Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo komen jij en je auto veilig de herfst door in Ede

Aangeboden door Auto Jawes Ede 15 oktober 2019

We wonen in een bosrijke omgeving en in de herfst kan het wegdek flink glad zijn door water en bladeren. Om slippen of een botsing te voorkomen kun je natuurlijk iets meer afstand bewaren op je voorligger en je snelheid aanpassen tijdens een zware regenbui. Maar je kunt nog veel meer doen, lees snel deze tips van Auto Jawes Ede. 

Van zomerbanden naar winterbanden

Laat je zomerbanden vervangen door winterbanden. Of, nog makkelijker: all-season banden. Winterbanden hebben een dieper profiel en dus meer grip. Auto Jawes raadt je aan om je zomerbanden te vervangen bij 2,5 millimeter profieldiepte en je winterbanden bij 4 millimeter. Jij hebt dan meer grip op de weg en het regenwater wordt beter onder je banden weggeleidt. Nog een bonus: winterbanden hoeven helemaal niet te zijn. Vraag maar eens een prijsopgave op bij Auto Jawes.

Bandenhotel

Denk je nu: maar ik woon in een klein huis of appartement en heb helemaal geen ruimte om mijn zomerbanden op te slaan? Geen nood, daar heeft Auto Jawes een geniale oplossing voor: een bandenhotel. De monteurs verwisselen je zomerbanden of complete set (zomerbanden met velgen) voor winterbanden of all-season banden. Ze controleren meteen de profieldiepte van je bandjes en bergen ze op in het hotel. En jij hebt er verder geen omkijken meer naar deze winter!

Meer handige tips:

  • Controleer je ruitenwisservloeistof (of laat dit doen). Het kan ’s nachts gaan vriezen en antivries in je ruitenwisservloeistoftank is dan onontbeerlijk. ’s Morgens wegrijden met een schone ruit is niet alleen veilig, maar ook wel zo prettig.
  • Laat je accu, ruitenwissers, verlichting, verwarming en airco controleren. Voorkomen is namelijk beter dan genezen. Je zult maar langs de kant van de weg staan en niets zien omdat je autoverlichting of ruitenwissers niet werken…
  • Laat je zonnebril in de auto liggen in de herfst. De zon komt namelijk sneller laag te staan en schijnt dan in je ogen.
  • Leg een extra jas of deken in je auto. Je bent dan beter beschermd tegen de kou als je moet wachten tot je auto warm is. Ook is het veiliger dan rijden in een te verwarmde auto, want daar wordt je slaperig van als het een lange rit is.

Auto Jawes Ede, Skoda en Subaru servicedealer en James Autoservice Ede, zorgt voor jou en je auto, maak nu een afspraak. Je bent van harte welkom.


Meer over Auto Jawes Ede ontdekken?

Auto Jawes Ede auto en mobiliteit

Gesloten08:00 - 17:30

Noorder Parallelweg 15, Ede

Bekijk meer:auto en mobiliteit

adv.