Weekendnieuws: autobrand en verschillende inbraken

Door Hanneke van Olst 11 februari 2019

Was je de afgelopen dagen te druk met weekend vieren om het nieuws te volgen? Geen nood, we hebben de belangrijkste dingen die dit weekend gebeurden in
Ede voor je op een rijtje gezet. Ben je weer helemaal bij!

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Weinig stormschade

Man loopt met paraplu in de regen
Foto ter illustratie: ANP

Dat was een flinke wind, in de nacht van zaterdag op zondag. Wij dachten dat de pannen van de daken zouden vliegen, maar het viel best mee in de gemeente Ede volgens de brandweer. Deze kwam slechts vier keer in actie; een keer in Wekerom, in Lunteren en twee keer in Ede. Een loszittende tak bij de Valkestein was het grootste klusje voor de brandweermannen. Die moest losgetrokken worden, voor hij schade kon veroorzaken. 

Edenaar verdacht van mishandelen zusjes

Rechtbank Arnhem
Foto: ANP

Een 21-jarige Edenaar wordt verdacht van het aanvallen van supermarktpersoneel afgelopen september in Ede en het mishandelen van zijn zusjes in 2017, blijkt vrijdag in de rechtbank in Arnhem. Ook wordt hij verdacht van het overtreden van een huisverbod, vernieling van inboedel en van oplichting in Ede. Het Openbaar Ministerie denkt dat de Edenaar 27 september blikjes en kaascroissants wilde stelen bij de Lidl. Daarbij zou hij een medewerker hebben gestompt en met een pen of iets puntigs naar een andere medewerker hebben gestoken. De man lijkt in de war. De rechtszaak werd vrijdag uitgesteld tot 12 april zodat een psychiater kan onderzoeken of de man opgenomen zou moeten worden. Hij blijft intussen vast zitten. Lees hier meer. 

Edenaar opgepakt voor gewapende overval tabakswinkel Bennekom

politie arrestatie aanhouding handboeien
Foto ter illustratie: ANP

De politie heeft drie jongeren opgepakt voor de gewapende overval op tabakswinkel Mekking in Bennekom, waaronder een Edenaar. De zaak werd afgelopen november overvallen en met de aanhouding van een 18-jarige jongen uit Ede is het politieonderzoek afgerond. Eerder werden al een 18-jarige jongen uit Lelystad en 17-jarige jongen uit Druten opgepakt voor de overval. 

Autobrand aan de Arnold Koningsstraat

Brandweer
Foto: ANP

Zondagochtend rond 07.45 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd dat er een auto in de brand staat aan de Arnold Koningsstraat. Het vuur werd geblust en niemand raakte gewond, maar van de auto is niet veel over. Ook een tweede auto liep schade op. Het vermoeden is dat het vuur is aangestoken, omdat buurtbewoners enkele harde knallen hoorden voor de brand. De politie doet daar onderzoek naar. 

Inbraak bij The Read Shop aan het Rozenplein

Read Shop

Nog meer slecht nieuws: tussen 03.00 uur en 04.00 uur in de nacht van zondag op maandag werd ingebroken bij The Read Shop aan het Rozenplein. Dat meldt wijkagent Gerben Algra op Twitter. 

Autoruitje ingetikt bij Planken Wambuis

Vanmorgen waren een aantal van ons vroeg uit de veren. Met crew leden een flink aantal kilometers afgelegd: gewoon omdat…

Posted by Astrant Ede on Saturday, 9 February 2019

Een teamuitje van Astrant bij Planken Wambuis eindigde met twee ingetikte autoruitjes en een gestolen tas met laptop? Iets gezien of spot je de tas ergens? Je maakt de mensen van Astrant er heel blij mee als je het meldt! Bekijk de foto’s om te zien hoe de tas eruit ziet.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.