Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Herfst of zomer? Dit wordt het weer in Ede (iets met code geel)

Door Hanneke van Olst 12 augustus 2019

Regen, regen en nog eens regen. Goed voor de plantjes, dát zeker, al is 25 graden en een zonnetje net wat aangenamer. Keert de zomer terug in Ede?

Nog niet, meent Weeronline. Afgelopen weekend waaide het al flink en ook voor vanmiddag kunnen we herfstachtig weer verwachten: code geel met veel regen en hagel. Ook worden er enkele onweersbuien verwacht en gaat het weer waaien, met windstoten van 60 tot 70 kilometer per uur. Code geel is afgegeven van 15.00 tot 20.00 uur.

En daarna?

Vanaf vandaag volgt een periode met koel weer en temperaturen tussen 19-21 graden. Dat bevestigt ook Michiel Severin van Weerplaza, zo lezen we in De Stentor. “De zomer verdwijnt na maandag voorlopig het land uit en de herfst klopt op de deur. De temperatuur gaat naar beneden. We moeten nog maar zien of we elke dag wel de 20 graden gaan halen.” Vooral voor dinsdag en donderdag wordt veel neerslag verwacht.

 

Ede Weer

Veertien dagen vooruit

Oké, het zegt niet alles, maar toch kijken we even veertien dagen vooruit. Hadden we beter niet kunnen doen, want de temperatuur lijkt niet te stijgen, de zon blijft weg en de tuin krijgt een overdosis water. Geniet dus nog even van het zonnetje op deze maandagmorgen, want voorlopig is de kans op droog en warm weer niet zo groot.

Lees ook:

Binnenkijken bij Geralda: ‘Van de tekeningen van Silke word ik vrolijk’

Geboren en getogen Edese Geralda van Ginkel woont met haar dochtertje Silke van 7 jaar, een poes en ...

Weekendnieuws: klopjacht op loslopende stier en laffe mishandeling van meisje

Druk weekend gehad? Iedere maandagochtend zetten wij de meest opvallende gebeurtenissen van afgelope...

Meer over

Nieuws Weer

adv.