Binnenkijken bij Sabine: ‘Mensen zeggen altijd: ‘de muren zijn nog niet droog of ze worden alweer geverfd’

Door Hanneke van Olst 25 maart 2019

Sabine woont samen met man Bas, dochters Mirla (4) en Ninthe (5), twee honden en een poes en een kat in de Rietkampen. En daar wil ze eigenlijk ook nooit meer weg; niet uit haar huidige huis maar ook niet uit de wijk. Wij namen een kijkje! 

Bij binnenkomst treffen we een heerlijk lichte woonkamer aan met veel groen. “Dat het zo licht is, was twee weken geleden nog niet zo”, legt Sabine uit. “We hebben de keukenmuur opengebroken waardoor je nu ook licht vanuit de keuken hebt. Ik hou van licht.”

Vaak veranderen

Sabine woont al tien jaar in de Rietkampen, maar in die tien jaar is haar huis vaak veranderd. “Mensen zeggen altijd: ‘de muren zijn nog niet droog of ze worden alweer geverfd’. Bezoek ziet die veranderingen niet eens meer. Zijn wij apetrots op een nieuwe kleur op de muur of iets dat we zelfgemaakt hebben, valt het niemand op”, lacht ze. “Vooral de muur krijgt vaak een ander kleurtje, al willen we deze kleur wel wat langer houden.”

View this post on Instagram

Het is zondag!! Al kan het me niet zoveel schelen welke dag het is! Na de migraine dinsdag voelde ik me donderdag weer een stuk lekkerder! Tot ik vrijdag weer migraine kreeg😭 weer 2 dagen mega beroerd. Vandaag weer wat beter maar vannacht schoot me nek in de kramp en nu dus een stijve nek! Jeuhh😢. Maar goed vandaag doen we lekker weinig ! Buiten is het grauw dus een beetje bankhangen kan geen kwaad. Jullie plannen voor vandaag? Fijne dag lieffies 😘 #wood #vtwonenbijmijthuis #interiorinspo#plantsofinstagram#binnenkijken#homestyling#mynordichouse #interiorwarrior #witwonen #instahomeflavor#homebeautiful #instahome #homeinspire #interiorstyling #myhome #interiors #interiores #inspiremeinterior #inspire_me_home_decor #woonkamer #homeadore #interior4all #instagreen #decoration#woonkamer#decoratie#livingroom#plant#scandinavischwonen

A post shared by Home_life_sabine (@home_life_sabine) on

Zelfgemaakt

Sabine en Bas zijn wel van het diy-en. Onder andere de salontafel, de eettafel en de tv-kast zijn zelfgemaakt. Hoe dat gaat? “We doen maar wat en als het niet lukt vraag ik mijn vader. We worden er nu wel beter in, onze eerste tafel bestond uit vier houten palen met hout erbovenop en laminaat erop geplakt. Nu hebben we meer ervaring. Mijn man heeft er ook wel schik van, dat klussen. Meestal kom ik iets tegen en gaan we samen aan de slag. Hij het zware werk en ik lichte klusjes als verven. Gelukkig kunnen we samen goed klussen en zijn we niet zo’n stel dat ruzie maakt dan.”

Licht, groen en natuurlijk

Wat opvalt zijn de plantjes en natuurlijke materialen die overal terugkomen. “Ik hou van groen, hout, riet, rotan enzo. En van lichte kleuren. Ik heb de muur eens camouflagegroen gehad, maar dat waren we snel zat. Voor de seizoenen ben ik ook wel gevoelig. In de zomer wil ik het huis licht en in de winter knus. Dan kan ik zo de boel weer omgooien en de bank en tv weer omdraaien ofzo.” Daarbij is Instagram een grote bron én een tikkeltje verslavend, lacht Sabine.

Schapenvachten

“Ik ben echt van het veranderen. Soms doe ik iets weg waar ik achteraf spijt van heb, maar dat gebeurt niet zo heel vaak.” Wat zal er nooit weggaan? “Ik vind het kistje in de tv-kast heel leuk. En van de schoolstoeltjes en de hangstoel word ik heel blij. Verder ben ik echt dol op schapenvachtjes. Niet van die neppe, maar echte, die lekker naar schapen stinken in het begin. Ik heb er nu een paar en wil er nog veel meer.”

Foto: indebuurt Ede

Veranderingen

Toen Sabine tien jaar geleden dit huis kocht, moest er ook best wat aan veranderen. “Op de muren zat granol. Dat hebben we allemaal pas strak gestreken. Verder lag er een oranje laminaatvloer in en waren de muren bruin. De trap was geel. Als je de tuin uit stapte, kwam je op de veranda. Die was in de winter echter spekglad, dus die ging er als eerste uit.”

In de toekomst staat er misschien nog een uitbouw op de planning, want het grootste gedeelte van de tijd zit je toch binnen, aldus Sabine. “Verder moeten we boven nog klussen. De slaapkamermuren moeten nog strak gemaakt worden en we zouden ook wel dakkapellen willen. En een make-uphoek, yogahoekje, sporthoek, washok. Eigenlijk willen we teveel”, lacht ze.

Rietkampen

In de Rietkampen blijft Sabine met haar gezin in ieder geval. “Het is hier rustig, er is veel voor kinderen en alles wat ik nodig heb is dichtbij: Stadspoort, de bioscoop. Ik hou heel erg van groen en dat is hier ook genoeg. Er zijn een heleboel watertjes en bomen.”

Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede

Hoe woon jij?

Lijkt het jou ook leuk om aan ons jouw huis(je) of studentenkamer te laten zien? Natuurlijk komen wij dan langs! Stuur bij interesse even een mailtje naar [email protected] of klik op ‘Foutje gespot’ onderaan dit bericht en wie weet staan wij dan binnenkort bij jou op de stoep.

adv.