Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jaap runt Autobedrijf van de Weerd al 26 jaar: ‘Zonder mijn personeel ben ik nergens’

Aangeboden door Autobedrijf van de Weerd 6 maart 2020

Jaap Roseboom (60) woont sinds zijn twaalfde in Bennekom. Als jij een Toyota rijdt ken je hem waarschijnlijk wel. Hij is de trotse eigenaar van Autobedrijf van de Weerd en runt deze zaak al zesentwintig jaar. ‘De zaak is opgericht in 1924 door Rijk van de Weerd, de opa van mijn vrouw. Ik heb de zaak destijds overgenomen met een compagnon en inmiddels doe ik het alleen.’ Jaap is naast zijn werk ook actief betrokken bij het verenigingsleven in Bennekom. 

Bennekom voelt echt als zijn thuis: “Ik ben nooit weg gegaan uit deze plaats want ik heb hier altijd veel liefdevolle mensen om mij heen gehad. Mijn vrouw komt hier ook vandaan, zodoende zijn wij hier blijven hangen.” Volgens Jaap is het fijn ondernemen in Gemeente Ede. “We steunen elkaar onderling en proberen zoveel mogelijk lokaal te shoppen”, zegt hij tevreden.

Verkoop en onderhoud van alle merken

Ooit was dit het een Toyota dealer maar nu niet meer, zo vertelt Jaap: Wij verkopen momenteel alle merken, nieuw én gebruikt. Nog steeds zijn wij in Toyota gespecialiseerd maar ook met ieder ander merk kun je bij ons terecht voor onderhoud en reparaties. Naast de verkoopafdeling en de werkplaats is er ook nog een aangrenzend tankstation. Met een shop waar je terecht kunt voor olie, snoep, sigaretten of en lekker kopje koffie. Minpunten aan het ondernemerschap heeft Jaap niet. Hij merkt wel op dat er soms veel tijd  en geld gaat zitten in bepaalde taken die niet rechtstreeks met je bedrijf te maken hebben.

Tevreden de deur uit gaan

Jaap wil er iedere dag weer voor zorgen dat de klant tevreden de deur uit gaat. “Dit is een enorme uitdaging, maar het geeft veel voldoening. Het maakt mij blij als een klant goed geïnformeerd is over hetgeen wat wij gedaan hebben. Als een klant mij na afloop bedankt en het gevoel heeft weer veilig de weg op te kunnen ben ik blij.”

‘Wij willen een klant veel persoonlijke aandacht geven en maken tijd vrij’

Een ondernemer in hart in nieren. “Vroeger wilde ik vrachtwagenchauffeur worden, maar die switch zou ik nu niet meer maken.” De auto van zijn dromen heeft Jaap niet echt.”Ik ben erg tevreden met de auto die ik nu heb, een hybride Toyota CHR. Deze is heeft een onderscheidend uiterlijk, rijdt comfortabel en draagt ook nog positief bij aan het milieu.”

Van hybride naar waterstof

Autobedrijf van de Weerd probeert volop mee te gaan met alle veranderingen op gebied van elektrische en hybride auto’s. “In de werkplaats hebben we nog niet zoveel elektrische auto’s, maar de vraag in verkoop groeit. De verkoop van hybride auto’s is behoorlijk toegenomen, maar ik verwacht niet dat ik over vijf jaar alléén nog maar elektrische auto’s verkoop. De diesel-en benzine auto’s blijven nog steeds. En de auto op waterstof staat ook nog in de kinderschoenen, wie weet hoe dit zich ontwikkelt?

‘We doen het met zijn allen. Ik kan er wel als werkgever boven staan, maar zonder mijn personeel ben ik nergens!’

Uiteindelijk zit de kracht van het bedrijf allemaal in het samenwerken. “We doen het met zijn allen. Ik kan er wel als werkgever boven staan, maar zonder mijn personeel ben ik nergens! Ik ben een onderdeel van het bedrijf en we moeten het samen doen.” Jaap probeert iedereen gelijk te stellen in zijn bedrijf: “Het maakt mij gelukkig als wij op gelijkwaardig niveau ons werk kunnen doen. Dat vind ik iedere dag weer een fantastische uitdaging!” 


Meer over Autobedrijf van de Weerd ontdekken?

Autobedrijf van de Weerd auto en mobiliteit

Vandaag gesloten

Kierkamperweg 10 , Bennekom

Bekijk meer:auto en mobiliteit

lees ook:

De beste hobby's van 2019

5 x de populairste hobbys van 2019

Ben jij op zoek naar een nieuwe hobby? Misschien geeft dit lijstje wat inspiratie. Marians hobbyshop...

Lekker! Hier in Ede kun je binnen barbecueën voor nog géén twintig euro

Wil jij lekker lang tafelen met een zomers gevoel? Dan moet je bij Gonzales zijn. Hier staat de barb...
Nieuw: een kinderbrillenabonnement

Ná Netflix en Spotify kun je ook nu een abonnement nemen op kinderbrillen

Als kind spring je nog vrolijk in het rond en speel je niet bepaald voorzichtig. Een kinderbril moet...

Eelco van Assepoester: ‘Bruidsjurken verkopen is rock-‘n-roll’

Wil jij géén prinsessen-look maar een rock-'n-roll-look op je trouwdag? Dan moet je naar Assepoester...

adv.