Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit appartementencomplex komt misschien in de ENKA-wijk (maar niet iedereen wil het)

Door Hanneke van Olst 14 juni 2019

Als het aan projectontwikkelaar AM Vastgoed ligt, komt er aan de rand van de ENKA-wijk een appartementencomplex van acht verdiepingen hoog: De Residentie. Maar daar is niet iedereen het mee eens. 

Dertig meter hoog en met 32 appartementen, zo moet het nieuwe appartementencomplex De Residentie dat AM Vastgoed wil bouwen eruit gaan zien. Tegen het bos aan moet het komen, met de Dr. Hartogsweg aan de oostkant.

Omwoners niet blij

Omwonenden zijn nogal verrast door de plannen. Het oorspronkelijke plan was namelijk dat er twee complexen zouden komen van vier verdiepingen hoog. Tijdens een informatiebijeenkomst lieten bewoners weten dat ze konden leven met de oorspronkelijke plannen, maar niet met de huidige.

Een veel gehoorde opmerking was dat je een dergelijk hoog gebouw niet verwacht naast een bos, maar eerder nabij station Ede-Wageningen, lezen we bij Omroep Ede. Ook Stichting Milieuwerkgroepen Ede en de organisatie van het nabijgelegen VAT-volkstuincomplex zijn niet blij met de plannen en vrezen voor schaduw over de volkstuintjes.

~ ONLINE INSCHRIJVING GESTART ~ De Residentie bestaat uit 32 appartementen verdeeld over acht woonlagen, uiteenlopend…

Posted by Verhage van Grootheest Makelaardij on Thursday, April 11, 2019

Bestemmingsplan

Het college van B en W heeft onlangs een beeldkwaliteitsplan en ontwerp-bestemmingsplan vastgesteld. AM Vastgoed weet dat het bestemmingsplan nog niet is vastgesteld en dat er nog geen goedkeuring is van de Edese gemeenteraad, maar toch is men al gestart met de verkoop van appartementen. De goedkoopste woningen kosten €312.000,- en de duurste €409.000,-. Inmiddels is 75 procent van de woningen verkocht.

Tot en met woensdag 26 juni kunnen zienswijzen worden ingediend op het ontwerp-bestemmingsplan. Daarna zal het voorstel aan de Edese gemeenteraad worden voorgelegd. Door bewoners van de ENKA-wijk is er een petitie gestart.
Residentie
Foto: Gemeente Ede

Lees ook:

nationale nederlanden

Mysterie: wat gaat er gebeuren met de Victoria Vesta?

De kantoren van de Nationale Nederlanden, onder Edenaren beter bekend als Victoria Vesta, staan bijn...

Nog meer nieuwbouw in Kernhem: dit is waar je kunt gaan wonen

Zo gaat nieuwbouwproject Valley Center West eruit zien

adv.