Deze wegen zijn afgesloten tijdens het NK Wielrennen

Door Hanneke van Olst 11 juni 2019

Het NK Wielrennen wordt dit jaar in Ede gehouden. De wielrenners rijden een parcours over de Veluwe: door Ede, Bennekom, Otterlo, Hoenderloo en Wageningen. Deze wegen zijn daarbij afgesloten:

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Arnhemseweg

De Arnhemseweg is al maanden afgesloten vanwege wegwerkzaamheden. Tijdens het NK Wielrennen is de weg een paar dagen weer in gebruik en is hier de start en finish (vanaf kruising Klinkenbergerweg tot en met Ceelman van Ommerenweg). Deze weg is afgesloten voor verkeer van dinsdag 25 juni 06.00 uur tot maandag 1 juli 17.00 uur. Via omleidingsborden wordt een alternatieve route aangegeven. 

Woensdag 26 juni

Deze wegen zijn van 09.00 tot 16.00 uur volledig afgesloten: Arnhemseweg, Rijksweg/N224, Apeldoornseweg/N304 (keerpunt ter hoogte van Dienstgebouw Hoge Veluwe/hectometerpaal 14.4), Apeldoornseweg/N304, Raadhuisstraat, Arnhemseweg.

Van 13.30 tot 16.00 uur is afgesloten: Hoenderloseweg, Houtkampweg, Prins Hendriklaan,HoutkampwegApeldoornseweg/N304. 

Op woensdag 26 juni zijn de volgende wegen van 08.45 tot en met 17.00 uur afgesloten voor verkeer:

 • Arnhemseweg (vanaf kruising met de Klinkenbergerweg tot en met rotonde N224)
 • Van Borsselelaan (vanaf kruising met de Klinkenbergerweg tot en met de kruising met Sijsseltselaan)
 • Van Heeckerenlaan (vanaf kruising met de Arnhemseweg tot en met de kruising met Van Borsselelaan)
 • Burgemeester Bootlaan (gehele weg)
 • Middelberglaan (gehele weg)
 • Buurtmeesterweg (gehele weg)
 • Langenberglaan (vanaf kruising Arnhemseweg tot en met kruising Buurtmeesterweg)

Centrum Ede: het centrum van Ede blijft via de noordkant bereikbaar (de rotonde bij het gemeentehuis), aanrijden via de N224 en de Raadhuisstraat.

Componistenbuurt Ede: bewoners van de Componistenbuurt in Ede kunnen op woensdag 26 juni op teken van de aanwezige verkeersregelaar de buurt in- en uitrijden via de Sweelincklaan en de Ceelman van Ommerenweg. Vanaf daar is wegrijden via de Nieuwe Kazernelaan, rechtsaf wegrijden via de N224 – Verlengde Arnhemseweg mogelijk. Ook mogelijk: in zuidelijke richting kan er via de Nieuwe Kazernelaan en Burgemeester Prinslaan of Eikenlaan naar de Klinkenbergerweg worden weggereden

Otterlo: bewoners van Otterlo kunnen in zuidelijke richting wegrijden via Arnhemsweg / N310. In noordelijke richting is een oversteek via de Harskamperweg. Deze oversteek is open op aanwijzing van verkeersregelaar: voor 10.00 uur, tussen 12.00 – 12.15 uur, tussen 14.00 – 14.15 uur en na 16.00 uur. 

Hoenderloo: bewoners van Hoenderloo, richting Ede, worden omgeleid via de de N804.

’s Heeren Loo, Wekerom: bewoners en medewerkers van ‘s Heeren Loo kunnen wegrijden via de Apeldoornseweg en Planken WambuiswegDeze oversteek is open op aanwijzing van verkeersregelaar: voor 10.00 uur, tussen 12.00 – 12.15 uur, tussen 14.00 – 14.15 uur en na 16.00 uur. 

Bedrijven en bewoners aan de N304 tot Otterlo: bewoners en medewerkers van bedrijven aan de N304 kunnen voor 09.00 uur en na 16.00 uur gebruikmaken van de N304. Na 09.00 uur wordt de weg afgesloten en zijn bedrijven en huizen aan de N304 beperkt bereikbaar. Voor urgente bereikbaarheid deze dag worden er een aantal oversteken gecreëerd: bij de rotonde ter hoogte van Bosrand/Apeldoornseweg, rotonde ter hoogte van Wekeromseweg/Hessenweg, Planken Wambuisweg en de rotonde bij de N310 bij Otterlo. Deze oversteken zijn open op aanwijzing van verkeersregelaars: voor 10.00 uur, tussen 12.00 – 12.15 uur, tussen 14.00 – 14.15 uur en na 16.00 uur. 

Zaterdag 29 juni en zondag 30 juni

Het volledige parcours is afgesloten van het passeren van de wagen met de rode vlag tot de wagen met de groene vlag. Na de wagen met de groene vlag kan het verkeer met de richting van het parcours mee rijden of kruisen op teken van de verkeersregelaar.

Deze wegen zijn van 08.00 tot 17.00 uur volledig afgesloten: Klinkenbergerweg beide zijdes, later overgaand in de Bennekomseweg (vanaf de kruising Arnhemseweg tot en met de kruising Zandlaan- Horalaan). N781 (van Rietkampen naar Wageningen) beide zijden afgesloten vanaf het kruispunt Van Balverenweg tot en met de kruising Hollandseweg.

Op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni zijn de volgende wegen van 08.45 tot en met 17.30 uur afgesloten:

 • Arnhemseweg (vanaf kruising met de Klinkenbergerweg tot en met rotonde N224)
 • Van Borsselelaan (vanaf kruising met de Klinkenbergerweg tot en met de kruising met Sijsseltselaan)
 • Van Heeckerenlaan (vanaf kruising met de Arnhemseweg tot en met de kruising met Van Borsselelaan)
 • Burgemeester Bootlaan (gehele weg)
 • Middelberglaan (gehele weg)
 • Buurtmeesterweg (gehele weg)
 • Ceelman van Ommerenweg (vanaf kruising met de Arnhemseweg tot en met kruising Buurtmeesterweg)

Centrum Ede: het centrum van Ede blijft via de noordkant bereikbaar (de rotonde bij het gemeentehuis), aanrijden via de N224 en de Raadhuisstraat.

Bennekom: verkeer in Bennekom kan nadat de groene vlag gepasseerd is op aanwijzing van de verkeersregelaar het parcours kruisen of waar mogelijk in de richting van het parcours mee rijden. De kern van Bennekom blijft bereikbaar. Bij het verlaten van de kern kan, op teken van de verkeersregelaar, in de richting van het parcours worden meegereden, hou hierbij wel rekening met eventueel een wachttijd.

N781 (van Ede via Bennekom naar Wageningen): op zaterdag 29 en zondag 30 juni afgesloten voor verkeer vanaf het kruispunt Van Balverenweg tot en met de kruising Hollandseweg. Het fietspad blijft open en het openbaar vervoer tussen Ede en Wageningen blijft rijden in beide richtingen. Verkeer uit de richting Ede en Veenendaal naar Bennekom volgt de voorziene omleiding via de A12. Verkeer vanuit Bennekom richting Ede, volgt de voorziene omleiding via de Molenstraat.

Parkeerverbod

Rond het parcours geldt een parkeerverbod voor onderstaande straten. Dit parkeerverbod is van toepassing op woensdag 26 juni 07.00 uur tot en met 18.00 uur en van vrijdag 29 juni 16.00 uur tot en met zondag 30 juni 19.00 uur:

 • Arnhemseweg (vanaf kruising met de Klinkenbergerweg tot en met rotonde N224)
 • Raadhuisplein
 • Vossenakker (vanaf kruising Van Eeghenboslaan tot en met Arnhemseweg)
 • Langenberglaan (kruising Arnhemseweg tot en met kruising Buurtmeesterweg)

Lees meer over het NK Wielrennen:

NK Wielrennen

Dit is het parcours tijdens het NK Wielrennen in Ede (video)

Wielrenfans opgelet, het parcours van het NK Wielrennen is bekend! De start is aan de Arnhemseweg en...
Wielrennen

Dit is het parcours van de toertocht tijdens het NK Wielrennen in Ede

Wielrenfans opgelet, het officiële parcours van de NK toertocht tijdens het NK Wielrennen is bekend!...
NK Wielrennen

Wielerfans opgelet, het NK Wielrennen komt naar Ede!

We wilden een meerdaags evenement in Ede en dat krijgen we! In juni wordt het Nederlands kampioensch...
<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Sport Verkeer

adv.