Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

We worden steeds rijker: zo vermogend is de gemiddelde Edenaar

Door Carin van der Meij 14 oktober 2020

Als je in Ede woont, dan heb je voor je gevoel al de jackpot gewonnen. Als we het over harde knaken gaan hebben, hoe rijk zijn Edenaren dan? In een jaar tijd zijn Edese huishoudens er maar liefst 28,1% op vooruit gegaan qua vermogen. 

Ieder jaar berekent het CBS het doorsnee vermogen van Nederlandse huishoudens. Wat valt er onder een vermogen? Denk aan alle euro’s op de bank- en spaarrekening, maar ook het geld dat je in een woning of bedrijf investeert. Schulden worden van het totaalbedrag afgetrokken.

Gemiddeld vermogen in Ede

Vergeet niet: het gaat dus om het gemiddelde vermogen in 2019 van een huishouden in Ede. Let’s talk numbers. In 2018 was het gemiddelde vermogen van huishoudens in Ede 60,8 duizend euro. In 2019 steeg dit getal naar maar liefst 77,6 duizend euro.

Dat klinkt goed, maar het kan nog beter. Het vermogen van huishoudens in Almere en Lelystad verdubbelde in een jaar tijd zo’n beetje. Alleen op Schiermonnikoog, in Nederbetuwe en in Boxmeer daalde het doorsnee vermogen.

Vermogen in Nederland

Landelijk gezien was 2019 voor heel het land een financieel goed jaar. Het gemiddelde vermogen is ten opzichte van een jaar eerder met 12.000 euro toegenomen. Dat betekent dat de helft van alle huishoudens een vermogen van minimaal 49.800 euro had. Volgens het CBS ligt dit voornamelijk aan het feit dat de woningen in waarde blijven stijgen.

Nieuwsgierig naar meer cijfers? Bekijk hieronder het gemiddelde vermogen van jouw woonplaats en gluur gelijk even bij je buurgemeenten.

Lees ook:

Tanken in Duitsland

Mag dat? Tanken of een boodschap doen in Duitsland in coronatijd

Even inkopen doen net over de grens en op de terugweg de tank lekker volgooien. Veel Edenaren doen d...
Villa Edeseweg

Het duurste huis van Ede: binnenkijken in deze prachtige villa aan de Edeseweg

Of je nu even weg wilt dromen of serieus op zoek bent naar een paleis, bij deze prachtige villa aan ...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.