Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel sociale huurwoningen komen er de komende jaren bij

Door Hanneke van Olst 4 juli 2019

Ben je op zoek naar een sociale huurwoning? Dan weet je dat dat best lastig is in Ede, zeker als je nog geen jaren ingeschreven staat bij Huiswaarts.nu. Gelukkig is er goed nieuws te melden: er worden de komende jaren honderden sociale huurwoningen bijgebouwd. 

Woonstede heeft namelijk een samenwerkingsovereenkomst getekend met drie bouwbedrijven: Bouwbedrijf Kreeft, Koopmans Bouwgroep en Van Wijnen Arnhem. De afspraak is gemaakt dat er de komende vijf jaar ongeveer vijfhonderd tot zeshonderd nieuwe huurwoningen bij moeten komen. Dat is ongeveer tachtig procent van de totale nieuwbouw van Woonstede.

Sociale huurwoningen

In 2018 kwam de bouw van sociale huurwoningen onder druk te staan doordat de bouwkosten de pan uit rezen. Daarom ging de woningcorporatie in gesprek met een aantal partijen om te kijken of het mogelijk was om afspraken te maken voor de komende vijf jaar. Er worden de komende vijf jaar zo’n honderd tot honderdvijftig nieuwe sociale huurwoningen per jaar bijgebouwd.

Kolkakkerbuurt

Van het eerste project binnen het samenwerkingsverband is overigens al iets te merken: de sloop en nieuwbouw in de Kolkakkerbuurt. Ook komen er achttien woningen op het Enkaterrein: zes appartementen, vier eengezinswoningen en acht wooneenheden voor jong-volwassenen die 24-uurs zorg nodig hebben.

Meer over wonen in Ede:

Kolkakkerbuurt

Zo zien de nieuwe stadsboerderijen van de Kolkakkerbuurt eruit

In de Kolkakkerbuurt wordt al een paar maanden druk gewerkt. Een gedeelte van de wijk gaat plat, daa...

Dit moet je doen voor een sociale huurwoning in Ede

Zo kom je in aanmerking voor urgentie bij sociale huur in Ede

Zoveel procent van de Edese (sociale) huurders heeft eigenlijk een te laag inkomen om de huur te betalen

adv.