Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Heksia – PreHistorisch Dorp

Dit agendapunt is al geweest en verlopen
Bekijk alle agendapunten
Prehistorisch Dorp
Boutenslaan 161B 5644 TV Eindhoven
Datum: 3 okt 2020 t/m 4 okt 2020
Evenementtijden:
- 03 okt 2020 vanaf 13:00 tot 17:00
- 04 okt 2020 vanaf 13:00 tot 17:00
Prijs: €10,-
Hekserij leeft! In oktober duik je in de sfeervolle omgeving van het preHistorisch Dorp in de wereld van rituelen en magie.
Twee dagen lang, op 3 en 4 oktober, laten we ons meevoeren door heksen en heidenen. Een festival voor iedereen: voor sprookjesliefhebbers van jong tot oud, voor moderne heksen en voor heidenen die graag in het verleden dwalen.
Ons mooie openluchtmuseum heeft er de ultieme plekjes voor: van de Heilige Eik tot het Enge Bos in de prehistorie, en van de kleine huisjes in de middeleeuwen tot de grote Adellijke Hoeve uit de tijd van Franken en Vikingen. Uiteraard is er op ons middeleeuwse plein ook aandacht voor de mindere tijden: hier nemen we je mee naar de waanzin rondom heksenvervolgingen. Waarom werden heksen vroeger verbrand? Wat is een heks eigenlijk? Hoe vierde men vroeger jaarfeesten? En wist je dat er nu ook nog heksen zijn? Kom kijken en verwonder je over rituelen, verschillen én overeenkomsten in het geloof in goden en de wereld na de dood. Laat je wegen op de heksenwaag, snuffel tussen de echte heksenspulletjes op de marktkraampjes, doe mee aan heksencirkel of luister naar boeiende verhalen tijdens de dieptewandelingen.
Een nieuw festival, dat het preHistorisch Dorp wil vieren met iedereen die zich verbonden voelt met de rituelen van vroeger én voor iedereen die gewoon nieuwsgierig is naar de geheimzinnige magische wereld van heksen en heidenen. Ook voor kinderen is er van alles te beleven: kom kijken naar onze heks in de poppenkast, maak je eigen beschermingsrune, luister naar de mooiste hekserige sprookjes van Bastiaan of brouw een eigen heksensoepje.
Ook jouw bezem stallen in onze fietsenstalling? Zorg dan dat je op tijd jouw ticket koopt. Op = op! – Entree Heksia: € 10,-
Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis naar binnen. De Museumkaart is dit weekend niet geldig.
Let op: de tickets geven toegang tot een halve dag van het festival. Wil je de ochtend én middag komen, of op verschillende dagen? Dan dien je meerdere tickets aan te schaffen. Houd er rekening mee dat het museum tussen 13:00 en 13:30 uur en na 17:00 uur gesloten is.
Bij de meeste kraampjes van Heksia moet je met cash betalen. Bij de herberg en verkooppunten voor snacks en drinken kun je zowel pinnen als met cash betalen. Op het terrein is geen pinautomaat aanwezig om geld op te nemen.

Meer over preHistorisch Dorp ontdekken?

preHistorisch Dorp musea

Vandaag gesloten

Boutenslaan 161B, Eindhoven

Bekijk meer: musea

Lees mee en reageer!