Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Steven van Rietberg Hoorzorg: ‘Een gehoorapparaat is hartstikke sexy’

Aangeboden door Rietberg Hoorzorg 14 juni 2019

Denk jij bij een gehoortoestel aan je oudtante Bep die met een onooglijk groot grijs ding achter haar oren tijdens verjaardagen luide piepgeluiden produceerde? Think again. De hoortoestellen van nu zijn technische hoogstandjes, zo ontdekken we bij Rietberg Hoorzorg. De Edese ondernemer Steven Rietberg (48) kan ons er alles over vertellen. 

Hij loopt al heel wat jaren mee in de wereld van gehoor. “Ik ben gestart in de buitendienst, legde bij slechthorenden ringleidingen aan in huis, zodat zij met hun hoortoestel het geluid van de televisie kunnen horen zonder dat zij last hebben van storende omgevingsgeluiden. Ook andere aanpassingen zoals een speciale deurbel door middel van lichtflitsen deed ik.”

Hoewel het voor een MTS-er electrotechniek niet zo voor de hand ligt om audicien te worden, was Steven geïnteresseerd om zich verder te ontwikkelen. “Ik heb de studie gevolgd en heb het vervolgens in de praktijk verder geleerd.” Ondernemend als hij is – ‘ik kan niet goed stilzitten’- begint Steven voor zichzelf. Rietberg Hoorzorg is sinds augustus 2011 gevestigd aan de Veenderweg in Ede. “Een prima plek, centraal in het land. Parkeergelegenheid voor de deur.”

Vergoedingen

Steven is helemaal op de hoogte van alle nieuwe technieken en kan een onafhankelijk advies geven. Hoe zit het met de kosten? “Iedereen in Nederland heeft recht op vergoeding van een hoortoestel. De hoogte van deze vergoeding hangt af van de zorgverzekeraar. Wij kijken naar wat het beste bij onze cliënten past. Soms is dit met vergoeding en soms ook niet. Iedereen krijgt bij ons de mogelijkheid de twee mogelijkheden te testen.”

Nieuwste technieken bij Rietberg Hoorzorg

Niet alleen uit Ede komen mensen voor de kwaliteit en service naar Steven. Als wij hem vragen of er veel is veranderd op het gebied van hoortoestellen, snappen we wel waarom. Hij is op de hoogte van de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen. “Ik weet nog dat ik tijdens mijn studie de scriptie ‘Internet en slechthorenden, nu en in de toekomst’ schreef over alle digitale mogelijkheden. Nu, 19 jaar later, kan ik de dingen die ik toen beschreef in de praktijk uitvoeren. Dat iemand op vakantie is naar Bonaire en ik gewoon hier op mijn laptop wat dingen kan bijstellen aan zijn gehoortoestel. Online, hoe gaaf is dat!”

Team Rietberg Hoorzorg
Het team van Rietberg Hoorzorg. Foto: indebuurt Ede

Handsfree bellen met je gehoorapparaat

Steven laat ons zien dat gehoortoestellen er in vele soorten en maten zijn. “Mensen zijn ondernemender dan vroeger, het is belangrijk dat gehoortoestellen makkelijk in gebruik zijn. Dat je er alles mee kunt doen en ondanks dat je slechthorend bent, je helemaal mee kunt draaien in de samenleving.” Hij vertelt dat je met de huidige nieuwe hoortoestellen allerlei handige functies hebt. “Bijvoorbeeld om in stereo het geluid van zowat iedere telefoon en elk ander apparaat weer te geven dat gebruik maakt van Bluetooth. Of het nu een telefoongesprek of muziek is, afkomstig van je iPhone. Je kunt er volledig handsfree mee bellen.”

Sexy

Dat je ook nog via een app telefoongesprekken kan omzetten in tekst op het beeldscherm van de telefoon is hartstikke handig. “Je kunt van alles op je smartphone regelen. Dit kan een handige ondersteuning zijn bij het verstaan, zeker in lawaaiige omgevingen. Ik durf wel te zeggen dat een gehoorapparaat tegenwoordig hartstikke sexy is!”


Meer over Rietberg Hoorzorg ontdekken?

Rietberg Hoorzorg zorg

Geopend09:00 - 17:00

Veenderweg 107, Ede

Bekijk meer:zorg

adv.