Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendnieuws: man op spoor geduwd, Ede wil stoppen met Spaanse runderen en meer

Door Hanneke van Olst 19 oktober 2020

Druk weekend gehad? Iedere maandagochtend zetten wij de meest opvallende gebeurtenissen van afgelopen weekend in Ede voor je op een rijtje. Dan ben jij weer helemaal op de hoogte!

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Einde in zicht voor Spaanse runderen op Planken Wambuis

Spaanse runderen in Planken Wambuis
Spaanse runderen in Planken Wambuis. Foto: indebuurt Ede

De kudde Spaanse runderen op Planken Wambuis en de aangrenzende bosgebieden van de gemeente Ede lijkt zijn langste tijd te hebben gehad. Ede stopt eind dit jaar met de begrazing van deze dieren; Natuurmonumenten denkt erover om hetzelfde te doen. Dat komt vooral omdat veel bezoekers de runderen angstaanjagend vinden. Hier lees je er meer over.

Man op spoor geduwd

Foto: indebuurt Ede

De politie heeft in nacht van vrijdag op zaterdag een man aangehouden die bij een ruzie iemand anders op het spoor had geduwd op het station in Ede, meldde wijkagent Gerben Algra op Instagram. Gelukkig voor het slachtoffer kwam er geen trein aan en bleef hij dus ongedeerd. De verdachte is aangehouden en het slachtoffer heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag, bevestigde de politie zaterdag.

Vrouw uit Wekerom tijdlang vermist

De vrouw uit Wekerom die sinds zaterdagmiddag werd vermist is weer terecht, dat meldde de politie zondagmiddag. De politie maakte zich ernstig zorgen om de medische toestand van de vrouw en verspreidde haar foto en een vermissingsbericht. Met hulp van honden werd gezocht naar de vrouw. Zondag werd in het water en met een drone gezocht, voornamelijk op het terrein van ‘s-Heeren Loo. Zondagmiddag werd de vrouw lopend aangetroffen in Hoenderloo, in goede gezondheid. Hier lees je meer.

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.