Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wauw, bij deze verborgen parel in het Hoekelumse Bos kun je ook lunchen of koffie drinken!

Aangeboden door Boerderij Hoekelum 10 juli 2020

Aan een prachtige fietsroute verscholen tussen het groen ligt Boerderij Hoekelum. Deze plek ken je waarschijnlijk wel vanwege het grote landhuis waar bruiloften en ander feesten worden gegeven. Of misschien heb je ooit gebruik gemaakt van hun bed & breakfast? Maar er is ook iets wat je waarschijnlijk nog niet wist. De Koffiekamer heeft een metamorfose gehad. Wij gingen langs en namen een kijkje. Kijk je mee?

“Kom erin”, zegt Diederick terwijl hij aan komt lopen met zijn hond Rosa. Hij kan niet wachten om de vernieuwde Koffiekamer te laten zien. “We hebben alle kamers die hierin zaten open gebroken en er één grote ruimte van gemaakt.”

De vernieuwde Koffiekamer van Boerderij Hoekelum voelt als thuiskomen. Vooral die ladder met plantjes boven de tafel is te gek! Foto: indebuurt Arnhem

Anderhalve meter afstand? Géén probleem!

“Ik heb zoveel mogelijk aparte hoekjes gecreëerd. Zodat gezinnen samen kunnen zijn, maar afgezonderd zitten van ander gezelschap”, legt Diederick uit. Eerlijk is eerlijk, dit heeft hij goed gedaan. Want ook al zit je afgezonderd, zo voelt het niet. Elk hoekje is gezellig en zo ingericht dat je je ogen flink de kost kunt geven.

Bang dat de kinderen zich gaan vervelen? Dat is niet nodig Foto: Janneke Siemes, indebuurt Ede
Aan zitplaatsen geen gebrek bij deze locatie. Foto: Janneke Siemes, indebuurt Ede
Die schommelstoel is toch fantastisch? Foto: Janneke Siemes, indebuurt Ede

Ook doordeweeks genieten

Diederick hoopt dat de mensen uit Ede en Bennekom ook eens op een doordeweekse dag langs komen om een kopje koffie te drinken. “Veel mensen komen in het weekend langs tijdens hun fiets- of wandeltocht. We liggen immers aan een prachtig bebost gebied. Maar de mensen zijn doordeweeks natuurlijk ook welkom voor een kopje koffie of een smakelijke lunch.”

Koffie met iets extra’s

“Wist je trouwens dat je standaard een advocaatje bij je koffie krijgt?”, vraagt enthousiaste medewerker Anne vanachter de bar. Dat was ons niet bekend. Maar er is meer. “Ook de keuken én de menukaart zijn vernieuwd”, vertelt Anne

Ben je geen koffieliefhebber? Als theeleut kun je ook je hart ophalen want ze serveren hier heerlijke verse theemelanges.

Boerderij Hoekelum geeft altijd iets extra's bij de koffie! Anne helpt je graag. Foto: indebuurt Ede
De vernieuwde bar en keuken. Foto: Janneke Siemes, indebuurt Ede

Nieuwe menukaart

Op de vernieuwe menukaart van Boerderij Hoekelum vind je alles voor een heerlijke lunch! Belegde broodjes, tosti’s in allerlei varianten, salade’s en veel vegetarische opties. Een verwarmend kopje soep voor de regenachtige dagen is natuurlijk onmisbaar. Er staat ook een gerechtje op van onze oosterburen: Flammkuchen. Of neem gewoon een club sandwich, met deze tijdloze favoriet zit je altijd goed!

Groot terras

Een boerderij beschikt natuurlijk over wat bunder grond. Diederick heeft dit omgetoverd tot terras, dus bij mooi weer kun je lekker buiten zitten in de zon of onder de parasol. Geen fan van de zon? Achterin de wei staan overdekte picknicktafels voor schaduwplekken. Ook hier is voldoende ruimte voor kinderen die willen spelen, achterin de wei loopt zelfs een geit. Of hij het leuk vindt om geaaid te worden verschilt per dag.

Het ruime terras van Boerderij Hoekelum. Foto: indebuurt Ede

Kalfje aaien

Onlangs is er ook nog een kalfje geboren, via Facebook konden jullie helpen bij het verzinnen van een naam. Kaatje is het geworden. Wat een schatje hè!

Dit is Kaatje, het pasgeboren kalfje. Foto: indebuurt Ede

Lees ook:

boerderij hoekelum feest ede

5 x dit wist je nog niet over Boerderij Hoekelum

De naam zegt je ongetwijfeld wel wat: Boerderij Hoekelum. Ze werden groot in Ede als kaasboerderij, ...
boerderij hoekelum feesten bruiloften ede

Hier in Ede kun je heel tof jouw feest of bruiloft vieren

Als je een groot feest geeft voor een verjaardag, jubileum of bruiloft dan wil je natuurlijk dat het...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Boerderij Hoekelum. Meer over Boerderij Hoekelum ontdekken?

Boerderij Hoekelum lunch

Gesloten10:00 - 16:00

Edeseweg 122, Bennekom

Bekijk meer:lunch

adv.