Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doorrijden in de winter op je scooter, motor of Piaggio mp3

Aangeboden door MotoVeda 28 september 2019

Vanaf oktober slaat het weer vaak om en kun je regen, vrieskou en zelfs sneeuw verwachten.  MotoVeda helpt je graag met een aantal adviezen door de najaar periode heen. Je hoeft je scooter, motor of Piaggio MP3 namelijk helemaal niet te laten staan in de herfst of de winter. 

Veiligheid boven alles

Wissel in oktober of november je banden voor een goed stel winterbanden. MotoVeda adviseert je graag wat het beste op jouw voertuig past en wat kwalitatief een goede winterband is. Bandenprijzen wisselen wekelijks, bel of ga langs voor advies en de prijs van de set banden die geschikt is voor jouw voertuig. De banden die van het voertuig af komen slaat MotoVeda gratis op. In het voorjaar herinneren zij je d.m.v. een sms-bericht aan het opnieuw wisselen van de banden.

MotoVeda Ede
fotocredit: MotoVeda

Warm gekleed de weg op

In de winter zijn accessoires en kleding die ervoor zorgen dat je warm blijft niet meer weg te denken op de scooter, motor of Piaggio MP3. Denk aan jassen, broeken, thermokleding, halsbescherming en handschoenen. Zijn je voeten en handen koud dan is de rest niet meer warm te krijgen. Wintersokken en laarzen en schoenen houden je voeten warm. Een beenkleed bied ook extra bescherming tegen regen en kou. Je handen houd je warm met handvatverwarming en goede winterhandschoenen. Je kunt ook kiezen voor de verwarmde handschoenen van Macna. Kom ze beide bij ons in de winkel testen en laat je voorlichten hoe jij warm de herfst en winter doorkomt!

Winteronderhoud

Ga je je scooter, motorscooter of Piaggio MP3 thuis in de garage stallen of rijd je in de winter door, denk dan aan de volgende adviezen:

  • Dek het voertuig af met een speciale hoes. Bij MotoVeda kun je hoezen van Booster en DS-cover aanschaffen.
  • Haal de accu uit de scooter en/of hang hem aan de acculader. Wil je een Optimate acculader? MotoVeda heeft alle type Optimate acculaders in het assortiment.
  • Voorkom moeilijk starten en onregelmatig lopen en gebruik Putoline Stabilizer. Fuel Stabilizer is een geavanceerd beschermingsproduct voor het brandstofsysteem. Als je je motor of scooter voor een maand of langer stalt en er brandstof in de tank achterblijft, is het gevaar dat de benzine oxideert. Hierdoor ontstaat gom en lakafzetting (vervuiling) in de tank en in belangrijke onderdelen van de carburateur. Met als gevolg moeilijk starten en onregelmatig lopen van de motor. Fuel Stabilizer voorkomt deze problemen.
  • Een motor of Piaggio MP3 bij MotoVeda stallen? Dat kan in de winterstalling van MotoVeda.

Meer over MotoVeda ontdekken?

MotoVeda auto en mobiliteit

Geopend09:00 - 18:00

Verlengde Parkweg 23, Ede

Bekijk meer:auto en mobiliteit

adv.