Bouw nieuw dierenasiel van start (en zo gaat het eruit zien)

Afbeelding: Dierenbescherming

De bouw voor het toekomstige onderkomen voor honden zonder baasje begon op maandag 17 januari. Katten, konijnen en andere dieren worden in de toekomst elders opgevangen.

Dierasiel De Hof van Ede krijgt een nieuw onderkomen, op dezelfde locatie. Aannemer Redon Bouw uit Vaassen bon hier maandag mee. De bouw zal negen maanden duren, is de verwachting. Het oude pand is bijna veertig jaar oud en opknappen is niet meer voldoende om te voldoen aan de laatste richtlijnen voor dierenopvang en duurzaam bouwen.

Diervriendelijk gebouwd

In het nieuwe opvangcentrum wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met dierenwelzijn. Zo wordt het hele gebouw zó opgezet dat dieren zo min mogelijk prikkels van elkaar ervaren. Maar ook is de helft van de vloer in de dierenverblijven verwarmd/gekoeld zodat het dier kan kiezen waar het wil liggen en is de afzuiging en verwarming per unit gescheiden. Zo worden ziekten minder verspreid via de ventilatie.

Alleen honden

In het vernieuwde De Hof van Ede worden 24 hondenverblijven aangelegd en is plek voor de noodopvang van maximaal acht katten. Maar het Edese asiel gaat zich vooral specialiseren in de opvang van honden. Katten, konijnen en knaagdieren worden opgevangen en herplaatst vanuit Dierenbeschermingscentrum Amersfoort. Door deze specialisatie kan de Dierenbescherming de door haar opgevangen dieren nog beter de zorg en aandacht geven die zij verdienen.

Tijdens de bouw blijft een deel van de medewerkers van De Hof van Ede aan het werk op het terrein, op een speciaal hiervoor ingerichte werkplek. Vanaf die werkplek wordt het vervoer van gevonden dieren naar Amersfoort gecoördineerd, worden gastgezinnen voor de opvang van kittens aangestuurd en worden werkzaamheden op het gebied van TNR (het vangen van verwilderde katten, hen castreren en weer terugplaatsen op de vindplaats) ondergebracht. De overige medewerkers gaan op de opvanglocatie van de Dierenbescherming in Amersfoort aan de slag.

Kosten

De nieuwbouw wordt veel een deel (328.000 euro) betaalt door de gemeenten Renkum, Wageningen en Ede. Daarnaast wordt de financiering voor een groot deel mogelijk gemaakt door een nalatenschap aan De Hof van Ede. Ook is de nieuwbouw mogelijk gemaakt door de opbrengst van de Snuffelmarkt Ede. Deze kringloopwinkel sloot in 2020 de deuren. De resterende investering wordt gefinancierd uit eigen middelen van de Dierenbescherming.

Meer in deze categorie

Nieuwbouw

Ga naar “7 x deze nieuwbouwprojecten komen eraan in 2023 in Ede”

7 x deze nieuwbouwprojecten komen eraan in 2023 in Ede

Ga naar “Hallo lage energierekening! De laatste energiezuinige woningen in het groen staan nog te koop”

Hallo lage energierekening! De laatste energiezuinige woningen in het groen staan nog te koop

Aangeboden door Kernhemmerpark

Ga naar “Deze gloednieuwe appartementen met prachtteras zijn nog te koop”

Deze gloednieuwe appartementen met prachtteras zijn nog te koop

Aangeboden door  De Gelderse Stadstuin

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Andrélon van € 15,96 voor € 7,98”

Andrélon van € 15,96 voor € 7,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle Lenor van € 15,98 voor € 7,99”

Alle Lenor van € 15,98 voor € 7,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Luxe Geuren Uitverkoop van € 25 voor € 20”

Luxe Geuren Uitverkoop van € 25 voor € 20

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Kruidvat Boob tape van € 5,99 voor € 5”

Kruidvat Boob tape van € 5,99 voor € 5

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023

Vacatures

Ga naar “Receptioniste”

Receptioniste

 • Randstad
 • Parttime