Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

6 x tips om in Ede Sinterklaas te vieren met kinderen

Door Hanneke van Olst 22 november 2020

Geen intocht, geen pakjesavond met een grote groep. Het kan best lastig zijn om toch Sinterklaas te vieren dit jaar. Met deze 6 tips voor ouders en kinderen moet het wel lukken.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Bezoek het Huis van Sinterklaas

Van 21 november tot en met 2 december woont Sinterklaas in Cultura. En jonge Edenaren zijn welkom om op bezoek te komen. Er is van alles te doen: pietenslingers maken, knutselen, bouwen aan je eigen huis voor Sinterklaas. Cultura heeft een grote berg karton en verf gescoord en jij mag ermee doen wat je wilt. Het Huis van Sinterklaas is in het weekend en op woensdagen te bezoeken. Er zijn verschillende workshops op verschillende dagen. Kaartjes kosten € 2,50 en koop je hier.

Huis van Sinterklaas
Huis van Sinterklaas. Foto: Cultura

Doe mee met de Sint Speurtocht

Sinterklaasintocht 2019 in Ede. Foto: indebuurt Ede

Geen intocht, maar dat betekent niet dat de Commissie Sinterklaas Intocht Ede stil zit. Deze heeft een Sint speurtocht uitgezet in het centrum van Ede. Deze begint op vrijdag 20 november en eindigt op zaterdag 28 november. Kinderen kunnen in verschillende winkels in het centrum een stempelkaart ophalen waarmee de speurtocht begint, bijvoorbeeld bij Sari Marijs. Die voert door winkels, langs etalages en eindigt bij de knutsel Sinterklaas.

Op Gluurpietjes-speurtocht

Na de Berenjacht tijdens de eerste gedeeltelijke lockdown, is er nu de Gluurpietjes-jacht. Het idee is hetzelfde – ga lekker wandelen en met je kind op zoek naar Pietjes verstopt bij de ramen – alleen dan niet met beren maar met Pietjes. Hier lees je hoe je zelf Pietjes op je raam kunt krijgen.

gluurpietjes
Foto: Daisy van Bruggen

Knutselen in Sint-thema

Van pepernotencake bakken tot de stoomboot namaken van een kindervriendelijke versie van hamertje-klop: de Edese ouders achter @sterrententje op Instagram delen superveel Sinterklaastips die met kinderen kunt proberen. Spit het Instagramaccount eens door om inspiratie op te doen. Dan zie je ook hoe je deze overheerlijke pepernotencake bakt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door DIY tipi tent (@sterrententje)

Kleurplaat maken voor de Sint

Er zijn dit jaar geen intochten, maar gelukkig zitten de sinterklaascommissies in de gemeente Ede niet stil. In Bennekom is er een wedstrijd. Bij verschillende winkels kun je een formulier ophalen, kleurplaat kleuren en bericht aan de Sint achterlaten. Misschien belt Sinterklaas jou dan wel hoogstpersoonlijk op. Sowieso krijgen alle deelnemers iets lekkers. Landelijk is er een ook een kleurplatenactie. Je hebt het vast al meegekregen als je het Sinterklaasjournaal kijkt. Lees hier hoe je een kleurplaat inlevert en een persoonlijke boodschap van burgemeester René Verhulst krijgt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Belangrijk bericht voor alle Bennekomse kinderen! Zoals jullie weten moet iedereen zoveel mogelijk thuis werken, en dat geldt ook voor Sinterklaas. Daarom is er helaas geen feestelijke intocht in het dorp. Gelukkig is er wel een wedstrijd! Vanaf vrijdag 13 november kunnen jullie bij verschillende winkels, oa Hema en Van Wonderen Shoes & Stuff, een wedstrijdformulier ophalen. Vul het formulier in, kleur de kleurplaat en stuur een berichtje aan Sinterklaas. Sint wil namelijk graag weten hoe het met jullie gaat! Lever het formulier voor 24 november in. Alle deelnemers krijgen iets lekkers en de winnaars worden door Sinterklaas zelf gebeld! 🚢🎁 #Sinterklaas #Bennekom #bennekomcentrum #ondernemersverenigingbennekom #ovb #kleurwedstrijd

Een bericht gedeeld door Bennekom (@bennekomcentrum) op

Kijk het Edese Sinterklaasjournaal

Vanaf 2 december start het Edese Sinterklaasjournaal. Hartstikke leuk voor je kinderen, want er komen herkenbare plekken en personen in voor. De afleveringen worden uitgezonden op XON (voormalige Omroep Ede) en zijn daarna ook te zien op het YouTubekanaal van EdeTV). Het verhaal gaat over een Piet die vorig jaar is achtergebleven en graag naar huis wil. Hij roept de hulp van onder andere de burgemeester en Sint in.

Geplaatst door Rene Verhulst op Donderdag 12 november 2020

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Sinterklaas Ede

adv.