Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kirsten had een blessure, maar liep tóch tien kilometer: ‘Mijn eerste ooit’

Aangeboden door NN Running Day 16 oktober 2020

Zag jij afgelopen zondag opvallend veel mensen hardlopen in Ede? Dat kan kloppen, want er was een heus hardloopevent bezig: NN Running Day. Vanuit je eigen voordeur kon je meedoen aan één van de zes bekendste Nederlandse hardloopwedstrijden. Via een app ervaarde je de run alsof je er écht was. Kirsten Laurens-Reho deed ook mee: “Ik heb mijn eerste tien kilometer gerend.”

Kirsten rende de Menzis 4 mijl van Groningen, maar dan ‘gewoon’ in Ede. Dankzij de app kon ze haar tijd bijhouden en zien wie nog meer in haar wave de wedstrijd rende. 4 mijl is zo’n 6,4 kilometer en Kirsten rende deze route in 42 minuten en 44 seconden. “Daar was ik zó blij mee. Ik wilde het onder de 45 minuten doen en dat is gelukt.”

Rennen met een blessure

Voor Kirsten was het nog maar de vraag of ze mee kon doen. Twee weken voor NN Running Day kreeg ze een blessure aan haar voet. “Ik dacht dat ‘ie gebroken was, maar dat viel gelukkig mee. Wel was mijn voet rood en opgezwollen. Rennen ging bijna niet.” Kirsten heeft daardoor niet kunnen trainen voor de hardloopwedstrijd. Toen de dag aanbrak voor de Menzis 4 mijl van Groningen stond ze er toch. Om negen uur in de ochtend, met haar snoet in de frisse lucht. “Het ging ontzettend lekker en ik heb de hele route in het zonnetje gelopen. Heerlijk!”

Kirsten Laurens-Reho nn running day
Kirsten tijdens het hardlopen. Foto: Kirsten

De eerste tien kilometer

Kirsten rende de 4 mijl binnen zo’n mooie tijd dat het haar motiveerde om daarna nog verder te gaan. “Ik stond midden op de hei en dacht: ik kan nog meer. Ik moest toch nog naar huis, dus ik heb gerend. Die zondag was dus ook mijn eerste tien kilometer ooit!” In de Menzis 4 mijl van Groningen eindigde Kirsten op de 147ste plek. “Het was ook heel bijzonder om achteraf te kunnen zien hoe laat ik op welke plek in Groningen zou zijn en om meer te leren over de bezienswaardigheden langs de route.”

Een prachtige route

Achteraf vond Kirsten het ook leuk om op social media de verhalen van andere deelnemers te zien. Veel van haar mederenners zetten mooie tijden neer. “Zo voelt het toch een beetje als een wedstrijd, terwijl ik mijn route gewoon hier over de prachtige hei liep. Ik ging van de heidebloemplas tot de krielseplas en over de Ginkelse heide weer terug. Mooier wordt het toch niet?”

Je kunt nog meedoen!

Lijkt het je ook wel wat om mee te doen met NN Running Day? Dan heb je geluk! In het weekend van 24 en 25 oktober organiseert Nationale-Nederlanden een tweede editie. Je kunt je opgeven voor diverse afstanden van de volgende evenementen:
• NN Marathon Rotterdam
• Marathon Eindhoven powered by ASML
• Singelloop Utrecht
• Almere City Run
• Maastrichts Mooiste
• Menzis 4 Mijl van Groningen.
Deelname is helemaal gratis en inschrijven kan via nnrunningday.nl. Je ontvangt dan een unieke code waarmee je gebruik kunt maken van de app. Daarnaast kun je gebruik maken van de Nationale-Nederlanden Hardloopplanner. Hiermee kun je een hardlooproute plannen vanaf je eigen voordeur, zodat je tijdens NN Running Day sowieso een leuke route loopt. Dus waar wacht je nog op? Inschrijven maar!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door NN Running Day. Meer over NN Running Day ontdekken?

adv.