Kerstmarkt in Eindhoven

Kerstmarkt Eindhoven
Foto: Unsplash

Eindhoven

  • Toevoegen aan agenda
  • Gratis

    • Evenementen
    • Markten en braderieën

De geur van glühwein, gezellige kerststallen, kerstlichtjes en kerstmuziek: het hoort allemaal bij de decembermaand. Op verschillende dagen in december 2022 is er een kerstmarkt in Eindhoven.

Dit wil je weten over de kerstmarkt in Eindhoven

Er zijn dit jaar verschillende kerstmarkten in Eindhoven:

Kerstmarkt Wasven

Op zaterdag 10 december bezoek je bij het Wasven aan de Celebeslaan een kerstmarkt waar kramen met hobby- en kerstartikelen staan. Ook scoor je er eten en drinken. Naast shoppen is er ander vermaak, zoals livemuziek en optredens. Kinderen kunnen knutselen in de kas. Voor de gezellige kerstsfeer staan er vuurkorven en is er een ‘levende have’ met dieren. De kerstmarkt duurt van 13.00 tot 17.30 uur.

Kerstmarkt Sectie-C

Van 10 tot en met 17 december is er een kerstmarkt bij OST aan de Daalakkersweg 14. Je shopt hier spullen gemaakt door creatievelingen op Sectie-C. Daarnaast haal je bij de kerstmarkt een hapje en drankje. De kerstmarkt is geopend van 11.00 tot 20.00 uur.

Kerstmarkt Woensel-West

Kom je weleens in Woensel-West? Op zondag 11 december van 11.00 tot 17.00 uur is er een kerstmarkt aan de Edisonstraat. Je shopt hier kerstspullen in winterse sferen en eet er een oliebol. Voor kinderen staan er gratis attracties.

FeelGood Market Kerstmarkt

Op zondag 18 december tussen 12.00 tot 18.00 uur is de decembereditie van de FeelGood Market. Dit keer strijkt er een kerstmarkt neer in het Klokgebouw. Hier vind je handgemaakte cadeaus en versieringen en doe je inspiratie op voor de feestdagen. Proef bijvoorbeeld van hapjes en shop kleding, sieraden, vintage en meer. Er klinkt livemuziek om de sfeer compleet te maken en op het terras plof je neer voor een warm drankje.

Hoe is de kerstmarkt ontstaan?

De eerste kerstmarkten zijn ontstaan in de Middeleeuwen, in een deel van Europa dat toen Duits grondgebied was. Door de eeuwen heen bleven de kerstmarkten in Duitsland zich verder ontwikkelen en werden ze steeds groter.

Fast forward naar de twintigste eeuw: in de naoorlogse jaren groeiden de hoeveelheid markten, maar ook de bezoekersaantallen enorm. In de jaren tachtig en negentig werden de Duitse kerstmarkten zo populair dat ze nu over de hele wereld gehouden worden. Zo ook in Eindhoven.

Bron: National Geographic

Interesse in deze activiteit?

Naar website

Agendapunten

Agendapunten in Eindhoven

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “FeelGood Market”

FeelGood Market

  • T/m 18 dec
feelgoodmarketfeelgoodmarket
Ga naar “Kerstmarkt in Eindhoven”

Kerstmarkt in Eindhoven

  • Van 10 dec t/m 18 dec
Kerstmarkt EindhovenKerstmarkt Eindhoven
Ga naar “Urban Trail Eindhoven”

Urban Trail Eindhoven

  • 11 december 2022