Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wow: dit betaal je gemiddeld voor een studentenkamer in Ede

Door Hanneke van Olst 5 oktober 2019

Wonen in Ede is tegenwoordig voor niemand meer goedkoop. Ook niet voor studenten. Maar, goed nieuws: de gemiddelde kamerprijs is wel gedaald, namelijk met 0,2% ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van Kamernet, een grote website voor studentenhuisvesting.

De prijs voor een gemiddelde studentenkamer in Ede was in de eerste helft van 2019 maar liefst €338,- per maand. Het gaat dan om kamers van zo’n 15 tot 20 vierkante meter. In 2017 betaalde je in Ede een tientje minder gemiddeld.

Niet de duurste

Landelijk gezien valt het nog mee. Het landelijk gemiddelde van een studentkamer-prijs ligt momenteel op €434,-! In 2018 was dat nog €400,- per maand en in 2017 €385,- per maand. Zo, dat zijn flinke prijzen voor een die paar vierkante meter.

Wat zijn de duurste en goedkoopste steden?

Hoe zit het met de gemiddelde prijzen van andere steden in Nederland? Als je een ‘goedkope’ studentenkamer wil, dan moet je in Leeuwarden (gemiddeld €356,- per maand) , Deventer (€351,-) of Enschede (€329,-) zijn. De top drie duurste steden in Nederland zijn, niet heel verrassend: Amsterdam met €611,- per maand, Rotterdam met €515,- en Utrecht met €474,-.

Full House Sigh GIF - Find & Share on GIPHY

Lees ook:

Hallo nieuwe studenten! Zo overleef je Ede

De introductiedagen van de Christelijke Hogeschool Ede zijn voorbij! Kersverse eerstejaars: welkom i...

Binnenkijken bij studentenhuis Notaris: ‘Voor een feestje versieren we het hele huis’

Meer over

Nieuws Wonen

adv.