Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jochem bakt het Blije Worstenbroodje: ‘Dit hoort bij het Wasven’

Door Arno de Natris 21 februari 2018

Een worstenbroodje met gehakt uit Eindhoven, kan dat? Ja! De bakkers van het Wasven maken sinds kort het Blije Worstenbroodje. Daarmee vieren ze dat het Wasven het Europese EKO-keurmerk heeft ontvangen. Waarom worden we zo blij van het Blije Worstenbroodje? Bakker Jochem van Wetten legt uit.

“In de bakkerij proberen we steeds wat nieuws uit. Ooit maakten we worstenbroodjes met spek, zoals Roy Donders ze graag heeft. In de tuin staan veel brandnetels en ook dat verwerken we in het brood en nu dus het Blije Worstenbroodje.”

Ludieke actie

“Het vlees in ons worstenbroodje komt van de Blije Big, een biologische Eindhovense varkensboerderij. Dat proef je ook echt, het is een vol gehakt. In het gehakt van de worstenbroodjes uit de supermarkt zit vaak paneermeel of iets dergelijks toegevoegd. Dit is puur. Het is écht heel goed gehakt. We brengen het op smaak door het licht te kruiden met onder meer peper, zout en nootmuskaat.”

Smiley

“We hebben dit worstenbroodje nu een aantal weken, als ludieke actie omdat we het EKO-keurmerk hebben gekregen. En het past ook echt bij het Wasven. Het moest natuurlijk een blij worstenbroodje worden. We probeerden eerst wat met een gezichtje op het broodje. Dat was niet zo’n succes. Nu maken we het hele worstenbroodje krom, als smiley. Ze komen heel mooi uit de oven.”

De blije, kromme worstenbroodjes zijn verkrijgbaar bij het Wasven, al dan niet opgewarmd, voor €1,95 per stuk of 5 stuks voor €9,-

Toon's muziekwinkel

Toon’s muziekwinkel: ‘De replica’s zijn handgemaakt door broers uit Jakarta’

Toon's muziekwinkel ligt op het eind van de Kleine Berg en is niet heel opvallend. Maar voor de muzi...
onze kraam eindhoven

John runt al drie jaar Onze Kraam: ‘Sommigen komen hier drie keer per dag’

"Ik hou bewust het licht nog even uit", zegt John Brugmans als we deze vrijdagochtend vroeg even bij...

 

 Meer over Wasvenboerderij ontdekken?

Wasvenboerderij

cafés

Gesloten10:00 - 18:00

Celebeslaan 30, Eindhoven

Bekijk meer:cafés

Meer over

De Koopman

adv.