een noodwoning die in 1948 gebouwd werd, na de tweede wereldoorlog. Het was dus eigenlijk de bedoeling dat deze panden er tijdelijk zouden staan. Dat is dus iets anders gelopen. Het zijn dan ook unieke panden met die grote ramen. “Ik heb maar een dure glasverzekering genomen”, zegt Liesbeth lachend.

Tekst gaat verder onder de foto

Lucky tapijten en gordijnen
Foto: indebuurt

In de nieuwe zaak werden ook gordijnen en zonwering aan het assortiment toegevoegd. Na het overlijden van haar man in 2010 heeft Liesbeth de zaak in haar eentje voortgezet. “Tja, ik was nu eenmaal in deze branche gerold”

Kopje koffie erbij

En die jarenlange ervaring maakt dat ze nu veel vaste klanten heeft. “Hele families blijven hier terugkomen, generatie op generatie. Je leert je klanten echt kennen en dat vind ik mooi. Soms komen ze ook gewoon even langs voor een praatje. Kopje koffie erbij, hartstikke gezellig. Daarom sta ik nog altijd zelf in de winkel.”

Inmiddels is ze 67 jaar, maar van stoppen wil ze niets weten. “Wat zou ik anders moeten doen? Beetje duimendraaien? Nee, dat is helemaal niets voor mij. Daarnaast is het behoorlijk lastig om goed personeel te vinden. Jongeren van nu zijn toch met héél andere dingen bezig.”

Bloemetjesgordijnen

Ook ziet ze een behoorlijke verschuiving in de wensen van klanten. De bloemetjesgordijnen van weleer zijn helemaal uit. Tegenwoordig zijn het de neutrale kleuren en motieven waar veel vraag naar is. “Mensen zijn veel meer bezig met de inrichting van hun huis. Komt ook door die tv-programma’s als dat van Vtwonen.”

Voordeligste op het gebied van trapbekleding

“Op onze website kun je het aanbod bekijken, zodat je je goed in kunt lezen. Maar het blijft altijd beter om langs te komen. Even voelen aan de stof, bekijken hoe de kleuren in het echt uitvallen. En als je twijfelt mag je de stalen mee naar huis nemen. Dan heb je toch het beste beeld of het bij je past. Wat ook mooi is om te weten, is dat Lucky de voordeligste winkel van Eindhoven en omgeving is op het gebied van trapbekleding. Ja, ook dat hebben we in huis! ”

Inmiddels is Liesbeth ook nog bij het gordijnatelier van haar nieuwe partner in Tilburg aan de slag. Nee, stilzitten is er voor deze dame voorlopig niet bij.


Meer over Lucky Tapijten en Gordijnen ontdekken?

Lucky Tapijten en Gordijnen speciaalzaken

Gesloten10:00 - 16:00

Johannes Voetstraat 1, Eindhoven

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.