Binnenkijken bij Marilyn: ‘Intratuin is mijn nummer één winkel’

Door Hanneke van Olst 13 mei 2019

Groene muren, groene plantjes en groen in lijsten aan de muur. Marilyn van Dijk (48) is dol op groen en natuurlijk en dat is te zien in haar huis. Wij namen een kijkje! 

Sinds 2007 wonen Marilyn, man Dirk-Jan en hun twee dochters Jasmijn (15) en Vlinder (8) in de Maandereng. Zoon Lars van 19 jaar is het huis al uit. Marilyn en Dirk-Jan troffen het huis twaalf jaar geleden heel anders aan dan hoe het er nu uitziet. “De keuken was ouderwets en het muurtje tussen de woonkamer en keuken was er niet. Het was één grote ruimte. Op de muur zat crèmegeel. Als ik ergens allergisch voor ben, is het wel geel in huis”, lacht Marilyn.

Oerwoud als tuin

“We hebben alles geschilderd en er zit een nieuwe keuken en badkamer in. De tuin hebben we ook aangepakt. Die was net een oerwoud”, legt Marilyn uit. “Gelukkig kon mijn man er goed doorheen kijken toen we het huis voor het eerst zagen. Ik ben daar niet zo goed in.”

Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede

Natuurlijk

Marilyn omschrijft haar stijl als ‘een beetje natuurlijk’. “Het is niet industrieel. Ik hou wel van zwart staal enzo, maar dat is het niet helemaal. Mijn lampenkappen zijn van riet en ik hou van planten. Vroeger was ik niet zo van de planten”, lacht Marilyn. “Ze gingen allemaal dood. Toen kwamen de cactussen en je moet wel echt je best doen om die dood te laten gaan.”

Vroeger landelijk

Vroeger was de stijl van Marilyn heel anders. “Eerst was het heel landelijk. Met houten harten en riet.” De grote buffetkast herinnert nog aan deze periode. “Die kast zou ik nu als enige willen veranderen. Ik heb erover nagedacht om ‘m zwart te verven, maar dat zag ik toch niet zo zitten. Ik koop liever een stalen kast.”

Groene muur

Marilyn: “Nu zou ik eigenlijk niks meer willen veranderen in huis. De kleur op de muur zit er ook al een tijdje op en die zijn we nog niet zat. Veel mensen vinden het een leuke kleur en willen weten welk kleurnummer het is.” Vroeger zat de muur er heel anders uit. “De muren zijn antraciet geweest en appeltjesgroen. Vreselijk, als ik dat weer zie op foto’s snap ik echt niet waarom we dat op de muren hadden.”

Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede

Intratuin

Voor woonaccessoires shopt Marilyn het liefst bij Intratuin. “Dat is mijn nummer één winkel. Ik kan daar niet naar buiten gaan zonder iets te kopen. Maar het is ook een fijne winkel om inspiratie op te doen. Verder ga ik af en toe naar de Action. Al heeft iedereen die spullen al. Karwei heeft ook leuke woonaccessoires. Gelukkig weet ik altijd precies wat ik wil in de winkel, ik loop niet eindeloos te struinen.”

De woonaccessoires van Karwei zijn ook vaak te zien in Eigen Huis en Tuin, het favoriete programma van Dirk-Jan. “We kijken het altijd. Als mijn man van huis is, nemen we het zelfs op.”

Marilyn Monroe

Iets opvallends in het huis van Marilyn en Dirk-Jan is de muur met posters van Marilyn Monroe. “Het begon bij de grootste poster. Ik krijg ieder jaar een kalender van Marilyn Monroe van mijn vader en zo komen er steeds meer posters bij. In Frankrijk zie je vaak muurtjes met posters, in bistro’s enzo.”

Nog iets anders dat opvalt, is de grote bank. “We hadden eerst twee losse banken en een stoel. Dat vond ik een beetje rommelig. Iemand raadde ons aan om een grote hoekbank te nemen want we hebben een kleine zithoek. Hij heeft één nadeel: ik kan er niet onder stofzuigens. Eens paar maand schuif ik de hele bank opzij om eronder te zuigen.”

Wageningen

Marilyn komt uit Wageningen, dus de kans dat het gezin ooit naar Wageningen verhuist, is best aanwezig. “Op mijn dertiende verhuisde in naar Ede, Veldhuizen. Maar ik mis Wageningen wel, ik vond het verhuizen vreselijk. Dat wil ik mijn dochters niet aandoen. Maar als ze ouder zijn, gaan we misschien wel terug.

Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede

Hoe woon jij?

Lijkt het jou ook leuk om aan ons jouw huis(je) of studentenkamer te laten zien? Natuurlijk komen wij dan langs! Stuur bij interesse even een mailtje naar [email protected] of klik op ‘Foutje gespot’ onderaan dit bericht en wie weet staan wij dan binnenkort bij jou op de stoep.

adv.