Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe protesten: op deze dagen kun je overlast verwachten

Door Hanneke van Olst 1 november 2019

Vorige week togen boze boeren op tractors naar Den Haag. Daarbij stond het verkeer op de A12 behoorlijk vast. Niet alleen boerenorganisaties, maar ook onderwijsbonden, hebben weer nieuwe acties aangekondigd, waarbij je weer overlast kunt verwachten. Hou er op deze dagen rekening mee! 

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Datum onbekend

Een andere actiegroep, Agractie waarbij de Edese boer Bart Kemp aan kop staat, maakt op Facebook duidelijk dat ze twee nieuwe acties voorbereiden. Een exacte datum is (nog) niet bekend. De actiegroep stelt dat beide acties zonder overlast voor de burger zijn en zeer duidelijk zichtbaar. Ook bij deze acties is geheim wat ze inhouden. Wel is voor één actie een doneeractie opgezet, waarbij inmiddels al meer dan 16.000 euro is opgehaald.

Beste mensen,In de bestuursvergadering van Agractie is besloten een tweetal actie's met verschillende doelen voor te…

Posted by Agractie Nederland on Saturday, October 5, 2019

Woensdag 6 november

De onderwijsbonden hebben woensdag 6 november uitgeroepen tot een landelijke stakingsdag. Ze willen dat het kabinet meer geld op tafel legt om de problemen in het onderwijs aan te pakken. Tijdens Prinsjesdag is volgens de onderwijsbonden gebleken dat het kabinet niet wil investeren in het onderwijs. Of de leraren van je zoon/dochter op de basis- of middelbare school ook meedoen, verschilt natuurlijk per school en leerkracht. Wel zegt de onderwijsbond AOb dat negentig procent van haar leden aangegeven heeft te willen staken. Een aantal Edese scholen doen sowieso al mee:

Op deze Edese scholen doen leerkrachten mee aan de landelijke onderwijsstaking

Als dinsdagmiddag in Ede de laatste schoolbel gaat, begint voor een aantal leerlingen een vrije dag....

Lerarenstaking: dit kun je in Ede doen met je kind

Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari 2020 staakt het onderwijs en daar doen ook een aantal Edese sc...

Woensdag 20 november

Ook het ziekenhuispersoneel heeft een landelijke staking afgekondigd, op woensdag 20 november. Als de acties op 20 november doorgaan betekent het dat de deelnemende ziekenhuizen die dag een zondagsdienst draaien. Alleen spoedeisende patiënten worden dan geholpen, en kankerbehandelingen en operaties bij kinderen gaan ook door. Ook het Ziekenhuis Gelderse Vallei doet mee. Er hangen al spandoeken in de hal van het ziekenhuis.

Foto: indebuurt Ede
Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.