Nieuw jaar, nieuwe look: zo geef je je huis in Ede een make-over zonder veel kwijt te zijn

Verbouwen doe je niet zomaar. Toch kan je je Edese huis gemakkelijk een make-over geven, zonder de spaarrekening te plunderen. Wil jij jouw stek ook aanpakken? Dan kun je hier in Ede terecht.

Woonkamer

Waarschijnlijk besteed je veel tijd in je woonkamer. Je ploft hier op de bank of doet samen met vrienden een spelletje. Een heel belangrijke ruimte dus! Wil je jouw woonkamer pimpen zonder grondige verbouwing, dan zijn hier wat tips.

Gezellige kussens

Het zal je verbazen wat leuke accessoires met je woonkamer doen. Denk aan leuke kussens op de bank. Hierdoor verandert je saaie, kleurloze bank van een standaard exemplaar in een eyecather. Ook op de vensterbank of op de eetkamerstoelen kun je ze kwijt. Je scoort mooie kussens onder meer bij Soof Meubels, Ose-Style Wonen of Kwantum.

Beeld: Soof Meubels

Woonkamer (vervolg)

Naast gezellige kussens en mooie beeldjes zijn er meer mogelijkheden. Kijk maar eens mee!

Romantische kaarsen

Nadat je de kussens en beeldjes in je woonkamer hebt gestald is het tijd voor het volgende onderdeel: kaarsen. Deze zorgen voor sfeer, warmte en verspreiden vaak een fijne geur. Zet ze op de eettafel voor een romantisch diner of plaats ze op de tv-kast. Wil je meer kaarsen in huis? Plan dan een bezoekje aan Blokker.

Urban jungle

Ook met planten kun je de woonkamer pimpen. Groot of klein, dat maakt niet uit. Edenaren hebben geluk, want op verschillende plekken kun je een groene vriend aanschaffen. Bijvoorbeeld bij plantenwinkel Planty of Leaves. Daarnaast kun je langs deze tuincentra rijden.

Foto: Planty of Leaves

Keuken

Een nieuwe keuken is duur, heel duur. Een budgetvriendelijk en snel alternatief is om je bestaande keuken te wrappen. Je plakt hierbij speciale folie over je bestaande keukenkastjes en klaar is kees! Er zijn folies met een houtlook, marmerlook of gewoon effen kleuren. Je hoeft niemand in te huren, maar hebt wel een wauw-effect. Op zoek naar dit soort folie om jouw keuken te wrappen? Of gewoon nieuwe frontjes? Dan kun je in Ede onder meer bij Praxis of Van Ee Keukens shoppen.

Nieuwe deurknoppen

Een andere manier om de keuken aan te pakken is met nieuwe deurknoppen. Als je die vervangt krijgt je bestaande keuken een nieuwe uitstraling. Je hebt standaard varianten, maar ook exemplaren die als klein kunstwerk gelden. Denk aan deurknoppen met dierenhoofden of kwastjes eraan. Kleine moeite, groot resultaat! Je koopt ze bij onder meer Xenos.

Een hele nieuwe keuken? Check hoe Keukens Ede je kan helpen.

Keuken | Foto: STUDIO SAVAN

Badkamer

Na een lange werkdag is niets fijner dan bijkomen in bad of in de douche. Daarom is het fijn dat je ook deze ruimte naar wens is. Dat kan gemakkelijk en snel.

Net als bij de woonkamer zorgen accessoires ook hier voor een nieuwe uitstraling. Wat dacht je van nieuwe handdoeken en een mooie zeepdispenser bij het fonteintje? Of kies voor een opvallende spiegel. Je koopt zulke accessoires bij winkels als Xenos, Hema en Blokker.

Tegelverf

Meerdere Edese ondernemers verkopen tegelverf. Denk aan Guldie Colorstore. Hiermee kun je een saaie tegelkleur veranderen in een eyecatcher! Tegelverf is over het algemeen niet heel duur en daarom kun je hiermee je badkamer betaalbaar een make-over geven.

Hotel de Paasberg
Foto: indebuurt Ede

Voor heel het huis

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je meubels te verwisselen. Dan kun je naar de eerdergenoemde woonwinkels gaan of een bezoekje aan de kringloopwinkel brengen. In Ede zijn dat:

11 x ga schatzoeken bij deze kringloopwinkels in Ede🔎

 • Besparen, Genieten van Ede, Winkelen

Ben jij zo iemand die het liefst niet zijn hele interieur inslaat bij de IKEA maar…

Kringloop

Facebookpagina

Vond je bij de kringloop in Ede geen leuke kast, bank of ander meubelstuk? Dan kun je op deze Facebookpagina’s kijken. Hier staan vaak leuke spullen op die je voor een klein bedrag of zelfs gratis mag ophalen.

Voor heel het huis (vervolg)

Een likje verf aan de muur doet wonderen! Als je de muur een andere kleur geeft, ziet de hele ruimte er direct anders uit. Wie weet kies jij in 2023 voor een chique donkerblauwe slaapkamer, waardoor het een luxe hotelgevoel krijgt. Of verander je de witte kinderkamer in een roze suikerspinfestijn. Heb je zin om met de kwast of roller in de weer te gaan? Rij dan naar Elbert Jansen of Guldie. Daar staan de medewerkers voor je klaar om te helpen. Ook bij de bouwmarkten kun je verf inslaan.

Grote muurstickers of schilderijbehang

Heb je geen zin om de meubels aan de kant te schuiven en de hele muur te schilderen, maar wil je van die witte muur af? Kies dan schilderijbehang. Het woord verraadt al wat het is: via dit behang lijkt het alsof je een heel groot schilderij in je kamer hebt. Maar dan zonder dat je bankrekening geplunderd is. Schilderijbehang haal je gemakkelijk van de muur en daarom kun je dit geregeld wisselen. Ook ideaal als je je Edese huurwoning weer in oorspronkelijke staat moet opleveren.

Gezelligheid in de tuin

Als je het geluk hebt dat je een tuin of balkon bij je huis hebt, wordt het langzaamaan tijd om die aan te pakken! Dat kan op verschillende manieren.

Groene oase

Wil je een groene oase creëren, dan kun je bloembollen planten of zaadjes in de grond doen. Of pak het grootser aan en kies voor een plant. Sommige planten blijven heel het jaar groen, waardoor je altijd wat te zien hebt. Je koopt bloembollen en planten in Ede onder meer bij de tuincentra in Ede.

Geveltuin

Je kunt ook een geveltuin aanleggen. Daarvoor gelden in Ede wel een paar regels. Daar lees je hier meer over:

Geveltuin aanleggen in Ede mag: dit moet je weten

 • Gemeente, Wonen

Het is groen en je vindt het tegen de muur. Waar het over gaat? Geveltuintjes! Je…

Resultaat showen

Is het gelukt om je woning een make-over te geven? Laat het eindresultaat dan zien op indebuurt en geef je op voor onze rubriek Binnenkijken bij. Je meldt je aan via [email protected]. Deze dorpsgenoten gingen je voor:

Meer in deze categorie

Wonen

Ga naar “Midden in de natuur én dichtbij het centrum: op deze unieke plek kan jij wonen”

Midden in de natuur én dichtbij het centrum: op deze unieke plek kan jij wonen

Aangeboden door  De Gelderse Stadstuin

Ga naar “Niets meer aan doen: 7 x deze woningen in Ede zijn instapklaar en staan nu te koop”

Niets meer aan doen: 7 x deze woningen in Ede zijn instapklaar en staan nu te koop

Ga naar “Parel van Funda: wonen in een hofje op het ENKA-terrein”

Parel van Funda: wonen in een hofje op het ENKA-terrein

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Andrélon van € 15,96 voor € 7,98”

Andrélon van € 15,96 voor € 7,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle Unox soep in zak 570 ml van € 5,30 voor € 2,65”

Alle Unox soep in zak 570 ml van € 5,30 voor € 2,65

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle Taksi van € 3,38 voor € 1,69”

Alle Taksi van € 3,38 voor € 1,69

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Lenor pods, geurbooster en wasverzachter 3 stuks € 9,00”

Lenor pods, geurbooster en wasverzachter 3 stuks € 9,00

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023