Binnenkijken bij het sfeervolle huis van Aylin: ‘Een beetje de stijl van mijn man en een beetje van mij’ 

Binnenkijken bij Aylin Tomruk. | Beeld: STUDIO SAVAN / Savannah Borst
Binnenkijken bij Aylin Tomruk. | Beeld: STUDIO SAVAN / Savannah Borst

Aylin Tomruk (31) woont samen met haar man, zoontje en dochtertje in Ede-Zuid. Daar wonen ze al bijna vier jaar. Ze vindt het lastig om hun interieurstijl te beschrijven. “Het is echt onze stijl. Het is allemaal bij elkaar geraapt. Alles wat mijn man en ik leuk vinden: een stukje van hem en een stukje van mij.”

Aylin heeft zelf veel keuzes gemaakt wat betreft het interieur. “Toen we hier kwamen wonen, zei mijn man: ik laat het aan jou over, doe maar wat je wilt. Het was hier een chaos, zag er niet meer uit. We hebben letterlijk alles veranderd aan dit huis, van boven tot beneden. Het huis was ook helemaal leeg. Langzaamaan hebben we het huis gevuld.” 

Groen

Ze vulde het huis ook met plantjes. “Daar ben ik nu verslaafd aan. Ik vind het echt heerlijk, mooi en leuk. Planten geven zoveel warmte aan een huis. Ik geef ze vaak een andere plek. Ik vind het leuk om bezig te blijven. Soms staan ze boven of buiten. Als ze niet in de woonkamer staan hoor je ook echt een echo. Echt gek.” De rest van haar interieur past vooral goed bij de smaak van haar en haar man. “Hij vindt dit tapijt heel mooi, ik zou een andere kiezen. Het past dan wel weer bij elkaar. Ook wilde hij een grote tv, maar van mij hoefde dat niet. Dat soort dingen. Maar het is wel een plaatje.” 

Voor die grote tv was het moeilijk om een meubel te vinden die niet te klein was. “Als je iets laat maken is dat enorm duur. Gelukkig heb ik in Ede in een tijdelijke winkel eentje gevonden voor een leuke prijs. Eigenlijk is het een bankje, maar ik ben er heel blij mee.” Op het tv-meubel pronkt een lamp in de vorm van een pistool. “Dat was een idee van mijn man. Eigenlijk was hij goud. Toen we hier kwamen wonen hebben we hem zwart gespoten. Ik had hem op Instagram geplaatst, toen kwamen er veel vragen. De lamp komt van AliExpress. Normaal gesproken zijn dit soort lampen heel duur, het is een bepaald merk, maar ik ken het niet. Mijn man vind hem zo leuk.” 

Kringloop

De spullen uit haar interieur komen veelal bij woonwinkels en de kringloop vandaan. “Bij Kwantum heb ik veel gehaald. Maar ook Zeeman, Wibra, Blokker, Loods 5 of IKEA. De laatste tijd heeft Jysk ook echt leuke spullen. Soms koop ik wat op internet, maar ik vind het leuker om dingen in het echt te zien en te kopen. De kringloop vind ik ook leuk, maar daar moet je maar net iets tegenkomen. Het kinderstoeltje aan het tv-meubel heb ik daar gevonden. Nu verkopen ze hem ook bij de ZARA voor meer geld. Mijn zoontje zit daar vaak te kleuren of te eten.” 

Nieuwe keuken

“De keuken hebben we helemaal eruit laten halen. Ik heb deze keuken zelf uitgetekend in de winkel en laten maken. Ik ben er heel blij mee. Ik houd van koken, daar kun je mij echt wakker voor maken.” Een paar specifieke wensen voor de keuken had ze daarom wel. “Ik wilde graag een afzuiging in de inductiekookplaat en een Quooker. Ik wilde ook zwarte kasten. De keukenkastjes zijn heel basic en wit. Voor de rest hebben we bijna niets wits in huis, maar het stoort niet of zo. Het hoort daar gewoon.” 

Bijzondere items

Op de keukenkast bij het koffiehoekje staat een plantje met lange slierten. “Dat is wel een bijzonder verhaal. Dat was een stekje dat mijn oma aan mij heeft gegeven toen ik hier kwam wonen. Mijn moeder heeft de moederplant daarvan en die heeft zij weer gekregen van mijn oma toen mijn moeder zwanger was van mij. Het is een waardevol stukje in het huis. Iedereen die hier komt vraagt ook vaak of ze een stekje mogen hebben, maar dat krijgen ze nooit”, lacht ze. “Maar ik mag hem ook nog niet stekken, hij moet nog groeien.” Ook de salontafeltjes hebben een verhaal: “Die hebben we toen van mijn ouders gekregen. Op dat moment zaten we best wel krap, omdat we zoveel aan het huis hadden gedaan.” 

Gezellige buurt

Aylin komt van oorsprong uit Lelystad, waar ze werd geboren en woonde. Haar man komt uit Ede. De twee leerden elkaar kennen op een feest. Toen ze samen trouwden, verhuisde Aylin naar Ede. Inmiddels woont ze hier al acht jaar. “Voordat we in dit huis gingen wonen, woonden we op het ENKA-terrein. Een nieuwbouwwoning, maar dat was echt drie keer niks. Ik weet het niet, iedereen vindt het wel leuk daar, maar ik vind het zo kil. We woonden precies tegenover het Horabos, eigenlijk heel lekker en mooi. Dat was het enige voordeel.  Waar we nu wonen is iedereen heel vriendelijk tegenover elkaar. Het is gewoon gezellig. En we wonen nu ook nog groter.” 

Donker en warm 

Bovendien vinden mensen die langskomen hun huis een stuk gezelliger geworden. “In ons vorige huis was het echt grijs en basic. We probeerden weleens wat met kleur, maar dat was niets voor mij. We krijgen nu vaak te horen dat wij heel warm en donker wonen. In dit huis kwam alles een beetje los, zeg maar. Ik wilde ook per se zo’n muur”, zegt Aylin, wijzend naar de bakstenen muur in de woonkamer. “Het zijn bakstenenstrips. Dus gehalveerde bakstenen. Die zijn één voor één gelegd. In de keuken bij het koffiehoekje hebben we dit ook verwerkt, want we hadden nog wat over. Het hoort nu echt bij dit huis.” 

Aylin en haar man zijn altijd wel bezig met iets in of rondom het huis, zoals de tuin. “De tuin is wel klein. Die willen we nog laten doen, zowel de voorkant als achterkant. We willen nieuwe tegels. De oude bewoner had een grote plantenbak gemaakt aan de linkerkant. Die willen we weghalen, dan hebben we meer ruimte. Het afdakje in de tuin wordt doorzichtig, dan is er meer lichtinval. Verder gaan de twee bomen in de tuin weg. Er stonden er eerst drie, eentje hebben we al weggehaald. Laatst hebben we nog hegjes in de voortuin gepland.”

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Bij deze huizen in Ede wil indebuurt graag eens binnenkijken”

Bij deze huizen in Ede wil indebuurt graag eens binnenkijken

Hanneke foto's maken
Ga naar “Binnenkijken bij Marije: ‘Door Instagram verfde ik mijn hoekkast geel’”

Binnenkijken bij Marije: ‘Door Instagram verfde ik mijn hoekkast geel’

Ga naar “Binnenkijken bij Jasmijn: ‘Liefde voor materialen die met de tijd mooier worden’”

Binnenkijken bij Jasmijn: ‘Liefde voor materialen die met de tijd mooier worden’

In onze gids

Ga naar “Het SmaakPark”

Het SmaakPark

 • Verbindelaarsweg 51
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Aardbeien van € 2,99 voor € 1,99”

Aardbeien van € 2,99 voor € 1,99

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Linnen broek € 9,99”

Linnen broek € 9,99

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Houten klimrek € 59,99”

Houten klimrek € 59,99

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “alle damesmode 2+1 gratis € 15,00”

alle damesmode 2+1 gratis € 15,00

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Unox soep in zak 570 ml, Cup-a-Soup en Good snacks van € 1,30 voor € 0,65”

Unox soep in zak 570 ml, Cup-a-Soup en Good snacks van € 1,30 voor € 0,65

 • Geldig t/m 3 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Apothekersassistent(e), BBL-er of Medewerk(st)er”

Apothekersassistent(e), BBL-er of Medewerk(st)er

 • Edesche Apotheek
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Plant Controller”

Plant Controller

 • Riedel B.V.
 • Fulltime/Parttime
Riedel
Ga naar “Recruitment Marketeer”

Recruitment Marketeer

 • Bidfood
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Taxichauffeurs regio Ede”

Taxichauffeurs regio Ede

 • Top Support Nederland BV
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Helpende plus”

Helpende plus

 • Werkwijzer
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Oud-Lunterse Dag”

Oud-Lunterse Dag

 • Van 26 aug t/m 27 aug
Oud-Lunterse Dag
Ga naar “NK Living Statues”

NK Living Statues

 • 2 juli 2022
NK Living StatuesNK Living Statues
Ga naar “Yogafestival Bewust voor het Goede Doel”

Yogafestival Bewust voor het Goede Doel

 • Toko Neba
 • 2 juli 2022
Ga naar “ROTZOOI foodfestival”

ROTZOOI foodfestival

 • Van 2 jul t/m 3 jul
ROTZOOI foodfestival 2017
Ga naar “Störrig Festival”

Störrig Festival

 • Van 22 okt t/m 24 okt
Störrig Festival 2018