Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Durf jij dit aan? Toffe survivalrun in sportpark De Peppel

Door Hanneke van Olst 11 september 2019

Ben jij wel klaar met je vaste hardlooprondje en toe aan iets meer uitdaging? Check dan deze survivalrun Tuxis Ede’s Best Run op zondag 29 september. Met verschillende zwaartes is de run een uitdaging voor iedere sportieveling. Van beginner tot doorgewinterde wedstrijdloper.

Naast lekker rennen ga je een strijd aan met de elementen van de natuur. Reken op nat en vies worden. Je moet klimmen en klauteren, al je kracht gebruiken om het parcours af te leggen.

Er zijn verschillende runs:

  • Jeugd survival Run 10-11, 12-14 en 15-17 (JSR): voor wedstrijdlopers met een JSR-licentie. De afstand is 7 – 8,5 kilometer.
  • Korte Survival Run (KSR): voor wedstrijdlopers met een KSR licentie. De afstand van de run is 8,5 kilometer.
  • Family & kids run: leuke run voor kinderen van 6 jaar samen met een ouder familielid. Een uitdagende tocht door het Veldhuizerbos, waarbij je moet klimmen, behendig zijn en moeilijk schoon kunt blijven. De afstand is 4,5 kilometer.
  • Recreanten en groepen zwaar 18+: run met 35 typische survivalhindernissen. Ben je nog niet bekend met de sport survivalrun? Dan raadt de organisatie je aan voor de Lichte Recreanten Run te kiezen. De afstand is 8,5 kilometer.
  • Recreanten en groepen licht 11+: run met 27 typische survivalhindernissen vanaf 11 jaar. ij de Groepsrun mag je elkaar helpen vanuit de hindernissen. Inschrijven kan met 3 of 4 personen. De afstand is 7 kilometer.

Bekijk het parcours en de hindernissen hier en de starttijden hier. Zorg dat je minimaal 45 minuten voor de starttijd aanwezig bent. Later of eerder starten is niet mogelijk.

Waar is het?

De start en finish van de run vindt plaats op het terrein van de Edese IJs Vereniging (EIJV). De vereniging ligt in sportpark de Peppelensteeg in Ede. Er is veel parkeergelegenheid in dit sportpark.

De run vindt plaats op het volgende adres:
Langekampweg 6
6715CT Ede

Hoe duur is het?

Als je geen lid bent van de Nederlandse Survival Bond, moet je lid worden voor een dag. Dit kost €5,-. Als je wel lid bent, hoeft dit niet. Voor de verschillende parcoursen gelden verschillende entrees, variërend van €10,- tot €20,- per persoon. Check alle inschrijfgelden hier. Inschrijven kan ook via deze link.

Wat moet je aan?

In ieder geval een lange broek. Verder zijn survivalschoenen handig, of anders normale hardloopschoenen. Neem ook droge kleding mee, voor na de wedstrijd. Verder krijg je een Tuxis Ede’s Best Run Survivalrun shirt. Die moet je aan, want aan de hand van de kleur wordt bepaalt welke hindernis genomen moet worden en op welke manier.

Je kunt je omkleden in het gebouw van de Edese IJs Vereniging. Hier zijn ook douches. Er is een bewaakte garderobe bij het startbureau waar je waardevolle spullen achter kunt laten.

Lees ook:

Dit moet je weten als je mee wilt doen aan de Airborne Wandeltocht

Naast de luchtlandingen in Ede, zijn er ook activiteiten tijdens de Airborne in andere steden. Zoals...
Kabouterpad

6 x wandelroutes die leuk zijn voor kinderen binnen 25 km van Ede

Een dagje natuur is heerlijk, maar 'gewoon' wandelen vinden veel kinderen maar saai. Gelukkig zijn e...

adv.