Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dierspecialist Timo is jarig en jij kunt het feest meevieren

Aangeboden door Dierspecialist Timo 24 september 2020

Timo Jonkhans is alweer twee jaar in Bennekom te vinden. Zijn winkel Dierspecialist Timo is inmiddels een vertrouwd adres voor veel eigenaren van huisdieren. Timo wil ‘zijn’ verjaardag niet ongemerkt voorbij laten gaan. “Een feestweekend voor alle klanten!”

Het feest begint op vrijdag 25 september en gaat de hele zaterdag ook nog door. Natuurlijk houdt Timo daarbij rekening met de coronamaatregelen. “We zorgen dat er genoeg ruimte is. Maar ik wil graag een gezellig weekend voor de klanten. We gaan zelfs discoshoppen met muziek.” Timo heeft een dj ingehuurd om ’s avonds het winkelen bij de dierenwinkel nog leuker te maken.

Natuurlijk trakteert de jarige ook. “We hebben een prijzenrad waar de klant zelf een leuke korting kan scoren. Er is een hapje en een drankje, een bescheiden verjaardagsfeest.”

tekst gaat verder na de afbeelding

Dierspecialist Timo
Timo helpt je op allerlei manieren bij de gezondheid van je dier. Foto: Dierspecialist Timo

Ballonnenclown

Voor de jongere bezoekers is de winkel aankomend weekend ook ‘the place to be’. “Er komt een ballonnenclown, vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.” Als er genoeg belangstelling is zal de clown ook nog een miniworkshop geven.

Timo kijkt terug op een leerzame eerste twee jaar. “Het is mooi om te zien dat we onze klanten steeds beter leren kennen. En ook op specifieke vragen goed antwoord kunnen geven. Service is belangrijk. Ik probeer voor elke klant tijd te maken en het advies te geven dat nodig is. Ik denk bijvoorbeeld dat huisdieren met betere voeding ouder kunnen worden. Maar je moet dan wel weten wat betere natuurvoeding is. Als dierspecialist kan ik daarin het onderscheid maken.”

Lekker veel dieren

Hij gaat nog elke dag met veel plezier naar zijn winkel. “De mensen hebben hier vaak meer dan een huisdier. Daaraan merk ik wel het verschil met een dierenwinkel in de stad. Ze komen niet alleen bij mij voor de hond, nee vaak hebben ze meerdere honden, katten en ook nog kippen in de tuin.”

Zelf heeft Timo ook gezinsuitbreiding gehad. “We hebben een schat van een hond erbij, een bewuste keuze voor een Europese straathond uit de opvang. Verder hebben we nog twee katten. En mijn twee vogels houd ik in de winkel.”

Komen er meer dieren bij in de winkel in de toekomst? “In de winkel heb ik, behalve vissen en mijn eigen vogels, bewust geen dieren. Dat zal niet veranderen. Als je daar wel voor kiest, moet je de ruimte hebben om grote hokken neer te zetten. Die heb ik niet. Ik wil ook impulsaankopen van huisdieren voorkomen. Je moet geen dier kopen omdat het zo schattig naar je kijkt.”

tekst gaat verder na de afbeelding

Dierspecialist Timo bennekom ede
fotocredit: indebuurt Ede

Meer innovatieve speeltjes

Geen extra dieren dus, wel hoopt Timo het assortiment speeltjes uit te kunnen breiden. “We kijken altijd of we iets nieuws kunnen aanbieden. Vooral op het gebied van innovatieve foodspeeltjes. Hartstikke leuk om je hond uit te dagen met dit soort artikelen. Puzzels om ze bezig te houden en de intelligentie te trainen. De ontwikkelingen op het gebied van deze producten houden we goed bij.”

Heeft hij zelf nog verjaardagswensen? “Ik zou graag blijven doen wat we hier doen. Ik wil een vertrouwd adres voor dierenliefhebbers zijn. En het komende jaar nog meer mijn eigen koers varen zodat ik beter aan de vraag van mijn klanten kan voldoen.”

adv.