Je woning verduurzamen: deze subsidies zijn er in Ede

Lagere stookkosten door het verduurzamen van je huis; dat willen veel Edenaren waarschijnlijk wel! Jij ook? Dan is het goed om te weten dat de Rijksoverheid en gemeente Ede je tegemoetkomen met subsidies. Kijk en leer!

Let op: sommige regelingen hebben een vervaldatum of worden stopgezet. Check daarom altijd nog de website van de Rijksoverheid of gemeente Ede.

Woning isoleren

Heb je een goed geïsoleerd huis? Dan bespaar je volgens Milieu Centraal ongeveer 2.400 euro per jaar. Daar zeggen veel Edenaren geen ‘nee’ tegen! Bij deze verduurzaming kun je denken aan spouwmuurisolatie of vloerisolatie.

Subsidie vanuit de overheid

Vanuit de overheid kun je de zogenoemde ISDE-subsidie aanvragen voor je woning in Ede. Je krijgt dan tot 15 procent van je kosten om te isoleren terug. Voordat je meteen een Edes bedrijf belt om een afspraak te maken, is het goed om te checken of jouw huis aan alle voorwaarden voldoet. Goed om te weten: voor vloer-, bodem-, dak- en gevelisolatie en het aanbrengen van isolatieglas geldt het lage btw-tarief op arbeidsloon.

ISDE-subsidie

De ISDE-subsidie staat voor investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. De regeling is speciaal voor Edenaren die hun huis willen verduurzamen. De ISDE-subsidie is er in eerste instantie voor woningeigenaren, maar ook verhuurders, woningcorporaties en VvE’s kunnen hier gebruik van maken. Meer weten over de regeling? Check het hier.

Meer subsidies

Ben je flink aan het klussen en wil je je woning op verschillende manieren verduurzamen? Dan is het goed om te weten dat het voordelig is om meerdere klussen binnen een jaar uit te voeren. Als voorbeeld: pas je vloerisolatie en spouwmuurisolatie toe binnen een jaar? Dan krijg je tot wel 30 procent van de kosten terug. Dat is meer dan dat je tussen deze twee ingrepen een paar jaar zou wachten.

Leningen

Tip: via de Energiebespaarlening of Stimuleringslening leen je geld voor isolatie. Via het Energiebespaarbudget is het ook mogelijk om je hypotheek te verhogen voor verduurzaming. Met de Verzilverlening kun je de overwaarde van je huis gebruiken voor aanpassing van je woning. De Duurzame Monumenten Lening is speciaal voor eigenaren of huurders van rijksmonumenten. Ede heeft ook nog een eigen lening: Toekomstig Wonen Lening en Stimuleringslening Duurzaamheid Rechtspersonen.

Foto: ANP

Zonneboilers

Misschien heb je weleens van een zonneboiler gehoord. Dit is een installatie op het dak van je woning die zorgt voor warm water met energie van de zon. Hierdoor neemt het energieverbruik onder de douche en in de keuken volgens Milieu Centraal met 50 procent af.

Subsidie voor zonneboilers

Als je een zonneboiler wilt, is het goed om te weten dat hier vanuit de Rijksoverheid subsidies voor zijn. Hoeveel geld je ontvangt, hangt af van het type. Gemiddeld krijg je tussen de 850 euro en 2.000 euro.

Belangrijk: je mag niet zomaar een zonneboiler aanschaffen, deze moet goedgekeurd zijn door de overheid. Hier vind je een lijst met alle goedgekeurde zonneboilers.

Foto: indebuurt Ede

Warmtepomp

Wil je helemaal van het gas af? Dan is een warmtepomp een goede optie. Dit is een elektrische verwarming die ervoor zorgt dat jouw Edese stek lekker warm blijft. Er zijn verschillende soorten warmtepompen: volledige elektrisch, hybride of een ventilatiewarmtepomp. Welke het meest geschikt is, verschilt per huis.

Subsidie voor warmtepomp

De hoogte van de subsidie hangt af van welk type warmtepomp je kiest. De bedragen variëren van 1.950 euro tot 5.100 euro.

Foto: ANP

Financiële regeling bij zonnepanelen

Er is geen landelijke subsidie voor zonnepanelen. Wel kan je je btw over de installatie en zonnepanelen zelf terugvragen. Je betaalt 21 procent btw over de panelen en de plaatsing ervan, dus de btw-teruggave kan aardig oplopen.

Zo zit het met de subsidie in Ede

Zonnepanelen in Ede: zo pak je dat aan

 • Besparen, Gemeente, Nieuws, Wonen

Nederland staat in de top 10 van landen die het meeste stroom opwekken via zonnepanelen, blijkt…

Subsidie voor een groen dag

Vanaf 1 december 2021 is er een subsidieregeling voor groene daken. Er wordt per aanvraag maximaal 750 euro uitgekeerd, voor 37,5 vierkante meter. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van verschillende voorwaarden. Deze voorwaarden zijn te vinden op www.ede-natuurlijk.nl.

Voor deze subsidie geldt: op is op.

Foto: indebuurt Ede

Meer in deze categorie

Wonen

Ga naar “Hallo lage energierekening! De laatste energiezuinige woningen in het groen staan nog te koop”

Hallo lage energierekening! De laatste energiezuinige woningen in het groen staan nog te koop

Aangeboden door Kernhemmerpark

Ga naar “Wonen in de Komponistenbuurt: deze huizen staan te koop”

Wonen in de Komponistenbuurt: deze huizen staan te koop

snackbar cafetaria Ede
Ga naar “Make-over! Deze meubelzaak in Ede komt bij jou thuis voor interieurstyling op maat”

Make-over! Deze meubelzaak in Ede komt bij jou thuis voor interieurstyling op maat

Aangeboden door Soof

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe huispak € 24,99”

Sylvie Meis luxe huispak € 24,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Kistje mandarijnen € 2,99”

Kistje mandarijnen € 2,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Helpende”

Helpende

 • Vilente – De Klinkenberg
 • Parttime
De Klinkenberg
Ga naar “Procescoördinator Interventieteam”

Procescoördinator Interventieteam

 • Gemeente Ede
 • Fulltime/Parttime
Gemeentehuis Ede

Agenda

Ga naar “Dickens Fair Bennekom”

Dickens Fair Bennekom

 • Van 9 dec t/m 10 dec
Dickens Fair BennekomDickens Fair Bennekom
Ga naar “Kerstconcert met samenzang COV-Bennekom/OBK Bennek”

Kerstconcert met samenzang COV-Bennekom/OBK Bennek

 • 17 december 2022