Binnenkijken bij Chantal: ‘Geen rode-tapijten huis, maar de zachte kleuren van Marrakesh’

Door Hanneke van Olst 24 juni 2019

Sinds anderhalf jaar wonen Chantal, Thierry en hun hondje Bailey in Kernhem. Chantal is dol op de stijl van Marrakesh en zou het liefst met een lege koffer naar deze stad reizen om met een volle koffer terug te komen. Maar als je haar huis nu binnenkomt, waan je je al in mediterraanse sferen.

Ze is dol op Marrakesh-accenten, legt Chantal uit. “Geen rode-tapijten huis, maar de zachte kleuren van Marrakesh. Ik zou mijn stijl beschrijven als wit met een beetje hout”, lacht ze. “Beter kan ik het niet omschrijven.”

De Marrakesh-stijl is nog niet helemaal af. Beetje bij beetje pakt Chantal het huis aan. Of eigenlijk: Thierry. “Ik bedenk het en hij voert het uit”, lacht ze. “Een hele woonkamer in een keer omgooien, zou ik niet snel doen.”

Instagram

“Ik probeer op Instagram te laten zien hoe het er echt uitziet in mijn huis. Als er een zak speelgoed van Bailey over de vloer ligt als ik een foto wil maken, dan is dat zo. Dit is hoe mijn huis er echt uitziet, elke dag. Ik zou in real life ook niet de hele woonkamer omgooien, ik verander iets als ik daar zin in heb. Soms heb ik het gevoel dat men er op Instagram vanuit gaat dat je iedere maand een grote aanschaf doet in huis.”

Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede

Derde huis

Chantal en Thierry zijn Edenaren in hart en nieren. Dit is hun derde huis hier. “We zijn gestart in een huurhuis. Op een gegeven moment wilden we een huis voor onszelf, die vonden we aan de Laan van Kernhem, een appartementje. Ik miste toch wel een tuin en was de trappen na een tijdje zat. Wel wilden we graag in Kernhem blijven.”

Ze nemen de proef op de som en zetten hun appartement te koop. Binnen een jaar was het verkocht, terwijl ze zelf nog geen nieuwe woning hadden. Daarom trok het stel bij Chantals ouders in. Gelukkig vinden ze na een paar maanden een huis – in het o zo geliefde Kernhem. “Mijn moeder is kraamverzorgster en moest in deze straat werken. Ze hoorde dat dit huis beschikbaar zou komen. Dezelfde avond trokken we de stoute schoenen aan en hebben we aangebeld. Drie maanden later konden we erin.”

Inspiratie opdoen

De spullen uit het oude huis stonden ondertussen in een opslag, maar veel gaat er uiteindelijk niet mee naar het nieuwe huis. Eigenlijk alleen de bank, legt Chantal uit. “We hebben veel nieuw gekocht.” Op Instagram en Pinterest deed Chantal steeds meer inspiratie op voor haar huis en ze heeft een steeds duidelijker plaatje voor zich. “Het huis werd witter en witter en witter”, lacht ze.

Sommige dingen kan ze echter niet vinden, zoals een goede salontafel. Daarom maakt ze er zelf één. Ook kasten vind ze lastig, dit is snel een ‘blok in de kamer’. Gelukkig heeft het nieuwe huis een heleboel inbouwkasten, dus zijn er geen extra kasten nodig.

Interieur en IVF

“Ik ging steeds meer bezig met Instagram. Ik maakte foto’s en schreef op twee accounts: één over interieur en één over IVF proces dat we doorgaan. Over dat laatste wilde ik eerlijk zijn. De vragen en geintjes over baby’s kwamen namelijk steeds harder aan Later heb ik beide accounts samengevoegd.”

Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede

 

Gipsafdruk

Op het tv-meubel zien we een bijzonder beeld onder een stolp staan. Het is een gipsafdruk van Chantals hand en de poot van Bailey. “Ze is al acht en mijn grootste angst is haar verliezen. Dit beeld betekent heel veel voor mij, ik zou het nooit wegdoen. Heb het gekregen voor mijn verjaardag.”

DIY-en

Op de andere kant van het tv-meubel staan stokken met witte kringen erop geverfd. “De stokken heb ik uit het bos gehaald en gedroogd. Thierry heeft ze geschuurd en ik heb ze geschilderd. De wandhanger heb ik ook zelf gemaakt, het zijn ideetjes van Pinterest. Net als de zelfgemaakte beeldjes van klei. Ik wil best een centje uitgeven aan m’n interieur, maar sommige dingen vind ik te duur.”

Soms is het ook gewoon geluk hebben, zoals bij de grote Monstera-stek die naast het tv-meubel staat. Daar kwam Chantal op een hele leuke manier aan. “We waren bij Landal en daar stond zo’n plant. Ik vroeg of ik er wat blaadjes af mocht halen en dat mocht. Bijzonder, want het duurt decennia voor je zelf zulke grote bladeren groeit.”

Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede

Winkels

Winkelen doet Chantal in bekende winkels als Kwantum (‘slagen we altijd’) en Loods 5, maar ook bij kleine webwinkeltjes zoals ByBazz, Club Nomad en NOA MAY. Op het verlanglijstje staan nu vooral nog kleine decoratiespulletjes uit Marrakesh, een witte keuken en een kamertje voor hopelijk een toekomstig kindje.

Hoe woon jij?

Lijkt het jou ook leuk om aan ons jouw huis(je) of studentenkamer te laten zien? Natuurlijk komen wij dan langs! Stuur bij interesse even een mailtje naar [email protected] of klik op ‘Foutje gespot’ onderaan dit bericht en wie weet staan wij dan binnenkort bij jou op de stoep.

Lees meer over wonen in Ede:

Binnenkijken bij Daniela: ‘De combinatie van hout en staal vind ik leuk’

Daniela Tijink (47) zocht met spoed een huis voor zichzelf en haar twee zoons. Dat valt niet mee in ...

Binnenkijken bij Bo: ‘Je komt hier binnen en je hebt rust’

Binnenkijken bij Jan en Rian: ‘Ik zeg altijd: ik ga er alleen tussen zes planken uit’

Binnenkijken bij Marilyn: ‘Intratuin is mijn nummer één winkel’

adv.