Weekendnieuws: persoon valt van flat en wilde zwijnen bij de Enkawijk

Door Hanneke van Olst 25 maart 2019

Was je de afgelopen dagen te druk met weekend vieren om het nieuws te volgen? Geen nood, we hebben de belangrijkste dingen die dit weekend gebeurden in
Ede voor je op een rijtje gezet. Ben je weer helemaal bij!

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Persoon valt van flat aan de Langenhorst

Een bewoner van een flat aan de Langenhorst is vrijdagmiddag van de flat gevallen en overleden. Dat meldt de politie op Twitter. Uit onderzoek blijkt dat het geen misdrijf is, maar een ongeval. De persoon werd zwaargewond aan de voet van de flat aangetroffen. Het ongeluk gebeurde rond half vier. Verschillende hulpdiensten waren ter plekke. Ook de traumahelikopter was opgeroepen, maar die is uiteindelijk niet geweest. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Het is niet bekend van hoe hoog de persoon gevallen zou zijn.

Wilde zwijnen in Enkawijk

Bron: Pixabay

Twee wilde zwijnen met jongen houden de gemoederen flink bezig in de Enkawijk. De zwijnen leven in het bos tussen Karakter (centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie aan de Horalaan) en de Enkawijk. Bewoners van de wijk waarschuwen elkaar op Facebook dat de zwijnen agressief zijn en drukken hondenbezitters op het hart om hun hond in het genoemde gebied aan de lijn te houden. 

Misstanden met nieuwbouwhuizen in Ede

Ai, het zal je maar gebeuren. Je koopt een nieuwbouwwoning op het Enka-terrein en er blijkt van alles aan te mankeren. Het overkwam de eigenaren van 21 woningen in Ede, die een huis lieten bouwen door bouwbedrijf Slokker Innovate uit Zeewolde. De fabrikant van kant-en-klare woningen hield zich niet aan de bouwvergunning bij de realisatie van een woningproject op het Enka-terrein in Ede. Kopers kampen met verzakte vloeren, scheuren en vocht- en tochtproblemen. Lees hier meer.

 

 

Geld opgehaald voor begrafenis van overleden leerling Marnix College

Marnix College
Foto: Facebook Marnix College

Met behulp van een doneeractie is er al ruim 11.000 euro opgehaald voor de begrafenis van een overleden leerling van het Marnix College. Dat is meer dan het doel van 8.790 euro. Afgelopen zaterdag meldde de school dat de leerling bij een ‘noodlottig ongeval’ om het leven is gekomen. De ouders van de jongen waren nog niet zo lang geleden vanuit Syrië naar Nederland gekomen en hadden daarom nog geen uitvaartverzekering.

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.