Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ruim acht dagen (!) geen treinen tussen Ede en Utrecht: dit moet je weten

Door Hanneke van Olst 19 februari 2020

Treinreizigers opgelet! Vanwege werkzaamheden aan station Driebergen-Zeist rijden er binnenkort ruim acht dagen lang een stuk minder treinen tussen Nijmegen en Utrecht Centraal.

Dat lezen we op de website van de NS. De werkzaamheden beginnen op zaterdag 22 februari om 01.00 uur. Vanaf dan kun je met de trein niet meer via Driebergen-Zeist naar Utrecht Centraal reizen. Dit duurt tot en met zondag 1 maart.

Geen treinen tussen Nijmegen en Utrecht: wat nu?

Reis jij vaak met de trein tussen Nijmegen en Utrecht? Dan zal je nu wel flink balen. Maar niet getreurd, er zijn oplossingen bedacht. Je kunt gebruik maken van de omreisroute, de aangepaste dienstregeling of bussen:

  • Tussen Ede-Wageningen en Nijmegen (en dus ook Arnhem) geldt een aangepaste dienstregeling;
  • De hele periode rijden er bussen tussen Ede-Wageningen en Utrecht Centraal. Deze vind je aan de zuidkant van het station (dat is de kant van Bennekom) vanaf de Badweg. LET OP: dit is aan de overkant van de Klinkenbergerweg;
  • De hele periode rijden er bussen tussen Rhenen en Utrecht Centraal;
  • In de nachten van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag rijden er bussen tussen Arnhem Centraal en Utrecht Centraal;

Reis je tussen Nijmegen en Arnhem of Nijmegen en Ede-Wageningen, dan hoef je dus niet in paniek te raken. Deze bestemmingen zijn gewoon met de trein bereikbaar. Wel geldt er een aangepaste dienstregeling.

Extra reistijd

Heb je een tripje richting Utrecht op de planning staan? Houd dan rekening met een extra reistijd van 15 tot 60 minuten. Tip: zorg ervoor dat je jouw reis op tijd uitstippelt. Dat kun je doen door bijvoorbeeld de reisplanner van 9292.nl te raadplegen.

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.