Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Hillie in een huis met jaren zestig-look

Door Hanneke van Olst 23 september 2019

Hillie van Dijk en haar huis mogen niet ontbreken in de rubriek Binnenkijken Bij, vond haar buurvrouw. En dus namen wij een kijkje bij haar thuis: een huis met invloeden van de jaren zestig!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Bewoners

Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede

Hillie woont samen met man Henri en kinderen Jedidjah, Nathan en Eljada in de Bloemenbuurt. Van oorsprong zijn Hillie en Henri geen Edenaren, legt ze uit. “Ik kom uit Waddinxveen, Henri uit Genemuiden. We kregen een relatie en Henri ging studeren aan de CHE. We hebben in Lunteren, Wageningen en Bennekom gewoond, maar toen Jedidjah een jaar was gingen we hier wonen, simpelweg omdat we dit huis konden betalen.”

Alles was paars

“Alles was paars toen we hier kwamen. In totaal zijn we wel een jaar of 9 bezig geweest met klusjes. De muur was erg slecht, dus we hebben zelf lambrisering gemaakt. Henri heeft de keuken en kast zelfgemaakt. De deuren van de kast komen uit een oude boerderij.”

Allegaartje

Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede

“Toen we hier kwamen wonen, was het interieur een studentenallegaartje”, lacht Hillie. Een allegaartje is het nog steeds, maar dat komt vooral omdat Hillie en Henri veel spullen op rommelmarkten kopen en oplappen. “We moeten zoeken voor we vinden wat we leuk vinden. Een bank bijvoorbeeld is duur en vinden we vaak niet duur, dus hebben we zelf deze klapbank gemaakt. Er kan veel in.”

Jaren zestig

In het huis zijn veel invloeden uit de jaren zestig terug te vinden. Denk aan kleuren zoals roestbruin, groen, plastic servies en zelfs een oud fornuis, gevonden via Marktplaats.

Huisje in de tuin

Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede

Wat ook zelfgemaakt is, is het huisje in de tuin. Het is pas net af. “In dat huisje spelen de kinderen. Ideaal, want ze kunnen het speelgoed zo laten staan. En als de blokfluitjuf komt, hoeft de rest niet stil te zijn in huis. Er is verwarming en stroom.”

Duplexwoning

De woning van Hillie en Henri is van oorsprong een duplexwoning. Er zijn er nog een paar te vinden in de buurt, vertelt Hillie. “Het voordeel daarvan is dat we boven een betonnen vloer hebben, dus we hebben geen geluidsoverlast als de kinderen boven spelen.”

Iets moois aan de muur

Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede

“Ik wil ooit nog wel iets moois aan de muur”, vertelt Hillie. “Ik vind veel niet mooi en dan komt er maar niks te hangen. Een oude reclameposter lijkt me wel wat, maar die zijn vaak rood met groen en dan krijg je zo’n kersthuis. Er staat nu een schilderij, maar daar ben ik ook nog niet helemaal van overtuigd.”

Spullen zijn spullen

Voor Hillie zijn haar spullen niet onvervangbaar. “Spullen zijn spullen. Ik heb een theeservies van een overleden familielid. Dat is wel waardevol, maar niet per se onvervangbaar.”

Flower power busje

Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede

Buurtbewoners kennen Hillie en haar gezin en buren vast ook wel als de eigenaren van de Flower Power-schaftkeet. Zelfs deze keet is in retrostijl ingericht. “Die past goed in de Bloemenbuurt”, lacht Hillie. “We zijn actief in de buurt, het is erg leuk om te doen. We organiseren Buurtfriet, jeugdactiviteiten, zijn actief tijdens Burendag en nog veel meer.”

Verhuizen?

Verhuizen hoeft dus niet voor Hillie. “Je wilt altijd wel een groter huis, maar de kinderen hebben het naar hun zin hier. Het kan altijd wel groter en meer, maar genoeg is genoeg.”

Hoe woon jij?

Lijkt het jou ook leuk om aan ons jouw huis(je) of studentenkamer te laten zien? Natuurlijk komen wij dan langs! Stuur bij interesse even een mailtje naar [email protected] of klik op ‘Foutje gespot’ onderaan dit bericht en wie weet staan wij dan binnenkort bij jou op de stoep.

Lees ook:

Binnenkijken bij Marloes: ‘Ik ga niet echt op zoek, het is maar wat ik tegenkom’

Deze week vertrekken we voor de rubriek Binnenkijken Bij naar het centrum van Ede. Hier woont Marloe...

Binnenkijken bij Renata die van 5 hectare naar 50 vierkante meter ging

Binnenkijken in het kleurrijke jaren ’30 huis van Doremieke

Binnenkijken bij Gert en Jacorine: ‘Die buks was van mijn vader’

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.