Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oriënteren op een matras doe je zo: Sjoerd geeft drie tips!

Aangeboden door Bedding Slaapcomfort 12 april 2020

We werken al een tijdje thuis en de rugklachten nemen toe. ‘Mensen bellen mij op om advies te winnen over hun matras’, vertelt Sjoerd van Bedding in Ede. Veel van deze rugklachten komen volgens hem doordat je een verkeerde houding aanneemt tijdens het thuiswerken. ‘Natuurlijk kan het ook aan je matras liggen’, vult hij aan. Mocht je twijfelen of het aan je matras ligt? Dan is dit een goed moment om je hierin te verdiepen.

De regels van het RIVM zijn er niet voor niets, vermijd groepen mensen. Als je op pad moet, doe dat zoveel mogelijk alleen en houd afstand.

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Denk eerst na over je bouw en speciale wensen

Het oriënteren op een nieuw matras gebeurt vaak online. “Mensen belandden dan in een wirwar aan informatie”, zegt Sjoerd. Zoals websites van beddenspeciaalzaken, prijsstunters en merkspecialisten. “Deze beddenzaken spreken elkaar in hun adviezen tegen, met als gevolg dat mensen door de bomen het bos niet meer zien.” Wat is nu écht belangrijk bij het kopen van een matras? Sjoerd heeft als slaapspecialist jaren aan praktijkervaring en geeft een aantal adviezen. Zodat jij op zoektocht kunt gaan naar jouw ideale matras!

Om mee te beginnen zijn er volgens Sjoerd drie aandachtspunten: “Je lichaamsbouw, leeftijd en natuurlijk je speciale wensen of eisen.”

 • Over je lichaamsbouw legt hij het volgende uit: “Je matras moet passen bij je lichaamsbouw.” Dit is een van de belangrijkste dingen als het aankomt op een goed matras. Vind jij een ander matras prettig liggen dan je partner? Dit is logisch. “Vrouwen hebben van nature een heel andere lichaamsbouw dan mannen. Daarom hebben zij meer ondersteuning nodig aan de heupen, deze zijn bij een vrouw breder gebouwd. Mannen hebben vaak een goede schouderzone nodig, om hier de druk van op te vangen.” Denk ook na over je verdere lichaamsbouw en gewichtsverdeling want de éne 80 kilo is de andere 80 kilo niet. “Je kunt 80 kilo wegen bij twee meter of bij één meter 60 en dit kan het gevolg zijn van dagelijks naar de sportschool gaan, of een bourgondische levensstijl.”
 • Je leeftijd is bepalend voor de eisen die je stelt aan een matras. “Wij merken in de praktijk dat jonge mensen vaker kiezen voor een stevig matras. Als mensen ouder worden zien we dat ze zoek zijn naar preciezere ondersteuning. Iets wat écht bij hun lichaam past”, vertelt Sjoerd.
 • Het derde aandachtspunt is een hele waslijst, omdat het verschilt per persoon. “Bijvoorbeeld je favoriete slaaphouding; iemand die op zijn zij slaapt heeft een andere ondersteuning nodig dan iemand die op zijn rug ligt. Zo zijn er nog een aantal punten, waaronder; zachte, warmte, prijs, allergieën of lichamelijke klachten.”

Ga na welk soort matras het meest geschikt is voor jou

Er zijn 4 soorten matrassen ieder hun voor- en nadelen.

1. Pocketveermatras
2. Koudschuimmatras
3. Latexmatras
4. Traagschuimmatras
 1. Een pocketveermatras. “Heeft als voordeel; een goede ventilatie, verschillen in ondersteuning en het is geschikt voor iedere bodem. Het nadeel is de tegendruk, dit komt door de veren”, zegt slaapspecialist Sjoerd van Bedding.
 2. Een koudschuimmatras. “Het de voordelen van dit matras zijn de warmteregulering, ventilatie, prijs, stevige ondersteuning en lange levensduur. Het nadeel is een minder stabiele ligging.”
 3. Een Latexmatras. “Dit matras heeft als pluspunt dat het soepel en zacht is. Vanwege de schimmel-en bacteriewerende functie is het hygienisch, het is natuurlijk materiaal en biedt drukvermindering. Een minpunt aan dit matras is dat je er een goede bodem voor nodig hebt en het houdt lang warmte vast.”
 4. Een Traagschuimmatras. “Wat fijn is aan dit matras is dat het vormt naar je lichaam. Ook vermindert het druk en zorgt het voor een goede doorbloeding. De nadelen zijn de prijs en het feit dat het niet echt geschikt is voor iemand die veel draait.”

Uitproberen: kom proefliggen!

Voelen welk matras het lekkerst ligt is tot slot ook nog een kunst. “Zeker als iemand het al langere tijd gewend is om slecht te liggen, is dit lastig om te bepalen. Want vaak liggen nieuwe matrassen al gauw lekkerder dan het huidige matras, dat versleten is of niet bij diegene past. Een persoonlijk advies tijdens het proefliggen is daarom belangrijk. En wij adviseren je graag!” zegt Sjoerd.

Bedding Slaapcomfort
Foto: Facebook Bedding Slaapcomfort

Maar hoe gaat dat dan, dat proefliggen? “Als je langs komt, kiezen we een aantal matrassen uit, op basis van je wensen, voorkeuren en eventuele klachten. Terwijl jij lekker ligt, letten wij op je reactie en stellen je de juiste vragen. We kijken of je stabiel ligt en eventuele klachten verlicht worden door het matras”, aldus Sjoerd.

Het komt er dus op neer dat jij alleen maar lekker hoeft te gaan liggen en de specialisten van Bedding de rest doen. “Soms zijn mensen hier snel in, bij anderen duurt het iets langer om hun ideale matras te vinden. Het is ook géén probleem als je op een later moment nog eens terug wilt komen. Ik raad je zelfs aan om hier vooral de tijd te nemen zodat je helemaal zeker bent van jouw keuze!”

Aanpassingen in verband met corona:

“Bedding is geopend volgens reguliere openingstijden, alleen de koopavond komt te vervallen. In verband met het coronavirus nemen wij extra veiligheidsmaatregelen.
 • We geven geen handen
 • We houden gepaste afstand
 • Het complete pand en de hoezen over de bedden worden dagelijks gereinigd
 • Alle deurklinken worden per dag meermaals schoongemaakt

Plan voor het gemak een afspraak in, dan kan ik voorkomen dat je moet wachten, in verband met de anderhalve meter afstand.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bedding Slaapcomfort. Meer over Bedding Slaapcomfort ontdekken?

Bedding Slaapcomfort winkelen

Gesloten09:30 - 21:00

Arnhemseweg 5, Ede

Bekijk meer:winkelen
Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

adv.