Ruim honderd nieuwe leden in coronatijd: het enthousiasme van Hockeyclub MHC Ede werkt aanstekelijk

Aangeboden door Verkiezing Club van het Jaar

Foto: MHC Ede

Clubs en verenigingen zijn onwijs belangrijk voor Ede. Het is geen verrassing dat het afgelopen jaar vrij pittig voor ze is geweest. Hockeyclub MHC Ede liet het er niet bij zitten en bedacht creatieve oplossingen om samen te zijn en het groepsgevoel te behouden.

Hockeyclub MHC Ede is al ruim 55 jaar oud. “We zitten op een prachtige plek aan de rand van het bos. Een betere locatie kun je als club niet wensen”, zegt voorzitter Alex Kiffen. “Verder zijn we gezegend met twee watervelden, een semi-waterveld en een nieuw clubhuis.” Wat deze club écht bijzonder maakt? “Zowel dames 1 als heren 1 is eigen kweek: allemaal Edenaren. Veel van hen zijn inmiddels verhuisd naar de Randstad, maar voor een potje hockey keren ze nog altijd terug naar thuisfront Ede.”

Aanstekelijk enthousiasme

Je vindt hier volop gezelligheid, want MHC Ede is een echte familieclub. Een club mag zichzelf een familieclub noemen als er meerdere gezinsleden lid zijn. “Sporten is als het ware een familie-uitje geworden. Met name de laatste jaren zie je dat kinderen hun ouders enthousiasmeren. Langs de kant staan om aan te moedigen en het plezier van je kind zien, werkt aanstekelijk. De meesten beginnen met trockey. Dit is speciaal voor mensen die het leuk vinden om geregeld te hockeyen, maar niet in een competitie-elftal willen spelen.

Gratis uitproberen

Het afgelopen jaar was lastig voor veel clubs. “Veel kinderen zaten thuis en konden hun sport niet doen. Gelukkig is hockey een buitensport en waren er nauwelijks beperkingen voor de jeugd. Daarom hebben we kennisdagen georganiseerd: kids mochten gratis komen hockeyen. Om uit te proberen of ze het leuk vinden, even lekker te bewegen en plezier te hebben”, vertelt Alex.

Het verhaal gaat verder onder de foto.

Foto: MHC Ede

Culinair uitstapje

Volwassenen mochten hockeyen in teams van vier. “Toch miste het groepsgevoel. Vijf leden met een passie voor koken bedachten daarom pizzadag. Er werd een grote pizzaoven geregeld om buiten pizza’s te bakken. Zo kon iedereen verantwoord samenzijn, bijkletsen en genieten van een hapje en drankje.”

De culinaire club had de smaak te pakken. Met kerst werden er bonbons gemaakt en verkocht. Aan de wijnliefhebber werd ook gedacht. Er is een deal gesloten tussen de hockeyclub en Wijnhuis Bennekom. Zo kunnen leden toch genieten van hun vertrouwde wijntje, ook nu de horeca gesloten is. Nieuwsgierig naar deze wijn? Bestel hier en proef het zelf!

Het verhaal gaat verder onder de foto.

Foto: MHC Ede

Grote bereidwilligheid van leden

Het is best lastig om het clubgevoel vast te houden in tijden als deze. Alex uit bewondering voor de bereidwilligheid van alle leden. “Op het moment dat het minder gaat, schiet iedereen te hulp. We hebben bijvoorbeeld vrijwilligers nodig die coronawachter willen zijn. Dit zijn mensen die erop letten dat iedereen zich aan de regels houdt. Zonder coronawachters gaan trainingen niet door. Gelukkig is de animo groot. Dat is fantastisch om te zien. Natuurlijk heb je ook een groot voordeel als coronawacht: je kunt tóch naar een wedstrijd kijken.”

Snijden in kosten

Hoe houd je een club gezond? “We hebben flink in kosten gesneden, vooral in begin van dit jaar. Trainers werden hier helaas de dupe van. Gelukkig zijn de jeugdtrainers bereid geweest om tot juni vrijwillig les te geven, zegt Alex vol bewondering. Toen duidelijk werd dat corona langer ging duren werd op allerlei manieren geld ingezameld. “Ons G-hockeyteam wilde ook iets bijdragen, zij hebben sleutelhangers gemaakt en verkocht. Met al deze kleine opbrengsten en wat subsidie redden we het aardig. Ik mag ook met trots zeggen dat we er het afgelopen jaar ruim 130 leden bijhebben. Dat is vrij bijzonder voor een coronajaar en hier zijn we ongelooflijk blij mee!”

Foto: MHC Ede

Club van het jaar

MHC Ede heeft zich opgegeven voor de Verkiezing Club van het Jaar. De club vindt het fantastisch om je stem te krijgen! Alex: “We hebben vorig jaar ook mee gedaan. Meedoen aan een verkiezing als deze zorgt ervoor dat je je jouw club in de etalage zet. Zo wek je interesse en komen nieuwe mensen uit nieuwsgierigheid kijken.” Volgens Alex moet je jouw club altijd opgeven. “Elke club heeft iets bijzonders: dingen die aantrekkelijk zijn voor een bepaalde groep mensen. Door mee te doen kunnen deze mensen je eenvoudiger vinden.”

Geef je op

Toffe initiatieven zoals die van MHC Ede moeten worden gesteund. Daarom wordt de Verkiezing Club van het Jaar georganiseerd. Dit is onderdeel van Rabo ClubSupport. Hiermee willen Rabobank, NOC*NSF, AD.nl, Kunstbende en LKCA clubs en verenigingen een welverdiend podium geven. Want na het afgelopen jaar kunnen ze wel wat support gebruiken!

Het goede nieuws is: je kunt jouw vereniging hiervoor aanmelden. Ga vóór 5 mei naar clubvanhetjaar.nl en nomineer jouw club of vereniging. Iedereen mag meedoen: of je nu bij een voetbalclub zit of een theatergroep. Vervolgens is het zaak om tussen 19 april en 24 mei zoveel mogelijk stemmen te werven. Op 26 mei worden de winnaars per gemeente en provincie bekendgemaakt. Op 9 juni is er een feestelijke award uitreiking en wordt ook bekend welke sport- en cultuurvereniging Club van het Jaar 2021 zijn geworden.

De verkiezing Club van het Jaar is onderdeel van Rabo ClubSupport. Rabo ClubSupport biedt sport- en cultuurverenigingen kennis, een netwerk en financiële ondersteuning. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst.

Verkiezing Club van het Jaar

Nu gesloten

Meer informatie

Verkiezing Club van het Jaar

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Jarino maakt van Twentyfour Dance Centre een danscommunity: ‘Geen dansje en dan weer naar huis’”

Jarino maakt van Twentyfour Dance Centre een danscommunity: ‘Geen dansje en dan weer naar huis’

Jarino in de dansschool
Ga naar “Nieuwe huisartsenpraktijk in Ede: ‘We heten iedereen van harte welkom!’”

Nieuwe huisartsenpraktijk in Ede: ‘We heten iedereen van harte welkom!’

Aangeboden door Huisartsenpraktijk Sarana

Ga naar “Werken om de hoek: 5 x nieuwe vacatures in Ede”

Werken om de hoek: 5 x nieuwe vacatures in Ede

Museumplein terras

In onze gids

Ga naar “Moeke Ede”

Moeke Ede

 • Breelaan 2a
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Moeke Ede

Nu gesloten

Ga naar “Bloem Ede”

Bloem Ede

 • Verlengde Arnhemseweg 99
 • Pannenkoekenrestaurants
 • Gesloten
Gonzales

Nu gesloten

Ga naar “Pieters Koopjeshoek”

Pieters Koopjeshoek

 • Veenderweg 79
 • Winkelen
 • Gesloten
Pieters Koopjeshoek

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Speciaal voor Moederdag: de lekkerste cadeautjes”

Speciaal voor Moederdag: de lekkerste cadeautjes

 • Melk & Puur
 • Geldig t/m 9 mei 2021

Topper

Ga naar “Gratis waardebepaling van je woning”

Gratis waardebepaling van je woning

 • Domicilie makelaars Ede
 • Geldig t/m 31 december 2021
Ga naar “Damesblouses en -tops € 5,00”

Damesblouses en -tops € 5,00

 • HEMA
 • Geldig t/m 9 mei 2021
Ga naar “Tulpenvaas € 17,50”

Tulpenvaas € 17,50

 • HEMA
 • Geldig t/m 9 mei 2021
Ga naar “Hangmat Geknoopt van € 29,99 voor € 25,49”

Hangmat Geknoopt van € 29,99 voor € 25,49

 • Xenos
 • Geldig t/m 9 mei 2021

Vacatures

Ga naar “Projectadministrateur bij Delphy”

Projectadministrateur bij Delphy

 • Delphy
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Klantcontact Medewerker”

Klantcontact Medewerker

 • Toyota Material Handling
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Haarstylist m/v”

Haarstylist m/v

 • Bas Coiffures
 • Parttime
Haarstylist in Ede

Topper

Ga naar “Helpende”

Helpende

 • Werkwijzer
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Magazijnmedewerker”

Magazijnmedewerker

 • UBN Uitzendbureau
 • Fulltime/Parttime