Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voor de duidelijkheid: deze vleeswaren zijn mogelijk besmet met de listeriabacterie

Door Hanneke van Olst 7 oktober 2019

Je kunt het bijna niet gemist hebben: de massale terugroepactie van vleeswaren van leverancier Offerman. Deze vleeswaren kunnen mogelijk besmet zijn met de listeriabacterie, een bacterie die de afgelopen twee jaar al voor drie doden, een miskraam en twintig zieken heeft gezorgd. Welke vleeswaren uit je koelkast kun je het beste terugbrengen of weggooien? Kijk goed naar de houdbaarsheidsdatum en de EAN-code, dit is de code die onder de streepjescode staat. 

Jumbo

Heb je vleeswaren van supermarktketen Jumbo in huis liggen, bijvoorbeeld gekocht bij Jumbo Stadspoort, Jumbo Bellestein of Jumbo Hoog Maanen? Dan zijn er 135 artikelen die mogelijk besmet zijn, denk aan achterham, katenspek, kipfilet, grillworst en nog veel meer die als huismerk verkocht worden. Hier vind je de volledige lijst.

Aldi

Ook Aldi Parkweide en Aldi Verlengde Blokkenweg hebben vleeswaren van leverancier Offerman in het assortiment. Aldi roept 7 artikelen terug, waaronder halal kalkoenham, halal kipfilet en rosbief. Hier vind je de volledige lijst met artikelen die teruggeroepen worden.

Sligro

Een winkel waar de gemiddelde consument misschien niet zo vaak komt, maar wel mogelijk besmette producten in het schap lagen: Sligro. Deze groothandel roept 165 producten terug: de complete lijst vind je hier. Denk aan cervelaat, fircandeau, palingworst en nog veel meer.

Versunie

We hebben geen filiaal van Versunie in Ede, dus de kans dat je hier vleeswaren van in de koelkast hebt liggen, is niet zo groot. Toch willen we deze lijst met mogelijk besmette artikelen niet onthouden, voor de zekerheid.

adv.