Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij de allereerste tiki-bar van Ede: Yucatan

Door Hanneke van Olst 7 oktober 2019

Wist je dat Ede sinds vorig weekend een heuse tiki-bar heeft? Deze plek barst van het groen en heeft een lekker exotisch sfeertje. Wij gingen langs en maakten foto’s!

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Museumplein

Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede

Vroeger zat aan het Museumplein Café Railroad, maar tegenwoordig vind je hier Yucatan Tiki Bar & Grill. Eigenaren zijn Ferdinand Nap en zijn broer Vincent – die veel Edenaren vast wel kennen van Red’s Tapas & Grill. “Red’s bestaat dit jaar vijf jaar, dus dat is een mooi jubileum en een mooi tijdstip om dit erbij te beginnen”, vertelt Ferdinand.

Eerste tiki-bar in Ede

“We hadden altijd al het idee om een tiki-bar te beginnen in Ede. Er is er namelijk nog geen een en in elke grote stad vind je wel een tiki-bar. Mijn broer en ik zeiden tegen elkaar: als er een goed pand vrijkomt… Het komt goed uit dat deze stijl, met planten, nu ook erg hip is.”

Zelf ingericht

Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede

De hele zomer zijn Ferdinand en zijn broer bezig geweest met het verbouwen. Er was jaren niks meer aan het pand gebeurd, dus dat was een flinke klus. “We hebben alles tot op de kabels gestript. De inrichting heb ik zelf samengesteld. We hebben goed gekeken naar wat past bij het thema”, vertelt Ferdinand. “Alleen voor het bamboe hebben we een bedrijf laten komen. Dat was nog best lastig, er zijn niet veel bedrijven in gespecialiseerd.”

Veel groen

Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede

Bij Yucatan zie je veel groen, heel veel groen. Een wand vol plantjes en op de muren aan de achterkant, langs de trap en bij de wc’s is street art artist RoosArt uit Doesburg aan de slag geweest. Zij heeft prachtige bladeren op de muur gemaakt van verf, die uit de muur lijken te poppen als je een foto maakt (tip voor selfies!). Verder is gekozen voor hoge tafels en velvet stoelen waar je lekker aan kunt hangen met een cocktail.

Dansvloer

Wat verder achterin staan lage tafels, waar je fijn aan kunt dineren of lunchen, wat Yucatan opent dagelijks om 14.00 uur. Deze tafels gaan aan het eind van de dag naar boven, waar ook de keuken is. Dan kun je hier met je voetjes van de vloer. In het weekend speelt er vaak een dj bij Yucatan. Daar is zelfs een speciale dj-booth voor gemaakt, van bamboe uiteraard. Ook de hoge tafels kunnen weg, als nog later op de avond behoefte is aan meer dansvloer. Yucatan is open tot 04.00 uur in het weekend.

Bijpassend servies

Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede

Het eten wordt geserveerd op borden die zelfs bij het thema passen: stoommandjes met een bananenblad, bordjes in de vorm van een vis voor de vis en in de vorm van bladeren. ’s Avonds, als er gedanst wordt, krijgen de gasten een plastic glas. “Drinkt net zo lekker en een stuk minder gevaarlijk”, legt Ferdinand uit.

Ondanks al het werk dat verzet is, is Ferdinand erg in zijn nopjes met Yucatan. “Het is een droom die uitgekomen is.”


Meer over Yucatan Tiki Bar & Grill ontdekken?

Yucatan Tiki Bar & Grill cafés

Gesloten11:00 - 02:00

Nieuwe Stationsstraat 23, Ede

Bekijk meer:cafés
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶
  • Wil jij een 'Nieuw in Ede' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Ede.

adv.