Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Steven Rietberg: ‘Ik leg in coronatijd heel mijn ziel en zaligheid in het bieden van hoorzorg op maat’

Aangeboden door Rietberg Hoorzorg 17 april 2020

“We zijn even dicht geweest, maar ik heb niet stilgezeten”, zegt Steven Rietberg van Rietberg Hoorzorg aan de telefoon. Hij heeft zijn hele zaak aangepast aan de hygiëneregels van het RIVM. “Zo kan ik er toch weer voor de mensen zijn, want juist in deze tijd is het belangrijk dat je alle communicatie goed meekrijgt.” Dat gaat lastig als je hoorproblemen hebt en nergens terecht kunt.

Toen corona kwam besloot ook Steven zijn zaak te sluiten: “Ik vond dat ik deze verantwoordelijkheid moest nemen om mijn klanten te beschermen. Want veel van hen vallen onder de risicogroep.” Nu is zijn zaak met de nodige maatregelen weer geopend.

Met ziel en zaligheid

Hij vertelt dat mensen met veel hulpvragen zaten toen hij gesloten was. “Een groot gedeelte van mijn klanten heeft natuurlijk een bepaalde leeftijd en vallen daarmee onder de risicogroep. Deze mensen hebben hulp nodig als er een batterijtje of onderdeel vervangen moet worden.”

‘Met een hoorprobleem ben je in tijden van crisis natuurlijk erg kwetsbaar.’

Op dit moment legt Steven heel zijn ziel en zaligheid in het bieden van hoorzorg op maat. “Met een hoorprobleem ben je in tijden van crisis natuurlijk erg kwetsbaar. Je probeert om op de hoogte blijven van alles wat speelt in de maatschappij, maar met een afwijking aan je gehoor is dat niet zo vanzelfsprekend. Terwijl het meekrijgen van de juiste informatie noodzakelijk is voor je eigen veiligheid en gezondheid. Ik moest er niet aan denken dat deze groep mensen nu informatie ontgaat door hun hoorprobleem.”

Overal aan gedacht

Steven besloot om zijn zaak aan te passen op de anderhalvemetermaatschappij, zoals Rutte laatst verkondigde. “Ik heb overal waar ik kan voorzieningen getroffen. Bij de ingang hangt een poster waarop de getroffen veiligheidsmaatregelen worden aangeduid. Buiten, naast de ingang, staan twee stoeltjes op anderhalve meter afstand van elkaar. Hier kun je plaats nemen als je moet wachten.”

‘Ik heb overal waar ik kan voorzieningen getroffen en bij de ingang hangt een poster waarop de getroffen veiligheidsmaatregelen worden aangeduid.’

Binnen heeft Rietberg Hoorzorg ook alles ingericht op de anderhalve meter afstand: “Voor de balie heb ik twee wachtplekken gecreëerd, wederom op anderhalve meter afstand van elkaar en de balie heeft een tussenschot van plexiglas.” Daarnaast heeft Steven overal desinfectiemiddelen en tissues staan en daarbij ruimschoots ingeslagen. “Morgen krijg ik nog vierentwintig flacons met desinfectans binnen”, vertelt hij.

Hieronder een impressie van de getroffen maatregelen. Tekst gaat verder onder de foto>

Lichaamscontact wordt zoveel mogelijk vermeden, maar dit is bij het plaatsen van hoortoestellen niet altijd mogelijk. “In zo’n situatie gebruiken wij mondkapjes en handschoenen”, zegt Steven.

Zorgen om de verstaanbaarheid door het plexiglas heen zijn niet nodig, ook hier heeft Steven over nagedacht. “Als we merken dat mensen moeite hebben om ons te verstaan dan gebruiken wij communicatieapparatuur, wij spelden dan een microfoontje op en zij kunnen een koptelefoon opzetten. Op die manier kan iedereen elkaar ondanks de plexiglazen platen toch verstaan!”

Bereikbaarheid

Voor batterijtjes en accessoires kun je kijken in de webshop maar je kunt Steven ook bellen of mailen. Rietberg Hoorzorg komt je producten gratis bezorgen of stuurt het gratis op.

Voor de kwetsbare doelgroep zijn ze ook in de winkel weer bereikbaar. “Je mag langskomen, maar houd je aan de voorschriften van het RIVM. Dus reinig je handen, bewaar je afstand en ga niet de deur uit als je klachten ervaart. Er kunnen twee man per keer naar binnen en plaats nemen op de stoelen in de wachtruimte. Buiten zijn ook nog twee stoelen geplaatst om te voorkomen dat er een rij ontstaat.”

“Zijn alle stoelen bezet? Bel ons even op, kom op een later tijdstip even terug of plan een afspraak in”, zegt Steven.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rietberg Hoorzorg. Meer over Rietberg Hoorzorg ontdekken?

Rietberg Hoorzorg zorg

Gesloten09:00 - 17:00

Veenderweg 107, Ede

Bekijk meer:zorg

Lees ook:

Corona in Ede: de belangrijkste ontwikkelingen op een rij

Het coronavirus beheerst ons dagelijks leven. De maatregelen die worden getroffen om het virus tegen...
Steven Rietberg

Steven van Rietberg Hoorzorg: ‘Een gehoorapparaat is hartstikke sexy’

Denk jij bij een gehoortoestel aan je oudtante Bep die met een onooglijk groot grijs ding achter haa...

Oproep: welke plekken in Ede mis jij nu het meest?

Geen Open Dagen door corona? Bij deze mbo-scholen kun je online een kijkje nemen!

Deze lieve dieren wachten in het asiel op… jou?

adv.