Binnenkijken bij Lotte: ‘Heb geduld met kopen, vaak komen dingen die je leuk vindt vanzelf op je pad’

Lotte aan tafel in haar huiselijke studentkamer. Foto: Eline van Noppen

Lotte Achterberg is 20 jaar en zit in het derde jaar van de studie Social Work aan de CHE. Ze woont sinds anderhalf jaar op kamers in een studentenhuis Ede. Op haar kamer van zestien vierkante meter heeft ze alles wat ze nodig heeft. Lotte: “Mijn huisgenoot noemt mijn kamer huiselijk en vindt dat er een warme sfeer hangt. Ik vind dat wel belangrijk, het is toch je thuis.”

“Hiervoor had ik een kamer van 7,5 vierkante meter in ditzelfde studentenhuis, er paste een bed, een stoel en een bureautje in en dat was het. In het begin vond ik het best prima, het was mijn eerste kamer en ik hoefde niet veel huur te betalen. Maar na een tijdje ontdekte ik toch wel wat nadelen. Zo werd mijn kamer snel een rommel en kon ik niet echt lekker zitten als ik gasten had, dan moesten we altijd op mijn bed zitten. Afgelopen mei kon ik binnenshuis door verhuizen naar mijn huidige kamer.”

Tweedehands

Lotte heeft niet alles nieuw gekocht voor haar nieuwe kamer, integendeel. “Veel dingen heb ik van Marktplaats, zoals mijn bed en de stoelen. Mijn tafel en schoenenkastje heb ik gekregen van een oom en tante en de kledingkast komt van mijn kamer bij mijn ouders. De bank is wel nieuw, want het was lastig om tweedehands een goed passend bankje te vinden. Mijn motto is: heb geduld met dingen kopen, heel vaak komen dingen die je leuk vindt vanzelf op je pad. Als je weet wat je wilt, kom je het vanzelf een keer tegen. Ik vind dat ondanks dat ik veel verschillende meubels heb, het toch een geheel is.”

“Bijna alles is dus tweedehands, behalve de plantjes en decoratiedingetjes. Veel decoratie heeft wel een verhaal. Zoals een colaflesje dat mijn tante voor mij meenam uit Portugal, dat doet nu dienst als vaasje. De dinoknuffel op mijn bed staat er ook niet zonder reden. Ik zit bij een studentenvereniging en het thema van onze jaarlaag is de dino. Toen ik met een vriendin bij IKEA was en deze dino zag, moest ik hem natuurlijk wel kopen.”

“Toen ik in deze kamer kwam, heb ik samen met mijn ouders alles geschilderd. De muren en het plafond weer fris wit en een groene muur. Ik had een ambitieus plan voor halve cirkels op de muur bij mijn bed, maar vond dat uiteindelijk te lastig om te maken. Nu vind ik het wel mooi en rustig zo. Ik wil nog wel wat leuks ophangen aan de witte muren bij mijn bed. Als ik meer geld zou hebben, zou ik wel nieuwe gordijnen willen. Deze die er nu hangen vind ik niet zo mooi en de middelste werkt niet goed. Maar eigenlijk zit alles wat ik nodig heb in deze kamer.”

Op kamers

Lotte geniet erg van het wonen op kamers en ondanks dat ze pas anderhalf jaar in Ede woont, voelt ze zich al behoorlijk thuis. “Ik vind het heel leuk om op kamers te wonen, je hebt zoveel vrijheid. Je kunt je eigen regels bedenken en zelf kijken hoe je dingen aanpakt. Als ik bij mij ouders ben, moet ik me weer schikken in hun gewoonten en regels. Dat is soms best even omschakelen. Ik vind het bij mijn ouders altijd veel minder leuk om een klusje te doen, dan op mijn studentenkamer. Ik ben best wel schoon en netjes, dus houd mijn kamer goed bij. De rest van het huis is een echt studentenhuis, het is oud en overal hangen gekke dingen aan de muur. Het is vaak wel rommelig, er wordt geleefd, maar ik stoor me er niet zo aan.”

“Mijn favoriete plek op mijn kamer is het linkerhoekje van de bank. Daar kan ik lekker naar buiten kijken en ik kan het zien als er iemand mijn kamer inkomt. Daarnaast staat daar in de vensterbank ook mijn platenspeler, die staat bijna dagelijks aan. In mijn oude kamer was er geen plek voor de platenspeler, maar hier kan die mooi in de vensterbank staan. “

Droomhuis

“Als ik het naar mijn zin blijf houden, hoop ik hier nog lang te kunnen blijven wonen. Het is een mooie lichte en ruimte kamer. Officieel mag je hier alleen wonen als je student bent, maar misschien ga ik nog doorstuderen. Dan kan ik hier ook langer blijven wonen. Of ik altijd in Ede blijf wonen weet ik nog niet. Mijn droomhuizen staat op de Enka en het kazerneterrein. Ik vind vooral de huizen in de oude Enka- en kazernegebouwen erg mooi, die hebben zulke mooie ramen en details. Maar voor nu houd ik het bij dromen.”

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij plantenliefhebber Tanja: ‘Dit is echt mijn plekje, hier voel ik me veilig’”

Binnenkijken bij plantenliefhebber Tanja: ‘Dit is echt mijn plekje, hier voel ik me veilig’

Ga naar “7 x deze Edenaren wonen prachtig en laten jou binnenkijken (foto’s)”

7 x deze Edenaren wonen prachtig en laten jou binnenkijken (foto’s)

Ga naar “Binnenkijken bij het huis aan het bos van Annemarie: ‘Uit elk raam waar je kijkt zie je groen’”

Binnenkijken bij het huis aan het bos van Annemarie: ‘Uit elk raam waar je kijkt zie je groen’

Binnenkijken bij Annemarie

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Heerlijk genieten!”

Heerlijk genieten!

 • Melk & Puur
 • Geldig t/m 7 september 2023

Topper

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Huispak met legging M t/m XXL € 19,99”

Huispak met legging M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “AH Erwtensoep verspakket € 2,49”

AH Erwtensoep verspakket € 2,49

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Teddy gilet S/M en L/XL € 49,99”

Teddy gilet S/M en L/XL € 49,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Ondersteuner relatiebeheer”

Ondersteuner relatiebeheer

 • Christelijke Hogeschool Ede
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Störrig Festival”

Störrig Festival

 • 30 oktober 2022
Störrig Festival 2018
Ga naar “Oktoberfest in Ede”

Oktoberfest in Ede

 • Van 5 nov t/m 6 nov
Ga naar “MOMO voorstelling: Für Alina”

MOMO voorstelling: Für Alina

 • Van 13 okt t/m 14 okt
Ga naar “Nacht van de Nacht in Ede”

Nacht van de Nacht in Ede

 • 29 oktober 2022
Ga naar “Dickens Fair Bennekom”

Dickens Fair Bennekom

 • Van 9 dec t/m 10 dec
Dickens Fair BennekomDickens Fair Bennekom