Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo trainen de streetdancers van Lil’ Legends voor de wereldkampioenschappen

Door Hanneke van Olst 24 mei 2019

Hoe stoer?! De streetdancende en hip-hoppende meisjes én jongens van dansteam Lil’ Legends van Dance studio imove werden niet alleen Nederlands Kampioen in de categorie onder de 16 jaar, maar deden ook mee aan het EK (waar ze tweede werden) en mogen in augustus zelfs naar het WK! Wij mochten een kijkje nemen bij een training. 

NK, EK én WK

Het team had absoluut niet gerekend op het NK, EK en WK Udo. Begeleidster Derya Bektas en eigenaresse van imove Cindy van Sligtenhorst zijn supertrots op hun team. Lil’ Legends bestaat uit twaalf meisjes en twee jongens. De successen stapelden zich op voor het team. Het begon met de voorrondes voor het NK, waar het team zonder veel te trainen eerste werd. Daarna volgende het NK, waar het team ook eerste werd. In mei was het EK in Veldhuizen, waar Lil’ Legends de tweede plaats binnensleepte.

Geld inzamelen

De wereldkampioenschappen worden gehouden in Blackpool (Verenigd Koninkrijk). Daarvoor is wel budget nodig, want er hangt een behoorlijk prijskaartje aan het hele gebeuren. Van Sligtenhorst schat dat het zo’n 20.000 euro gaat kosten. Om genoeg geld in te zamelen, zijn er een heleboel actief op touw gezet door de kinderen. Auto’s worden gewassen, armbandjes gemaakt en verkocht, gebak en bloemen verkocht, een klusjesdag georganiseerd en nog veel meer.

Wie wil sponsoren? Daar is het team superblij mee! Je kunt doneren of contact opnemen om te weten welke acties het team organiseert.


Meer over Dance studio imove ontdekken?

Dance studio imove dansscholen

Geopend09:00 - 13:00

Frankeneng 114-V, Ede

Bekijk meer:dansscholen
Lil Legends
Foto: Lil Legends

Ede zit boordevol danstalent, check maar:

Staande ovatie voor act bij Britain’s Got Talent met dansjuffen uit Ede (+ video)

Het is altijd leuk om Nederlanders in televisieprogramma's over de grens te spotten maar extra leuk ...

Eén van de beste dansers van Nederland woont gewoon in Ede (video)

adv.