Binnenkijken bij Gerard en Gertine: ‘We waren meteen verliefd op dit huis’

Door Hanneke van Olst 18 maart 2019

Als jong stel een eigen woning vinden, dat is hartstikke fijn. Het lukte Gerard (26) en Gertine (22) van Steenbergen, die in Maandereng wonen. “We moesten er snel bij zijn. Na een bod en een paar keer heen en weer bellen met de makelaar hadden we opeens een huis.”

“Ik woonde in een studentenhuis”, begint Gertine. “Gerard woonde nog thuis. We waren aan het oriënteren op een huis, zo’n twee jaar geleden. Het was toen wel een goede tijd om een huis te kopen.” Het stel bekeek een paar huizen, maar ving steeds bot. “De huizen gingen steeds voor onze neus weg. Toen kwamen we op het idee om op Funda een zoekopdracht te doen met huizen die nog maar een dag te koop staan.”

Foto: indebuurt Ede

“We waren meteen verliefd op dit huis. Zonder dat ik het wist had Gerard een bod uitgebracht. Hij belde wat heen en weer met de makelaar en belde mij op: is het goed als we dit bieden? Ik zei ja en opeens kregen we een bericht dat we het huis hadden. Dat is gek, je kunt niet beseffen wat je je dan op de hals haalt.”

Ede-Zuid

Het duurde nog een paar maanden voor het stel de sleutel kreeg. Tijd om te wennen aan het idee van een eigen huis in Ede-Zuid. Gertine: “Ik had eigenlijk niet zoveel met Ede-Zuid. Mijn familie en vrienden wonen allemaal in andere gedeelten van Ede. Maar we waren direct verliefd op het huis en nu vinden we de buurt ook heel fijn. Al weet ik niet of we hier over tien jaar nog wonen, misschien gaan we ooit in het Binnenveld wonen. We zouden wel bij Ede in de buurt blijven in ieder geval.”

Foto: indebuurt Ede

Aan het huis hoefde niet veel te gebeuren. “De keuken was helemaal prima. De vloer was donker eiken, die hebben we opgeschuurd. Verder hebben we de muren een likje verf gegeven. Die hadden een soort zandkleur en boven hadden de slaapkamers felle kleuren. Verder hebben we de stopcontacten verlaagd en een haard geplaatst. Dat was echt Gerards ding, die wilde per se een haard.”

Trapleuning

Gerard, z’n vrienden en familie zijn gelukkig handige klussers. Al gaat er ook wel eens iets mis. Gertine: “We hadden de oude houten trapleuning eraf gehaald, want we wilden een zwarte stalen leuning. Ik had de oude leuning weggegooid, want ik dacht: we kopen toch een nieuwe. Toen we ons gingen oriënteren op een stalen trapleuningen, bleken die hartstikke duur te zijn en ook nog lastig aan te brengen omdat onze muur een kromming heeft. Toen had ik wel even spijt dat ik de oude leuning niet gewoon zwart had geverfd.”

De stalen trapleuning die nu eindelijk, na veel moeite, hangt past goed in het plaatje. “Ik weet niet zo goed hoe ik onze stijl moet omschrijven. Industrieel vind ik heel leuk, maar ook kil. Dus onze stijl is denk ik industrieel met eigen invloeden. En ik hou ook wel van dingen met emotionele waarde. Op de bovenverdieping hebben we trouwens weer een andere stijl. Heel licht, tussen Scandinavisch en romantisch in.”

Foto: indebuurt Ede

Een oud kastje van oma en grote kist/tafel geven het huis een unieke touch. “Eerst hadden we drie salontafeltjes, dat was niet zo praktisch. Deze kist is heel handig, er past veel zooi in. We hebben bijna geen kasten meer nodig. Al had ik ‘m wel wat kleiner ingeschat toen we hem zagen op Marktplaats”, lacht Gertine.

Industrieel maar gezellig

“Ik hou van gezelligheid, er moet wel sfeer in een huis zitten.” Gelukkig liggen Gerard en Gertine aardig op één lijn als het over interieur gaat. “Hij houdt ook van industrieel, maar zou het zelf met minder prulletjes inrichten. Al vind hij het prima als ik prulletjes neerzet. Gerard is gewoon meer van de grote meubels.”

Het stel zou hun huis niet snel weer omgooien. “Ik kan wel een paar jaar over een verandering nadenken. Nu zou ik bijvoorbeeld wel nieuwe eetkamerstoelen willen, of iets op de muur. Maar wat precies, daar kan ik lang over nadenken. We doen alles gestaag. Zo hebben we pas een tv-meubel gekocht. Daar willen we misschien nog een houten blad op, maar het kan een hele tijd duren voor we dat ook echt doen.”

‘Ik ben nu elke dag blij als ik thuis kom’

Modern gaat het huis in ieder geval nooit worden. Gertine: “Ik hou echt niet van modern, van zwart-wit met felle kleuren gecombineerd. Ik ben nu elke dag blij als ik thuis kom.”

Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede
Foto: indebuurt Ede

adv.