Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stok achter de deur: 8 hardloopwedstrijden in Ede waar je in 2020 aan mee kunt doen

Door Hanneke van Olst 15 januari 2020

Heb jij je voorgenomen om in 2020 iets aan je conditie te doen? Wij hebben de gouden tip voor je: ga rennen en train met een hardloopwedstrijd in het vooruitzicht. Zo heb je een héél goede stok achter de deur om van die bank af te komen. We hebben de hardloopwedstrijden in 2020 in Ede voor je op een rij gezet.

Page 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Februariloop

Bron: Facebook Kasteel Hoekelum

Zaterdag 8 februari 2020 gaat de 46e Februariloop van start, met verschillende loopafstanden en een Kidsrun vanaf Boerderij Hoekelum door de prachtige bossen van Bennekom. Naast de Kidsrun kun je kiezen uit 2, 5, 10 en 21,1 kilometer. Inschrijven kan hier tot en met 7 februari, inschrijven bij de start kan ook (beperkt).

Groot Ginkelse Loop

hardlopen hardloopschoen
Foto: Unsplash

Als je mee wilt doen met de Groot Ginkelse Loop in Wekerom, is het nu wel de tijd om te beginnen met trainen. Deze hardloopwedstrijd is namelijk op 20 juni 2020. Hij voert je over Planken Wambuis, de Edese heide en langs de Mossel. De start en finish is bij ’s Heeren Loo, locatie de Hartenberg. Je kunt kiezen uit 5 kilometer, 10,5 kilometer en halve marathon. Inschrijven kan vanaf 1 februari 2020.

Rondje om de Koepel

Foto ter illustratie: Unsplash

Al jaren is in het najaar het Rondje om de Koepel. Ook in 2020: de eerste zaterdag van oktober: 3 oktober. Je kunt kiezen uit een kidsrun, 5 kilometer of 10 kilometer. De loop start bij het Middelpunt van Nederland en brengt je via Zandafgraving De Goudsberg naar Luntersche Buurtbosch, waar je De Koepel, het Bosbad en restaurant De Goudsberg passeert. Hier vind je meer info.

Hoge Veluwe Loop

Hoge Veluwe
Foto: Herman van Alfen

Haal je hardloopschoenen op zondag 4 oktober uit de kast voor de Hoge Veluwe Loop. De locatie: natuurlijk Het Nationale Park De Hoge Veluwe, de start is bij het Dienstgebouw. Inschrijven kan tot en met 3 oktober 08.00 uur via deze link. Extra leuk: toeschouwers krijgen 50% korting op de entreeprijs van het park.

Heiderun

Foto: Facebook Heiderun

Op zaterdag 10 oktober is de heiden rondom Ede weer het decor voor de Heiderun. Tijd genoeg om hier voor te trainen dus! De start en finish is op het kazerneterrein en je kunt kiezen uit 600 meter (voor kinderen), 3 kilometer, 6 kilometer, 12 kilometer en een halve marathon. Inschrijven doe je hier.

Heiderun

Tijdens de Heiderun verandert de Edese heide in een hardloopspektakel voor jong en oud. Starten en f...

Er is dit jaar ook een hele marathon, daarover lees je op de volgende pagina meer. 

Eerste Edese Marathon

Foto ter illustratie: Unsplash

Op zaterdag 10 oktober is ook de eerste Edese Marathon van veertig kilometer lang. Het parcours van de halve marathon van de Heiderun en de halve marathon van de Groot Ginkelse Loop worden samengevoegd, door een tijdelijke brug over de N224. Inschrijven doe je hier.

Bennekomse Bosloop

Foto: Stichting CBFB

De Bennekomse Bosloop is op zaterdag 14 november, als het al lekker koud is buiten dus. Je rent 4, 8 of 12 kilometer over de Hullenberg. Het parcours start vanaf de Prins Hendrikweg in Bennekom en is vier kilometer lang. Als je een langere afstand kiest, loop je hetzelfde parcours meermaals. Meer info vind je hier.

Wilhelm Makelaars Horaloop

Foto ter illustratie: Unsplash

Ook van de Wilhelm Makelaars Horaloop gaat door in 2020, op zaterdag 28 november. De heuvels van het Hoekelumse bos en het glooiende landschap van het beekdal van de Renkumse beek vormen het decor van deze loop. Je kunt meedoen met verschillende jeugdlopen, 5 kilometer, tien kilometer en de halve marathon. Hier vind je meer info.

Night Run?

Foto: indebuurt Ede

De Night Run vond de afgelopen twee jaar begin januari plaats in Ede. Of hij in 2021 weer volgt, is nog niet bekend. Veel trainen hoeft niet voor deze hardloopwedstrijd, want hij is maar vijf of acht kilometer lang. Aan je outfit moet je wel wat tijd besteden, want deze moet vooral opvallen en licht geven. Daar kun je namelijk punten mee verdienen.

Inspiratie opdoen voor je outfit? Check onze foto’s:

We waren bij de Night Run! Hebben we jou gespot?

Het was donker buiten, maar de hardlopers van de Runnersworld Night Run waren niet te missen! Wij wa...

Lees ook:

Fitter worden met twintig minuutjes sporten per week? Wij testen fit20!

Je conditie flink opkrikken zonder urenlang in de sportschool te hoeven staan elke week? Hoe ideaal ...

Durf jij dit aan? Toffe survivalrun in sportpark De Peppel

Ben jij wel klaar met je vaste hardlooprondje en toe aan iets meer uitdaging? Check dan deze surviva...
Danny Fluit van Sportservice Ede

Danny Fluit over Sportbieb SAM: ‘We willen kinderen stimuleren om buiten te gaan spelen’

Een gratis bibliotheek voor sportspullen: vanaf woensdag 26 september heeft Ede er eentje. Sportbieb...
Page 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

adv.