Henk en Emmy van MotoVeda zijn altijd in voor een nieuwe uitdaging

Aangeboden door MotoVeda 21 juni 2019

In acht jaar tijd wisten Henk en Emmy Veenendaal van MotoVeda een bekende naam te maken. Zo bekend dat inmiddels klanten uit het hele land hun zaak weten te vinden, ook al zit MotoVeda niet echt op een logische plek. “Mensen vinden ons via internet. We horen vaak: toen we hier naartoe reden dachten we dat we fout zaten, want we reden een woonwijk in.”

Nog meer motoren verkopen en onderhouden, dat zien ze wel zitten. Henk en Emmy verkopen al jaren scooters en MP3’s. Om door te groeien, want zij houden wel van een uitdaging, zijn daar motoren bijgekomen. Sinds anderhalf jaar is het MotoGuzzi en Aprilia dealerschap een feit.

MP3 scooter en werkplaats
Op de voorgrond een MP3. Rechts de werkplaats. Foto: indebuurt Ede

MP3’s zijn motoren met dubbele voorwielen waar je geen motorrijbewijs voor hoeft te halen (als je het B-rijbewijs voor 2013 hebt gehaald). MotoVeda staat in de top vijf met meest actieve MP3-dealers van Nederland en mensen uit het hele land komen ervoor naar Ede. Het bedrijf organiseert veel testdagen waarbij je een MP3, een (elektrische) scooter of motor kunt uitproberen. Niet voor niets heeft het bedrijf al 1500 beoordelingen met gemiddeld een 8,9 als cijfer.

Rijles, motorkleding, onderhoud en voertuig onder één dak

Veel MP3-rijders zijn zo enthousiast, dat ze toch besluiten om hun motorrijbewijs te halen. Dat komt goed uit, want ook dat kan bij MotoVeda. “Tim Rijopleidingen zit bij ons in het pand. Je kunt bij ons terecht voor rijles, motorkleding, motor en onderhoud. Ook als je je motor tweedehands koopt.”

Het motorgedeelte wil MotoVeda graag uitbreiden. Maar, benadrukt Emmy, de scooters blijven ook. Inclusief elektrische scooters, want MotoVeda is graag goed voorbereid op de toekomst. “Bij ons kun je testritten maken op een elektrische scooter.”

Elektrische scooters
Helemaal van nu: elektrische scooters. Foto: indebuurt Ede

Zomerkleding

Twee jaar geleden volgden de motoren, een assortiment aan motorkleding, helmen en bagagekoffers en veranderde de naam van Veda Scooters naar MotoVeda; een naam die alles omvat. Het motorkledingassortiment is ondertussen flink uitgebreid. “We hebben nu ook kleding van het merk Rev’it, we zijn zelfs een Rev’it-store geworden. Je kunt bij ons terecht voor een all season outfit maar we hebben ook doorwaaikleding en spijkerbroeken die slijtvast zijn. Dat is fijn in de zomer, dan hoef je geen dikke motorkleding aan.”

Hecht team

In de werkplaats wordt niet alleen onderhoud gedaan aan motoren, maar ook aan scooter en MP3’s. “We hebben vier fulltimers in de werkplaats lopen”, licht Emmy toe. “En in de winkel helpen Erik en Amke mee. Amke kwam op de motor, in de regen, haar cv brengen en solliciteren, dan heb je bij MotoVeda al een streepje voor. Wij hebben een heel fijn team. Omdat wij een goede relatie met de klant belangrijk vinden, is het fijn om een hecht team te hebben die met zijn allen ‘gas willen geven’!”

MotoVeda
Foto: Ted Walker

Onderhoud in de zomer

Voor scooter- en motorrijders is het ideaal dat ze hun voertuig tijdens de vakantie bij MotoVeda kunnen brengen. Emmy: “De klant gaat op vakantie en de scooter, MP3 of motor krijgt onderhoud. Dat het voertuig dan wat langer bij ons blijft staan, vinden wij geen probleem. Voor ons is het ook handig, want we kunnen rustig spullen bestellen. Als je de motor niet zelf kunt brengen, halen we hem op. We hebben een bus met chauffeur die het hele land door rijdt.”

Afspraak online of via Whatsapp

Een afspraak maken? Dat kan heel makkelijk via de website of via Whatsapp for Business (0318625625), dat MotoVeda sinds kort heeft. “Vragen, afspraken of een fotootje van schade kun je zo heel makkelijk met ons delen.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door MotoVeda. Meer over MotoVeda ontdekken?

MotoVeda auto en mobiliteit

Geopend09:00 - 18:00

Verlengde Parkweg 23, Ede

Bekijk meer:auto en mobiliteit

adv.