Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom er graafmachines staan aan de Verlengde Blokkenweg

Door Hanneke van Olst 9 oktober 2019

Naast een doorfietsroute van Kernhem/Veldhuizen naar de Rietkampen, komt er in Ede ook een doorfietsroute naar Veenendaal. Hier lees je er meer over. 

Werkzaamheden aan de (Verlengde) Blokkenweg

Aan de Verlengde Blokkenweg, tussen Ede-Wageningen en de Koepelspoor (langs het spoor), wordt gewerkt. Dat komt omdat hier een stukje van de doorfietsroute naar Veenendaal aangelegd wordt: achter de bestaande volkstuintjes langs aan de Blokkenweg en achter het park aan de Verlengde Blokkenweg. Dit is de eerste fase van het aanleggen van het fietspad.

Van Ede naar Veenendaal

De tweede fase bestaat uit het verbreden van de bestaande fietspaden vanaf de Koepelschool tot aan de gemeentegrens met Veenendaal, via de Frankeneng, Schutterweg, Pakhuisweg en het viaduct over de A12. Dit stuk fietspad bestaat al, maar moet verbreed worden van 4,5 meter. Het schetsontwerp hiervan is klaar en wordt momenteel op een paar punten verder uitgewerkt.

Wat is een doorfietsroute eigenlijk?

Een doorfietsroute is een directe verbinding met zoveel mogelijk voorrang voor fietsers, vlak asfalt, weinig obstakels en weinig hinder van ander verkeer. Je fietst dus snel en makkelijk van Ede naar Veenendaal of andersom. Het fietspad krijgt een breedte van 4,5 meter (voor beide richtingen) en krijgt rood asfalt. Je kunt dus makkelijk inhalen als je sneller fietst dan diegene voor je op zo’n breed fietspad.

Lees ook:

Zo zit het met het fietspad dat Kernhem en Veldhuizen met de Rietkampen gaat verbinden

De gemeente gaat een fietspad aanleggen dat de wijken Kernhem, Veldhuizen en Peppelensteeg verbindt ...
auke.nl auke fietswinkel ede

Net weer op school begonnen? Laat je fiets even goed nakijken hier in Ede

Je kent het wel: je bent net weer bezig met school of weer aan het werk maar je fiets heeft toch wel...

MAG DAT: met knipperende fietslampjes rijden?

We snappen natuurlijk allemaal dat het héél belangrijk is om goed zichtbaar te zijn in het donker. V...

adv.