Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Elma staat voor je klaar: ‘Juist nu is chocolade heerlijke troost’

Aangeboden door Melk & Puur 7 april 2020

Wat we op dit moment allemaal nodig hebben is een beetje liefde. Veel ouderen zitten alleen thuis in isolatie en kunnen wel wat steun of troost gebruiken. Hoe doe je dat beter dan met… ambachtelijke chocolade?!

Bij Melk & Puur is het altijd feest in de winkel, althans zo voelt Elma dat wel. “De mensen zijn zo vriendelijk. Regelmatig komt iemand langs om een praatje maken, soms brengt iemand iets te lezen mee en sommigen komen zelfs met bloemen in mijn winkel. Nu heb ik toevallig ook twee prachtige bossen voor mij staan”, zegt Elma dankbaar aan de telefoon.

Troost voor diegenen die je mist

Het valt haar wel op dat ze nu hele andere mensen mag verwelkomen in haar winkeltje. “De mensen die ik normaal gesproken veelvuldig zie, die blijven nu thuis. Omdat deze mensen toch op een bepaalde leeftijd zijn durven ze niet meer zo snel naar buiten te gaan.” “Hoewel sommigen gewoon van mijn leeftijd zijn hoor, ik ben zelf ook al oma”, grapt Elma erachteraan.

Tekst gaat verder onder de foto>

Chocolade als troost
Elma wordt in ieder geval omringd door héél veel troost. Foto: Melk & Puur

Daarna zet ze het gesprek op een serieuze toon verder: “Nu komen de vrienden of familieleden van deze mensen bij mij in de winkel om chocolade voor hen te kopen en laten bezorgen. Mensen missen elkaar en wat biedt op zo’n moment nou meer troost dan chocolade? Niet alleen brengt het geluk voor diegene die ervan smikkelt, het is ook fijn voor degene die het geeft. Op die manier kun je er toch nog een klein beetje voor de ander zijn en troost bieden”.

Ook de paashaas wordt er vrolijk van

Want als het moet voorziet Elma iedereen van een smakelijk paasontbijt, scheelt de paashaas weer werk. “Voor een feestelijk paasontbijt ben je hier aan het juiste adres: pindakaas, hagelslag, thee en jam. Alles voor een heerlijk ontbijtje kun je hier vinden.

Ik bezorg gratis aan huis in Ede en Westervoort.” Paaschocolade heeft ze natuurlijk ook. “Ik heb kleine eitjes met verschillende vullingen maar ook grote hazen of eieren. Je kunt per mail of telefonisch aan mij doorgeven wat je wensen zijn als het aan komt op troostchocolade of een lekker paasontbijt.

Let op: de regels van het RIVM zijn er natuurlijk niet voor niets. In haar winkel en tijdens het bezorgen volgt Elma deze op, hetzelfde verwacht zij van jou. 


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Melk & Puur. Meer over Melk & Puur ontdekken?

Melk & Puur

Geopend10:00 - 17:00

Grotestraat 103, Ede

paaschocolade van melk&puur

Alles voor een heerlijk paasontbijt gratis bezorgd aan huis

Voor ambachtelijke paaschocolade kun je zoals altijd bij Melk & Puur terecht, ook nu. Maar wel met g...
Elma van Melk & Puur

Elma van Melk & Puur: ‘Je scoort met alles, als je het maar met liefde doet’

Elma de Jong - Helsloot (59) komt van oorsprong uit Westervoort. Haar liefde voor chocolade bracht h...
Jeremy Elma Bonbonnerie Melk & Puur

Dit zijn de allerleukste plekken in Ede (volgens Elma)

Wie weet nou beter waar je moet zijn dan jullie, de echte locals? De Edenaren die hier al jaren wone...

adv.