Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendnieuws: schade door de storm en pinstoring bij de Appie

Door Hanneke van Olst 11 juni 2019

Wat een lekker lang weekend hebben we achter de rug! Het weer zat niet altijd mee en de kans is groot dat je een bui op je hoofd kreeg afgelopen dagen. Maar wij hebben genoten van het laatste lange weekend voor de kerstdagen (!). Jij ook? Dan heb je vast het nieuws niet in de gaten gehouden. Dit gebeurde in Ede afgelopen weekend.

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Eten op Rolletjes

Heb jij, net als deze jongen, ook genoten van Eten op Rolletjes? Helaas moeten we nu weer een jaartje wachten tot we weer mogen.

Pinstoring bij Appie

Heel wat winkels kampten op maandag, Tweede Pinksterdag, met een pinstoring. Vooral Albert Heijn-winkels hadden er last van, zo ook de Albert Heijn aan de Parkweide.

Schade door de storm

Okay, de eerste storm die vorige week was voorspeld, viel wel mee in Ede. Toch zorgde de harde wind in de nacht van vrijdag op zaterdag wel voor wat schade. Zo knakte een dikke tak op de Churchilldreef in de Edese wijk de Rietkampen. De brandweer van de Stadspoort moest eraan te pas komen om de tak, die op een haar na een raam van een huis had gemist, in stukken te zagen. Diverse auto’s aan de Rijnhof liepen schade op omdat een boomstam knakte en op de auto’s landde.

Schapen zijn weer geschoren

Tijdens het Schaapscheerdersfeest van afgelopen zaterdag zijn de schapen van de Edese Schaapskudden weer ontdaan van hun winterjasje. Het feest ging, ondanks de harde wind, wel door maar in afgeslankte vorm. Zo werd de markt afgelast.

Postbezorgers gaan elektrisch

Postbezorger
Foto ter illustratie: ANP

De veertig postbezorgers die dagelijks post rondbrengen in Ede, krijgen vanaf eind volgende week een elektrische fiets. Ede is de eerste plaats in Gelderland die overgaat op compleet elektrische bezorging. Dus als je denkt: wat gaat die (bak)fiets van PostNL toch hard, dan komt dat waarschijnlijk hierdoor.

Preek in de buitenlucht

Jaarlijkse traditie met Pinksteren: de hagepreek op de heide. Zo’n vijfhonderd mensen kwamen daar dit jaar op af.

 

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.