Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Anouk: ‘Ik bezoek wekelijks tweedehandswinkeltjes’

Door indebuurt Ede 6 januari 2020

Vlakbij het station zijn voormalige kazerneterreinen omgetoverd naar moderne woningen. Anouk (30) woont hier samen met haar man Thijs (34) en baby Ted. We spraken de Edese vorig jaar al over haar yogastudio en mochten nu bij haar prachtige woning binnenkijken! 

Anouk en Thijs woonden eerder al in Ede Centrum, maar verhuisden naar Qatar voor het werk van Thijs. Daar woonde het stel twee jaar, eind 2018 kwamen ze weer terug naar Nederland. “We wilden graag weer in Ede wonen, omdat we het een fijne plek vinden en veel vrienden en familie hier wonen.”

Anouk en Thijs kwamen het woonproject op internet tegen en schreven zich in. “Er hadden zich 25 mensen voor deze woning ingeschreven, maar uiteindelijk waren wij de gelukkigen en werden we ertussenuit geloot.”

Foto: Linda Pol
Foto: Linda Pol
Foto: Linda Pol
Foto: Linda Pol
Foto: Linda Pol
Foto: Linda Pol
Foto: Linda Pol
Foto: Linda Pol

Lekker normaal

Op de plek van het huis van Anouk en Thijs sliepen vroeger militairen. “Het gebouw loopt in de vorm van een H, waar aan beide kanten wanden tussen zijn gezet. Daardoor zijn het zestien woningen geworden.” Anouk vindt de buurt erg gezellig. “Iedereen groet elkaar op straat, wat heel gemoedelijk is. Het voelt hier als een soort dorpje op zich. Heel anders dan de drukke stad waarin we woonden in Qatar, het is hier gewoon lekker normaal.”

Statement-muur

Anouk heeft een eigen onderneming, waarbij ze onder andere helpt bij de styling van verschillende evenementen zoals bruiloften en babyshowers. Dat de Edese gevoel heeft voor styling zie je wel terug in de modieuze inrichting van de woning. “Thijs helpt soms wel, hij heeft bijvoorbeeld de kleur van de badkamer gekozen, maar eigenlijk houd ik me vooral bezig met de inrichting. Ik doe veel op gevoel, maar ik haal ook wel eens inspiratie van bijvoorbeeld Pinterest vandaan.”

Binnenkijken bij Anouk
Foto: Linda Pol

Anouk is het meest trots op de woonkamer, waarvan ze vindt dat de verschillende kleuren van de muren, stoelen en bank mooi samenkomen. “Sommige mensen zeiden: zou je dat nou wel doen, zo’n donkerblauwe muur in de woonkamer? Omdat het een ruimte al snel kleiner maakt. Maar ik dacht: ik probeer het gewoon. Als het niet mooi is verven we het gewoon weer over. En ik vind dat het goed heeft uitgepakt. Ik vind het wel leuk zo’n ‘statement-muur’. Experimenteren hoort er bij en soms moet je gewoon durven.”

Combinatie van oud en nieuw

Anouk vind het vooral leuk om nieuwe en oudere items met elkaar te combineren. Zo zijn de bank, stoelen en eettafel nieuw aangeschaft, terwijl het houten kastje in de woonkamer een telefoonkastje van Anouks oma was. “Ik heb het bewust niet geverfd, omdat ik graag wil dat het in de oude staat blijft. Ik hou heel erg van vintage en bezoek eigenlijk wel wekelijks tweedehandswinkeltjes. Daar haal ik veel leuke spullen vandaan.” De okergele stoelen in de woonkamer komen van Sissy-Boy, net als de groene bank. “Dat is mijn favoriete winkel als het om nieuwe items gaat.”

Binnenkijken bij Anouk
Het telefoonkastje van Anouks oma. Foto: Linda Pol

Accessoires die passen bij het seizoen

Anouks favoriete plekken in huis zijn de okergele stoelen in de woonkamer en haar werkplek op zolder. Al moet ze die wel delen met Ted, aangezien een deel ervan zijn speelkamer is. De Edese vindt het vooral belangrijk dat een huis gezellig is. “Dat je jezelf er thuis voelt en anderen ook.” Door het huis met accessoires aan te kleden wordt het een stuk huiselijker, vindt Anouk. “Er staan nu wat meer accessoires met een herfstachtig tintje, maar in het voorjaar verwissel ik die weer met accessoires die beter bij dat seizoen passen.”

Volgens Anouk duurt het altijd even voordat een huis helemaal af is. Zo staat het opknappen van de slaapkamer nog op de planning. Ze voelt zich in ieder geval weer helemaal op haar plek in Ede. “We wonen hier pas een jaar weer, maar het voelt alweer veel langer.”

Lees ook

Terug in de tijd: binnenkijken in de oude ENKA-fabriek

Iedereen kent de oude ENKA-fabriek, zeker de bewoners van de nieuwe Enkawijk. Edenaar Dick Klein Gel...

5 x binnenkijken bij Edese huizen met leuke vintage spullen

Sommige mensen hebben de gave om in tweedehands winkels de mooiste pareltjes eruit te pikken en ze v...

Binnenkijken bij Miriam: ‘De basis is altijd licht’

Van studentenhuizen waar de bierkratten meters hoog zijn opgestapeld tot riante villa’s: Ede kent he...

adv.